maandag 8 januari 2024

Reisverslag Center Parcs Het Meerdal 2024 - dag 1

Vrijdag 5 januari 2024
 
Tijdens Coronatijd zijn we al eens in Center Parcs Het Meerdal geweest met ons zoontje van toen nog net geen jaar. Omdat toen, behalve het zwembad, eigenlijk alles nog gesloten was, weten we er niet heel veel meer van, behalve dat het huisje heel erg koud was en dat er buiten witte herten liepen. We hadden toen gezegd dat we eigenlijk niet meer terug wilden, maar door een leuke korting gaan we nu toch weer om papa’s verjaardagsweekend te vieren.
 
We vertrekken iets over negenen thuis en kunnen over het algemeen vlot doorrijden. Rond kwart voor elf komen we aan bij het park. We zijn al ingecheckt, dus we krijgen alleen onze armbandjes (die ze hier nu ook hebben, in tegenstelling tot de vorige keer) en kunnen dan de auto al parkeren. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje in de regen lopen naar de Market Dome.

Langs het meer lopen we vanaf de parkeerplaats naar de Market Dome
 
Van tevoren hadden we gelezen dat de Market Dome erg groot is en dat je er gemakkelijk kunt verdwalen, maar als we aan de achterkant van het complex binnenkomen, hebben we vrijwel meteen links het zwembad gevonden. We kleden ons snel om en gaan dan het zwembad zelf in. Het is even zoeken naar een plaatsje voor onze spullen, want het is erg druk in het bad. Waarschijnlijk een combinatie van vertrekkende gasten die nog even willen zwemmen, nieuwe gasten en door het slechte weer misschien ook enkele daggasten. Uiteindelijk vinden we langs een stenen muurtje een droog stukje grond, waar we onze tas en handdoeken neerleggen.

Welkom in het zwembad! (foto op een ander moment gemaakt)

Vervolgens gaan we het zwembad verder verkennen. Er is een groot golfslagbad, waar op dat moment net golven zijn, dus daar duiken we in. Vervolgens kijken we bij het peuterbadje, dat enkele sproeiertjes heeft (en twee die niet werken) en een glijbaantje. Een nadeel, vind ik, is dat het bad vol zit met ouders en oudere kinderen, waardoor de kleintjes eigenlijk weinig ruimte hebben om te spelen.

Het peuterbadje (foto op een ander moment gemaakt)

Schuin links achter het golfslagbad is de stroomversnelling met een waterval. Weer verder naar achteren is een brede glijbaan en de in- en uitgang van de wildwaterbaan. Mijn man en ik proberen hem om de beurt. Ik vind hem niet heel spectaculair: een paar heuveltjes en steile afdalingen en dat is het wel.

Links de uitgang van de wildwaterbaan, rechts de brede glijbaan (foto op een ander moment gemaakt)
 
Naast de uitgang van de wildwaterbaan zit een grote waterspeeltuin. Wat me opvalt, is dat de vloer van rode baksteen is. Natuurlijk heeft een zwembad ook gewoon tegels op de grond, maar ik vind het wel een bijzondere ondergrond voor een plek waar veel jonge kinderen spelen. De waterspeeltuin zelf is vergelijkbaar met die van de Huttenheugte: wat stuurtjes om aan te draaien, verschillende sproeiers, twee glijbaantjes naast elkaar en natuurlijk de vallende emmer. Onze kleine waterrat vindt het eerst ontzettend spannend, maar later durft hij er toch met mama onder.

De waterspeeltuin (foto op een ander moment gemaakt)

Wat opvalt bij deze waterspeeltuin, is een halve trechterglijbaan. Hij is ontzettend populair, maar ook bij de kleinere kinderen. Ook onze kleine glijbaanfan gaat er maar al te graag af.

De populaire halve trechterglijbaan (foto op een ander moment gemaakt)
 
Verder heeft het zwembad nog een dieper bad met een uitgang naar buiten. Het water is echter niet heel warm, waardoor we het buiten snel voor gezien houden.
 
Na een korte douche wachten we tot er een kleedhokje met aankleedkussen vrij is. We kleden ons om en eten daarna in de Market Dome onze meegebrachte boterhammetjes op. Vervolgens gaan we terug naar de auto en rijden we naar ons huisje, nummer 272. Het is even zoeken, want zone 2 heeft een niet heel opvallende afslag naar links en ons huisje ligt ook nog eens aan het einde van het rondje. Als we het eindelijk gevonden hebben, parkeren we de auto (natuurlijk precies naast een modderige plas…) en laden we alles uit.

Ons huisje, nummer 272
 
Binnen ontdekken we vrij snel dat er geen beddengoed is. Dit zijn we helemaal vergeten: meestal hadden we een ander soort huisje, waar het al bij inbegrepen zit. Als we een beetje uitgepakt hebben, wandelen we daarom naar de receptie om alsnog beddengoed te kopen (want dit is uiteraard niet gratis!). Ook vragen we of er stopcontactbeveiligingen zijn, want alle stopcontacten in het huisje – inclusief die op de slaapkamer van ons peutertje – zijn open. Er wordt een notitie van gemaakt en er zal iemand langs komen (wat helaas niet gebeurt).
 
Nadat we nog een reservering met onze activiteitenvoucher hebben gemaakt voor de peutergym van morgen, verkennen we het indoor speeldeel. Het is heerlijk klimmen en klauteren voor ons kleine mannetje, al vindt hij het toch ook wel fijn als papa en mama hem even helpen.

Even lekker klimmen, kruipen en klauteren!
 
Daarna gaan we nog naar Gametown, waar natuurlijk gebasketbald moet worden en onze kleine coureur even in de auto en op de motor wil zitten. Het spel met de uit de lucht vallende ballen is helaas kapot.

Vroem, vroem!
 
We kijken heel kort in een winkeltje en gaan dan terug naar het huisje voor een fruithapje. Omdat het buiten nog steeds regent, besluit ik onze kleine meneer mee te nemen naar het minigolfen binnen. Ik reserveer alleen voor mezelf, want onze kleine atleet begrijpt nog niet helemaal hoe het spelletje werkt.
 
Bij de receptie halen we een stick en balletje, daarna lopen we naar de baan. Hij heeft een piraten-/Caribisch thema met onder andere steeldrums, rum, een zandkasteel, een oud fort compleet met kanon en een vissersboot. Elke baan is weer anders en ook best uitdagend. Onze kleine golfer vermaakt zich de eerste banen uitstekend, daarna begint hij moe te worden en kan mama verder spelen. Met 45 punten na 13 (ze zeggen 14, maar baan 13 bestaat niet) banen vind ik het een redelijke score.

Baan 3: de sigarenplantage

Baan 8: het fort met het kanon
 
We lopen nog een rondje door de Market Dome en gaan dan terug naar het huisje om te eten. Na het zelfgemaakte eten gaan we nog één keer terug naar de Market Dome, want het is Happy Hour. We nemen alle drie een alcoholvrije cocktail om het vakantieweekend goed te openen.
 
Voor onze kleine meneer is de koek daarna wel echt op, ook al is het nog geen bedtijd. We proberen een beetje te rekken door nog twee winkels door te lopen, maar de luikjes lijken al bijna dicht te vallen. Daarom gaan we maar gauw terug naar het huisje, waar ons kleine slaapkoppie inderdaad vrij snel naar dromenland vertrokken is.
 
De eerste dag zit er dan alweer zo goed als op. Tot nu toe zijn we positief over het park, vooral over de minigolf en de binnenspeeltuin. En ook de kou in het huisje valt mee, het is er eigenlijk zelfs bloedheet…
 
Morgen hebben we weer de hele dag om van het park te genieten en… is papa jarig!
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten