dinsdag 25 januari 2022

Reisverslag Center Parcs Het Meerdal 2022: dag 2

Zaterdag 22 januari 2022

Ondanks de koude slaapkamers heeft iedereen redelijk geslapen. Ons kleine mannetje is zoals gebruikelijk vroeg wakker, maar met een beetje rekken zit hij uiteindelijk ‘pas’ rond kwart over zeven aan het ontbijt. Als hij klaar is, zien we dat ons ontbijt wordt bezorgd: bij onze VIP upgrade hoort namelijk een broodjesbezorgservice.

Nadat wij ook ontbeten hebben, besluiten we ons zoontje nog even terug naar bed te brengen. Net als we hem aan het verschonen zijn, zien we buiten iets wits voorbij schieten. Het blijken witte herten te zijn, die op zoek zijn naar eten. Gelukkig hebben wij ons tasje met broodjes al binnen gehaald!

 


De witte herten op het park

Terwijl ons mannetje slaapt, gaan we om de beurt een stukje hardlopen over het park. Het is er nog rustig, ik kom alleen de herten nog twee keer tegen.


Hallo nog een keer!

Na het hardlopen (en een fruithapje voor meneer) testen we om de beurt de douche, die zelf prima is, maar in de badkamer blijft het fris. Het lijkt wel alsof het dakraam open staat, maar er is geen knop te vinden om dat te controleren. We lunchen vervolgens in het huisje en pakken dan onze spullen in om te gaan zwemmen. Met drie tassen en een gele zwemband wandelen we naar de Market Dome, waar de ingang van Aqua Mundo is. Onze QR-code wordt gescand, ons identiteitsbewijs erbij gecontroleerd en dan hebben we toegang! We parkeren de kinderwagen op de speciale kinderwagenparkeerplaats en gaan daarna het zwembadgedeelte in. Er zijn een aantal speciale kleedhokjes met aankleedkussens voor baby’s, al is nu ook een groot deel afgesloten wegens verbouwing.


Als ons kleine mannetje omgekleed is, moeten we nog even kijken hoe het gaat met het kluisje. Er kan een munt van 1 of 2 euro in (die je netjes terug krijgt), maar we hebben alleen 50 cent. We proberen nog een winkelwagenmuntje, maar helaas lukt die truc niet. Gelukkig kun je bij de badmeesterpost pinnen.


We proppen zoveel mogelijk spullen in het kluisje en gaan dan op zoek naar een stoel om de rest van de spullen neer te leggen. We vinden er eentje bij het peuterbadje, waar langs de kant ook twee boxen staan. Met ons mannetje op de arm lopen we vervolgens eerst een rondje. Behalve het peuterbadje is er een groter bad, een bad met een stroomversnelling en een waterval, een glijbaan en de wildwaterbaan die naar buiten gaat. Allemaal iets te wild voor ons kleintje natuurlijk!


Mijn man test even de wildwaterbaan, waarna we naar het grote bad gaan. De temperatuur is lager dan wat wij gewend zijn bij het babyzwemmen, maar ons mannetje vindt het prima en kijkt z’n ogen uit al dobberend in z’n gele band. In het peuterbadje spettert hij er vrolijk op los en hij gaat zelfs alleen van de glijbaan! Ook een bal van Center Parcs die in het water ligt, vindt hij geweldig.



Heerlijk genieten in het water! (Gezichtje onherkenbaar gemaakt ivm privacy)

Na een ruime drie kwartier zien we dat hij moe begint te worden. We laten hem nog even uit dobberen en gaan hem dan aankleden. We moeten even wachten bij de kleedhokjes, want niet iedereen heeft gezien dat de speciale babyhokjes zijn voor het omkleden van baby’s.


Zo’n tien minuten later zijn we allemaal omgekleed en kunnen we naar de kinderwagen, die er gelukkig nog staat. We kijken nog even in het speelgoedwinkeltje en halen bij de supermarkt nog een paar rollen toiletpapier, aangezien er in het huisje maar 1 rol aanwezig is. Vervolgens gaan we naar huis voor een fruithapje en een lang dutje voor meneer!



Nog even rondkijken in de Market Dome!

Terwijl hij slaapt, bak ik alvast de speciale pannenkoeken voor zijn avondeten en bestellen mijn man en ik eten voor ons bij een pizzeria in de buurt, La Rondine. De bestelling kan alleen telefonisch en er is alleen afhaal mogelijk, geen bezorging (al gingen we hier al niet vanuit door onze huidige verblijfplaats). Mijn man gaat dus niet veel later op weg om het eten op te halen. Volgens Google Maps is het tien minuten rijden. Reken daarbij vijf minuten om naar de auto te lopen, dus dat zou betekenen: in totaal, heen en terug, een ruim halfuur. Hij is echter pas na vijftig minuten terug, omdat er een wegafsluiting was. De pizza’s zijn hierdoor wat kouder, dus gooien we ze nog even een paar minuten in de oven. Daarna smaken ze weer prima. Ons mannetje smult ondertussen van een pannenkoek met banaan en een naturel versie, al landt er van die laatste toch ook veel op de grond…



Eet smakelijk straks!

Normaal gesproken wandelen we na het eten altijd nog even, maar we zijn allemaal zo moe na de dag vol activiteiten dat we het bij nog even spelen houden en dan het bedtijdritueel starten voor ons mannetje. Op zijn slaapkamer is het echter zo koud dat we de verwarming opstoken tot 25 graden. Dit helpt wel iets: de temperatuur in zijn kamer gaat van 15 naar 18 graden!

Na wat gepruttel valt ons mannetje in slaap en kijken wij nog naar Wie is de Mol?, gevolgd door Moltalk. Dan gaan wij ook naar onze Siberische slaapkamer voor de laatste nacht in het huisje.


Tot morgen!


Lees verder: Dag 3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten