zaterdag 29 januari 2022

Reisverslag Center Parcs Het Meerdal 2022: dag 3

Zondag 23 januari 2022

Na een onrustige nacht staan we geen van drieën echt lekker op. Ons zoontje gaat na zijn ontbijt dan ook weer terug naar bed, waarna hij nog ruim anderhalfuur slaapt. Wij ontbijten met de afgeleverde broodjes (er zijn croissantjes vandaag!) en uitzicht op de witte herten in de achtertuin en testen dan het bubbelbad uit. Het is even puzzelen met de kranen en knopjes, maar uiteindelijk hebben we bubbels met discoverlichting (een van kleur veranderend lampje in het water). We vinden het wel grappig om even uitgeprobeerd te hebben, maar we vinden het ook een hoop waterverspilling voor een kwartiertje bubbelen.

Goedemorgen vanuit de achtertuin vandaag!

Als ons mannetje zijn fruithapje op heeft, gaan we naar buiten, waar meneer tot onze verbazing nog wat je jengelig blijft (hij is normaal gesproken een baby die buiten heerlijk vindt). We ontdekken waarom: er komen maar liefst twee tandjes door. Dat kan ook zijn onrustige nacht verklaren.


Via de kinderboerderij lopen we naar de Market Dome voor nog wat foto’s. Daarna halen we de zwemspullen op voor nog een laatste snelle duik in Aqua Mundo. Het is in het peuterbadje drukker dan gisteren, maar rond lunchtijd gaan toch veel mensen weg. We dobberen even, wij gaan nog een keer van de wildwaterbaan en door de stroomversnelling en dan kleden we ons weer om.


Diertjes kijken bij de kinderboerderij

Omdat ons mannetje zo ontzettend moe is, annuleren we het midgetgolf dat we gereserveerd hadden. Ook geef ik door dat we eerder uitchecken en dat er dus morgenochtend geen broodjes bezorgd hoeven te worden. Als laatste meld ik de koude slaapkamers. Ik krijg de vraag terug of ik het eerder gemeld heb - nee, daar hebben we niet aan gedacht. Bovendien denken we niet dat het zo snel op te lossen is, aangezien we vermoeden dat het ligt aan het verwarmingssysteem (als het in de woonkamer op temperatuur is, slaat de verwarming af, ook al zijn de slaapkamers nog niet op temperatuur). Er wordt beloofd dat er iemand zal komen kijken als we weg zijn.


Terug wandelen naar het huisje langs het meer

In het huisje beginnen we vervolgens met opruimen en inpakken, terwijl ons mannetje slaapt. Uiteindelijk is ook zijn kamertje aan de beurt: het beddengoed moet ook afgehaald worden. We doen nog snel een fruithapje en laden dan de laatste spullen in de auto. De herten wandelen intussen nog even door onze achtertuin om gedag te zeggen.


"Oh, gaan jullie alweer weg? Leuk dat jullie er waren!"

Rond tien voor vier vertrekken we bij ons huisje. We verlaten het park en rijden via wat binnendoorwegen - die je het idee geven dat je in the middle of nowhere bent - naar de snelweg. Zonder files komen we uiteindelijk rond half zes thuis aan.


We vonden het een leuk weekendje, vooral met Aqua Mundo. Ook fijn dat er weer meer mogelijk is. De koude slaapkamers vonden we wel echt een groot minpunt. Het is een prachtig huisje, van alle luxe voorzien, en dan zijn de slaapkamers niet warm te krijgen? Het is dat we een gratis upgrade hebben gekregen - als we de volle prijs betaald zouden hebben, zouden we echt wel een klacht ingediend hebben.


Is Center Parcs Het Meerdal een aanrader? Ja, zeker: er is genoeg te doen op het park en ook voor kinderen, van heel jong tot wat ouder, zijn er genoeg mogelijkheden. Ook heel fijn dat er een kinderstoel en -bedje aanwezig waren. Qua prijs vinden we het minder aantrekkelijk. Als je geen leuke aanbieding hebt, vinden we het toch erg prijzig, zeker aangezien je voor bijna alle activiteiten (op het zwemmen na) nog extra moet betalen. Of we ooit nog eens terug gaan naar dit park? Wie weet, misschien wel. Maar dan wel in de zomer, als de temperatuur beter is!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten