dinsdag 31 oktober 2017

Reisverslag Disneyland Parijs 2017: dag 2

Dinsdag 17 oktober 2017

Vandaag hebben we een hele dag om van beide Disneyparken te genieten. We zijn van plan lang van de dag gebruik te maken door te beginnen met de Extra Magische Uren en te eindigen met nogmaals de show op het kasteel te bekijken.

Zoals eigenlijk altijd als we op vakantie zijn, staan we vroeg op. We nemen een douche, kleden ons aan en ontbijten op de kamer. Het ontbijt zit namelijk niet meer standaard bij de reservering inbegrepen – bij hotel Sequoia Lodge betaal je per persoon per dag 19 euro. Dit vonden wij wel erg veel, dus hebben we zelf broodjes meegenomen.

Rond tien over acht verlaten we de kamer en lopen we via de controle Disney Village in. Daar halen we bij een restaurantje nog een warm drankje. Het is duidelijk dat het nog vroeg is voor de medewerkers, want het tempo ligt heel erg laag…

Als we uiteindelijk onze drankjes hebben, lopen we richting de Walt Disney Studios om gebruik te maken van de Extra Magische Uren. Dit is vandaag een uur – van half negen tot half tien – waarin het park alleen open is voor gasten die in de Disney hotels verblijven. Op die manier wordt er uitgegaan van korte wachttijden. Helaas zijn er maar een paar attracties open (Crush’s Coaster, Ratatouille en de Rock ’n Rollercoaster), maar toch maken we er graag gebruik van.

Wanneer we bij de Studios aankomen, staat er al een lange, ongeorganiseerde rij. Veel mensen lopen er gewoon langs en ook als er gecontroleerd is of we in een Disney hotel verblijven, wordt er nog steeds veel voorgedrongen. Het is inmiddels half negen geweest, dus de eerste gasten gaan het park al in. Rennend verplaatsen ze zich, om maar zo snel mogelijk bij de attracties te zijn.

Wij volgen in een normaal tempo, ondertussen even kijkend naar Pluto die klaar staat om op de foto te gaan. Rennen heeft toch geen zin – je zit hoogstens één karretje eerder in de attractie dan degene die niet rent. Wij gaan lopend naar Ratatouille… en kunnen ook weer terug lopen, want de attractie heeft vertraging met open gaan. Balend keren we om, want juist deze attractie wilden we graag doen. Het is de nieuwste attractie van het park en in mijn ogen ook één van de leukste.

Helaas is Ratatouille dicht

Omdat we de attractie nu dus niet kunnen doen, besluiten we eerst iets anders te doen en later terug te komen. We gaan naar de Rock ’n Rollercoaster, de achtbaan met medewerking van de muziekgroep Aerosmith. Het is niet druk en we kunnen de rit twee keer achter elkaar maken. Het leuke voor ons is de muziek – alle treintjes van de Rock ’n Rollercoaster hebben een andere soundtrack en meteen de eerste keer hebben wij onze favoriete liedjes: Love in an elevator en Walk this way.

Door de twee achtbaanritjes zijn we meteen goed wakker. We willen teruggaan naar Ratatouille om te kijken of de attractie nu wel open is, maar onderweg komen we langs de Tower of Terror – de attractie over de Twilight Zone, waarbij op een stormachtige nacht met onweer vijf mensen zijn verdwenen in een neerstortende lift. De attractie blijkt al open te zijn, dus gaan we de korte wachtrij in. Zo wordt onze dagopening aangevuld met een rit in een neerstortende lift.

Het Hollywood Tower hotel van de Tower of Terror attractie (foto gemaakt met telefoon)

Opnieuw willen we na de attractie kijken bij Ratatouille, maar nu komen we langs Toy Story Playland – het gedeelte gebaseerd op de Toy Story films. De attractie Parachute Drop – de parachuutjes van de groene soldaatjes die naar beneden ‘vallen’ – gaat net open als we langs lopen, dus we sluiten aan in de rij. Na een paar minuten wachten mogen we in een parachuutje plaatsnemen en laten we ons een paar keer naar beneden vallen.

Nu moeten we toch wel echt wakker zijn, maar voor de zekerheid pakken we nog even de RC Racer mee, die ook slechts vijf minuten wachttijd heeft. In deze attractie neem je plaats in een groot speelgoedautootje, dat in een soort halfpipe heen en weer rijdt.

Na al deze spannende attracties zijn we toe aan iets rustigers en kijken we bij Ratatouille. Helaas staat er nu al een wachtrij van 100 minuten en geeft de Fastpass een terugkomtijd aan voor in de middag. We besluiten morgen een nieuwe poging te doen en gaan nu eerst nog wat andere attracties doen. Zo maken we een ritje achter de schermen met de Studio Tram Tour (wachttijd van tien minuten) en kijken we binnen bij de Art of Animation, waar je tekenles kunt volgen en met Mickey op de foto kan.

De Studio Tram Tour (foto gemaakt met telefoon)

We verlaten de Art of Animation en gaan naar het Animagique Theater om in de rij te gaan staan voor de voorstelling Mickey and the Magician. Dit is een nieuwe show, waarvan zelfs ik nog niets gezien heb, dus we zijn benieuwd. Om vijf over elf mogen we naar binnen en een kleine tien minuten later begint de show.

Het verhaal gaat over Mickey, die als schoonmaakhulpje bij een goochelaar werkt. Zelf wil hij ook graag toveren, maar hij moet eerst schoonmaken. Voor de maan verdwenen is, moet hij klaar zijn. Hij begint met het goed leggen van een doek op een stoel en ineens is daar de Blauwe Fee uit Assepoester. Na een liedje en een dansje, en natuurlijk een optreden van Assepoester zelf, kan Mickey weer gaan schoonmaken, want er is al een stukje van de maan weg.

Mickey gaat verder met het afstoffen van een kast en ineens verschijnt Lumière uit Belle en het Beest. Er wordt gedanst en gezongen en daarna komen Belle en het Beest zelf op voor hun dans. Na hun vertrek schrikt Mickey: er is alweer een stukje maan weg.

Hij gaat snel verder, maar wordt onderbroken door Rafiki. Dit is niet de Disney Rafiki die in de parken te zien is, maar de Rafiki uit de musical The Lion King. Er lopen, net als in de musical, dieren door de zaal, wat voor een prachtig moment zorgt. Wat ons verbaast, is dat als Rafiki op de Koningsrots verschijnt Simba niet getoond wordt. Waar is onze vriend?

Mickey moet inmiddels weer verder met poetsen, want er is nog maar een beetje maan over. Hij vindt een lamp, poetst hem op en ja, hoor: daar is de Geest uit Aladdin. Ook dit is niet de ‘park’-versie van de Geest, maar iemand die blauw geschminkt is.

Nu moet Mickey echt door met poetsen en hij maakt snel een glazen bol schoon. Ineens is daar Olaf uit Frozen, gevolgd door Elsa. Met een liedje en een dansje maken zij Mickey duidelijk dat hij zijn toverkunsten gewoon moet laten gaan. Dat doet hij… maar hij heeft zijn kunsten niet onder controle. Alles gaat kapot en verdrietig gaat Mickey zitten. De goochelaar verschijnt nu weer op het toneel en troost Mickey. Samen maken ze alles en het is eind goed, al goed.

Alle twee vinden we het een erg mooie show, vooral door de combinatie van Disney en goocheltrucs. Nog napratend verlaten we het theater. Via een paar winkeltjes verlaten we ook de Studios om naar het Disneyland Park te gaan. Als we daar aankomen, fietst net de Tricycle Gang voorbij. We weten ze in te halen en maken nog een paar foto’s.

Mickey en Minnie tijdens de Tricycle Gang

Vervolgens gaan we Discoveryland in om een fastpass te halen voor Hyperspace Mountain. We kijken nog even bij Star Tours, maar de wachtrij is erg lang. Daarom willen we Pirates of the Caribbean nog een keer doen, maar die is dicht vanwege een technische storing. We besluiten naar Frontierland te gaan en nog een keer Phantom Manor te doen. Net als we de attractie uit zijn, komt Goofy’s Skeleton Party voorbij en feesten we even met ze mee.

Panchito tijdens de Skeleton Party

Het feestje gaat door, want we willen nog een ritje maken in de trein die rondom het park rijdt, maar het treinstation ligt op de route van de Skeleton Party. We volgen ze door Frontierland en pas als ze uitgedanst zijn, kunnen we naar het treinstation. We hebben geluk: we kunnen mee met de volgende trein. We besluiten het hele park rond te rijden en pas weer uit te stappen als we terug in Frontierland zijn.

Tijdens de treinrit zijn we erachter gekomen dat we om kwart over twee al een nieuwe fastpass kunnen halen (we kunnen om half vier Hyperspace Mountain in). Omdat dat nog even duurt, gaan we eerst naar Fantasyland om daar de Sneeuwwitje attractie te doen – deze heeft maar tien minuten wachttijd. Pinokkio’s wachtrij is langer, dus die slaan we over.

Pirates of the Caribbean is nog steeds dicht, wat ons bij Adventure Isle brengt: het ‘eiland’ naast de attractie, achter de boot van kapitein Haak. We kijken even in de Skull Rock, de rots in de vorm van een doodskop, en lopen over de wiebelende brug over het water. Zo komen we uit bij de Indiana Jones attractie, alleen vinden we twintig minuten net iets te lang om te wachten.

We lopen weer terug door het park en gaan Discoveryland in. Daar komen we langs de Buzz Lightyear attractie, die een gunstige fastpass tijd heeft. We willen echter ook graag naar Star Tours, dus kijken we eerst hoe de fastpass tijd daar is. Omdat Star Tours ineens maar tien minuten wachttijd heeft, ren ik terug naar Buzz voor de fastpass, waarna we Star Tours in gaan.

De attractie is erg veranderd en helemaal aangepast aan de Star Wars films. Er zijn heel veel personages uit de films te zien, de robot C3PO is onze piloot en tijdens de rit bezoek je bekende planeten uit de films. Mijn vriend, een grote Star Wars fan, is helemaal enthousiast.

De wachtrij van Star Tours met R2D2 (foto gemaakt met telefoon)

Vanuit de ruimte van Star Wars gaan we naar de ruimte van Buzz Lightyear om op vervelende robotten te schieten. Hier ontdek ik dat het echt lang geleden is geweest sinds ik de attractie heb gedaan, want ik kom in de verste verte niet in de buurt van mijn topscore van 484.000 (ik blijf steken op 157.500…).

Als we uit de attractie komen, is het tijd om naar Hyperspace Mountain te gaan. Ook deze attractie is aangepast aan Star Wars met muziek en beelden uit de films tijdens de rit, inclusief T-fighters die met lasers op je schieten. Opnieuw is mijn vriend heel erg enthousiast.

We besluiten wel om even iets rustigers te gaan doen en gaan richting Fantasyland, waar de Tricycle Gang voor het laatst vandaag voorbij komt. We hebben geluk: ze stoppen even voor onze neus, maar Duffy – na Donald mijn grote favoriet – loopt de andere kant op. Als zijn chauffeur mij hoort roepen en ziet zwaaien, stuurt hij Duffy nog snel mijn kant op en krijg ik een dikke knuffel van hem.

Een knuffel van Duffy (foto gemaakt met telefoon)

We zwaaien de fietsen na en lopen verder Fantasyland in om te kijken bij de fotolocatie van de Cheshire Cat uit Alice in Wonderland. Omdat er een lange rij staat, maken we alleen een foto van de zijkant. Vervolgens kijken we op de Disneyland Parijs app of Pirates of the Caribbean al open is, maar we gaan er niet heen: dertig minuten wachten vinden we te lang. De sprookjesboten en het kleine treintje van Dombo achterin Fantasyland hebben echter elk maar vijf minuten wachttijd, dus doen we die attracties.

De Cheshire Cat

Na de boot en trein kijken we nog even bij Pinokkio, waar we de wachtrij te lang vinden, en de Indiana Jones. Die doen we wel, want de rij valt mee. Via Frontierland, waar we de Skeleton Party nog een keer zien, lopen we richting Main Street. Onderweg komen we langs de ingang van Frontierland, die gevormd wordt door een oud Wild West fort. Hier lopen we doorheen voor we richting de uitgang gaan.

Daar zijn we weer!

Via Disney Village lopen we naar hotel New York om even binnen te kijken en vervolgens naar hotel Cheyenne. Hier blijkt het één en ander veranderd te zijn: de spelletjesarcade is weg en vervangen door een Starbucks. Ook is het restaurant dicht voor onderhoud, waardoor we eten in de kleine zaal ernaast. Er is even een probleem – onze reservering is niet bekend – maar als we het uitleggen, mogen we snel door lopen.

We eten op ons gemak, maar we blijven niet lang natafelen: we willen graag Illuminations nog een keer zien. Daarom lopen we terug naar het park, waar we alleen nog even kijken in de boekwinkel vooraan op Main Street. Deze blijkt ook helemaal veranderd te zijn: het is nu meer een gewone souvenirwinkel dan een boekwinkel.

Vanwege de drukte die er nog is in het park zoeken we snel een plaatsje voor de show. We staan nu iets verder van het kasteel af dan de vorige keer, waardoor we de projecties beter kunnen zien. Ook vertrekken we zodra de laatste vuurwerkpijl verdwenen is om de drukte voor te zijn. Dit lukt aardig en we zijn het park uit voor Mickey plaats heeft kunnen nemen op het treinstation om ons uit te zwaaien.

We lopen Disney Village in en kijken nog even bij de Legowinkel. Dan lopen we door naar het hotel, waar we in het winkeltje kijken en een drankje nemen in de bar. Nadat ik mijn vriend het zwembad van het hotel heb laten zien, gaan we terug naar onze kamer om vermoeid op bed neer te ploffen. Het is weer een geweldige dag geweest, maar nu is het tijd om bij te komen voor we gaan genieten van onze laatste ochtend in het park.

R2D2 van Lego (foto gemaakt met telefoon)


Tot morgen!

Lees verder: Dag 3Geen opmerkingen:

Een reactie posten