zaterdag 7 januari 2023

Reisverslag Londen 2023: Dag 2

Maandag 2 januari 2023
 
Gisteren zijn we met de Eurostar trein aangekomen in Londen. Vandaag hebben we een hele dag om de stad te verkennen.

De dag begint natuurlijk als gebruikelijk. De douche blijkt erg fijn en het ontbijt is ook erg goed met verschillende broodjes, beleg, fruit en drinken. Aangezien er volgens de omschrijving vooraf alleen brood met jam zou zijn, is dit een honderd procent meevaller! Ook is er een kinderstoel aanwezig voor ons kleine eetmonstertje.
 
We gaan nog even terug naar de kamer en maken ons klaar voor de dag. Uiteindelijk lopen we via een kortere weg dan gisteravond naar Paddington Station, het dichtstbijzijnde metrostation. Het is tevens ook een groot station, dus we moeten even zoeken naar de juiste plek voor onze metro. Gelukkig zijn er liften voor de kinderwagen van ons zoontje.
 
Met de metro gaan we naar halte Westminster, waar het Houses of Parliament is en de klokkentoren Big Ben. Ook zien we hier het reuzenrad Londen Eye.
 
Houses of Parliament met links de Big Ben klokkentoren (foto later gemaakt)

Uitzicht over de rivier de Theems met het London Eye reuzenrad

Vanaf de Big Ben lopen we achter de bekende Westminster Abbey langs richting het gebouw van MI5, de geheime dienst. Mijn man is een James Bond fan, maar het MI5 gebouw blijkt een ander gebouw dan wat er in de films gebruikt wordt. Dankzij Google ontdekken we dat het filmgebouw verderop staat en kan mijn man het toch fotograferen.

Het gebouw uit de James Bond films
 
We lopen door naar metrostation Pimlico, waar we de metro nemen naar Victoria. Hier staan we bijna meteen bij het Apollo Victoria theater, waar de musical Wicked speelt. Helaas kan ik er niet naartoe, maar een foto kan gelukkig wel.

Het theater waar de musical Wicked speelt
 
Vervolgens lopen we door naar Buckingham Palace, waar de wisseling van de wacht al is begonnen. Van corona is niets meer te zien: de mensen staan rijen dik op elkaar gepakt bij de hekken te kijken. Ons zoontje mag even op papa’s nek, zodat hij ook de ‘bontmutsen’ kan zien.

De wisseling van de wacht
 
Zigzaggend met de kinderwagen weten we The Mall te bereiken, de straat voor Buckingham Palace. We maken wat foto’s en terwijl we The Mall aflopen, komen er nog wat guards aan. Ook komen we onderweg nog Horseguards tegen, de wachters ter paard.

Buckingham Palace

Horseguards onderweg
 
Aan het einde van The Mall is Trafalgar Square. Mijn man heeft het hier al tijden over, dus er moeten uitgebreid foto’s gemaakt worden!

Trafalgar Square

We lopen verder naar de Sherlock Holmes Pub, die zich in een zijstraat bevindt. Deze pub heeft de beroemde fictieve detective als thema, wat terug te zien is aan de decoratie in de pub. We zoeken een plaatsje voor de lunch op de benedenverdieping. Bij de bar bestellen we eten en drinken. Het is een bar, dus aan niet-alcoholische drankjes kennen ze alleen bruisend water en cola… Gelukkig is er wel vegetarisch eten en na lang wachten (heel lang wachten!) krijgen we een heerlijke tosti en hamburger.

De Sherlock Holmes pub

Na het eten lopen we naar de Horseguards, waar twee wachters te paard staan. We kijken even rond en gaan dan verder, waarbij we ook nog langs Downing Street komen, dat helemaal is afgezet, zodat nummer 10 - het huis van de minister-president - nauwelijks te zien is.

De Horseguards

Het afgezette Downing Street
 
Vlakbij het metrostation staan nog wat bekende telefooncellen, dus moeten we daar natuurlijk even foto’s maken. Dan gaan we de metro in naar Bond Street, waar de Disney Store is. Ze hebben heel veel Disneydingen, maar ik mis iets van Londen zelf, bijvoorbeeld een Mickey in een wachterspak. Ook is het heel druk in de winkel, waardoor we er niet lang blijven.

Wel even met Elsa op de foto in de Disney Store!
 
We gaan weer terug naar de metro en reizen naar Knightsbridge voor het bekende luxe warenhuis Harrods. Ook hier is het enorm druk. We zoeken nog naar het monument voor Princess Diana en haar toenmalige vriend, maar dit blijkt weg te zijn.

Het luxe warenhuis Harrods
 
Na nog een kort rondje door de gift shop gaan we weer naar buiten met als plan om bij de Starbucks even wat te drinken. De rij begint buiten echter al, dus daar zien we vanaf. We gaan weer naar de metro en via een omweg, zodat we maar één keer over hoeven te stappen, komen we bij Marble Arch.
 
Er is in het metrostation al eenrichtingsverkeer geregeld vanwege de verwachte drukte. Vlakbij is namelijk Winter Wonderland, een soort wintercircus / -kermis. Een aantal jaar geleden was ik er ook geweest en toen vond ik het erg leuk, maar nu is het gigantisch druk met overal knipperende lichtjes, muziek en enorm veel mensen. We kijken heel even rond, maar omdat ons zoontje het duidelijk ook niks vindt, gaan we ook snel weer weg.

Drukte, chaos, herrie, oftewel: Winter Wonderland...

Vlakbij de uitgang komen we nog langs het monument voor dieren die hebben moeten werken en gestorven zijn in de oorlog - Animals in War.

Het monument voor gestorven oorlogsdieren
 
We nemen de metro terug naar Paddington Station, waar we op het station kijken voor iets te eten. Bij een supermarktje halen we wat broodjes en yoghurt, wat we op de kamer opeten. Daarna is het vrij snel bedtijd voor onze kleine wereldreiziger, want hoewel hij goed geslapen heeft in de kinderwagen, is hij hartstikke moe.
 
Binnen een paar tellen slaapt hij al en zitten wij weer in het donker. Gelukkig hebben we morgenavond nog maar één keer deze situatie, al is het natuurlijk ook jammer dat we alweer bijna weggaan. Morgen hebben we echter eerst nog een hele dag om te genieten van de stad.
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten