donderdag 29 september 2022

Reisverslag Center Parcs De Huttenheugte 2022 - dag 2

Zaterdag 24 september 2022
 
Iets voor half acht worden we wakker na een rustige nacht. Ons zoontje heeft blijkbaar ook goed geslapen, aangezien hij ruim een uur later wakker is dan normaal (al ging hij natuurlijk ook laat naar bed). We halen hem uit bed en ik ga snel douchen, zodat mijn man straks kan hardlopen. Ik ontdek nu ook een minpunt van het huisje: tijdens het douchen loopt de hele badkamervloer onder water…
 
Als we ontbeten hebben en mijn man weg is, neem ik onze avonturier mee naar buiten. We beginnen veilig aan de achterkant van het huisje, waar we eerder die ochtend eenden zagen zwemmen in het meertje. Nu zijn ze helaas nergens meer te bekennen.

De 'achtertuin' van ons huisje
 
We gaan terug naar binnen, pakken de buggy en gaan aan de voorkant weer naar buiten. Meneer loopt achter de buggy en stuurt hem een doodlopend zijpaadje in. We keren de buggy en zien toevallig papa voorbij lopen. Ons zoontje wil hem meteen achterna, maar als hij het zwembad door de ramen heen ziet, is hij alweer afgeleid.

"Papa, wie? Dat zwembad is interessanter!"
 
Na een tijdje gekeken te hebben, krijg ik hem weer mee. We lopen om de Market Dome heen en komen uit bij de achterkant, waar een grote strandspeeltuin is. Er is ook een babyschommel, die hij maar al te leuk vindt. We lopen dan nog iets verder over een bruggetje langs de ‘attractie’ waar je zogenaamd goudzoeker bent en komen uit bij een kinderboerderij. Er is ook een wasberenopvang, voor wasberen die niet meer in het wild kunnen leven. Helaas is er geen wasbeer te bekennen.

Een deel van de speeltuin

We lopen wat rond over de kinderboerderij en zien kippen, geitjes en ezels. Omdat het inmiddels al bijna tien uur is, gaan we via dezelfde weg terug en lopen we de Market Dome in met het idee om er aan de andere kant weer uit te gaan: de snelste route naar ons huisje. Mijn man belt echter met de vraag waar we zijn en we wachten op hem in de Dome bij de ara's. Samen lopen we nog even door de supermarkt om een broodje voor de lunch te halen.

Een van de twee blauwe ara's in de Market Dome
 
Terug in het huisje eten we snel een fruithapje, terwijl mijn man doucht. Na het fruithapje pak ik wat spullen in, want om elf uur hebben we een reservering voor een elektrische family bike. We gaan lopend naar het Cycle Center, dat niet ver van het huisje is. Daar krijgen we een soort golfkarretje met trappers toegewezen met een accu achterop en een kinderzitje voorop.

De elektrische family bike

We installeren ons zoontje, die prinsheerlijk op zijn troon zit, ondanks de regen die nog een beetje valt. Er was aangeboden dat we de reservering konden verzetten, maar we besluiten toch gewoon te gaan.

Daar gaan we!
 
Eerst gaan we richting de huisjes met de nummers in de 900. We komen langs de boerderij met de pony’s en keren de fiets op een rotonde. Dan pakken we de buitenlus helemaal rondom het park. Omdat we nog tijd hebben, fietsen we nog een paar extra lusjes over zijpaden voor we terug gaan naar het Cycle Center. Alle drie vonden we het een erg leuke activiteit en het fietsen zelf was prima te doen.

We hebben genoten!

We tillen ons mannetje naar huis, want hij is moe en heeft trek. In het huisje eet hij snel zijn broodje op, daarna gaat hij zijn bed in. Binnen een paar minuten slaapt hij al.
 
Rond kwart voor twee wordt hij weer wakker en wil hij niet meer slapen. Hij speelt even wat, terwijl wij de zwemspullen inpakken. Voor we naar het zwembad gaan, maken we eerst een melding van het waterballet in de badkamer en ze beloven iemand te sturen.
 
Wij gaan het zwembad in, kleden ons om en gaan dan als eerste naar de grote waterspeeltuin. Officieel mag je pas vanaf vier jaar hier spelen, maar we zien nog veel meer kinderen in de leeftijd van ons kleine waterratje en we zorgen ervoor dat er altijd iemand van ons bij hem is. Dat is ook geen straf: het water is heerlijk warm.

Een stukje van de waterspeeltuin

Na een tijdje spelen en spetteren gaan we met hem naar het grote bad, waar een stroomversnelling is. Die kent hij van het zwembad waar hij op babyzwemmen zit en hij vindt het maar wat leuk, ook al is deze iets heftiger dan degene die wij kennen. Vervolgens gaan we naar het peuterbad, waar hij zich vermaakt met de boot en de glijbaan erbij.
 
Omdat we denken dat er om half vier weer golven komen in het grote bad gaan we daarheen. De golven blijven echter uit, dus laten we hem eerst zijn fruithapje eten. Om kwart voor vier is het wel raak, maar het blijft toch een beetje eng, vindt meneer. Weer spelen bij de boot in het peuterbad vrolijkt hem weer op.

"Jippie, dit is leuk!"
 
We besluiten ons nu om te gaan kleden, want we hebben voor vanavond nog een reservering bij een restaurant. We hebben nog heel even tijd om terug naar het huisje te gaan, waar ineens vier handdoekenpakketten in de keuken liggen. Blijkbaar is dat de oplossing voor de overstromende douche!
 
Ons kleine mannetje speelt nog even, maar dan is het tijd om naar het restaurant te gaan. Het restaurant, Evergreenz, zit in de Market Dome en is een buffetrestaurant. Er is ook een speciaal kinderbuffet, er zijn kinderstoelen en voor kinderen onder de twee jaar is er gratis babyvoeding. Voor ons is het leuk dat het een onbeperkt buffet is en dat je ook onbeperkt frisdrank mag pakken.
 
Alle drie genieten we van het eten. Ons zoontje geniet van de aardappeltjes in de vorm van smileys en hij eet zelfs een stukje vis. Het ijsje vindt hij echter het lekkerst! Ook wij hebben lekker te eten: er zijn verschillende curry-gerechten en drie soorten soepen (waarvan twee vegetarisch) en er is een uitgebreide saladebar. Mijn man vindt het kaasplankje ook erg interessant!
 
Met volle buiken verlaten we het restaurant weer. We kijken nog even bij de schildpadden, waar we uitzicht op hadden tijdens het eten. Ook lopen we nog even achter de Dome naar buiten, zodat mijn man de kinderboerderij en de speeltuin nog kan zien.

Uitzicht op de schildpadden tijdens het eten

Als laatste lopen we nog naar de arcadehal, die we eerder vandaag tijdens het fietsen gezien hadden. Er is hier ook een minigolfbaan (wij hebben voor morgen de buitenbaan gereserveerd) en verder zijn er spelletjes (tegen betaling) en zit de Kids Klub in dit gebouw.

De Arcade hal

Na een kort rondje door het gebouw gaan we terug naar ons huisje, waar we ons kleine slaapkoppie naar bed brengen. Een paar huisjes verderop is er intussen een feestje bezig met harde muziek. We vrezen voor onze nachtrust, maar de muziek gaat gelukkig na een tijdje uit. Wel horen we later, als we al op bed liggen, nog een paar knallen, waarschijnlijk van vuurwerk.
 
Helaas is morgen alweer onze laatste dag hier: ’s ochtends gaan we nog minigolfen en we hopen ook nog een laatste keer te kunnen zwemmen.
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten