donderdag 11 mei 2023

Reisverslag Center Parcs Het Heijderbos 2023 - dag 2

Zaterdag 6 mei 2023
 
Tegen alle verwachtingen in, heeft ons zoontje goed geslapen met zijn vervangende knuffel. Hij is alleen al belachelijk vroeg wakker: om half zes wil hij al uit bed. Ik probeer hem nog even tot rust te krijgen, maar om half zeven is het wel echt klaar. We kleden hem aan en net als ik zijn ontbijt klaar wil gaan maken, worden de broodjes die bij ons huisje inbegrepen zijn al bezorgd.
 
Na het ontbijt probeer ik de douche uit, die op zich prima is, alleen de temperatuur is even wat lastiger af te stellen. Dan neem ik ons zoontje mee, zodat mijn man kan hardlopen. Wij wandelen naar de Market Dome, waar het heel druk is bij de broodjesafdeling van de supermarkt en meneer wil graag nog even op de ‘motor’ zitten bij het Italiaanse restaurant.

Een deel van de Market Dome met links de 'motor'
 
Aan de andere kant van de Market Dome gaan we weer naar buiten, waar het speeltuintje met de trein is. Onze kleine machinist speelt even lekker, daarna lopen we langs het meer naar de kinderboerderij. Ons zoontje vindt de speeltractoren helemaal geweldig en heeft nauwelijks oog voor de kleine geitjes.

Kleine geitjes? Meneer heeft er geen oog voor, maar mama vindt ze erg schattig!
 
Een halfuurtje later gaan we terug naar het huisje voor wat fruit. Papa is er inmiddels ook weer en als hij gedoucht heeft, we allemaal ingesmeerd zijn met zonnebrand en ons zoontje ook een korte broek aan heeft, wandelen we naar de Action Factory voor een spelletje minigolf. Het is de eerste keer dat ons zoontje meespeelt en om eerlijk te zijn: helemaal begrijpen doet hij de regels nog niet! De banen zijn eigenlijk ook erg lastig. Er zijn veel hellingen en heuvels, die zelfs mijn man niet altijd lukken. Het thema is wel erg leuk met een vrachtauto waar het balletje uit de uitlaatpijp komt, een nijlpaard waar je doorheen moet slaan en een baan bij een dinoskelet.

Drie van de dertien banen: links de dino-baan, midden het nijlpaard waar je doorheen moest slaan en rechts het vliegtuig, waarvan de propeller draaide.
 
Na het spelletje gaan we nog even naar de speeltuin buiten, die een soort Wild West thema heeft met een postkoets en paarden. We laten ook papa de geitjes van de kinderboerderij nog even zien voor we terug gaan naar het huisje voor de lunch.

De speeltuin naast de Action Factory
 
Als we klaar zijn met eten, gaat ons kleine slaapkoppie zijn bed in. Hij slaapt al snel, zodat wij lekker kunnen ontspannen en op het terras buiten kunnen zitten in de warme zon. Achter ons huisje is nog een watertje waar ik even kijk, maar het stelt niet veel voor en het bosje ervoor zit vol met brandnetels en beestjes met acht poten, waar ik absoluut niet van hou.
 
Rond kwart voor drie is ons zoontje weer wakker. We geven hem zijn fruit en gaan dan naar het Cycle Center, dat voor ons huisje ligt. Met de activiteitenvouchers die we cadeau hebben gekregen bij ons verblijf, huren we twee fietsen, waarvan één met een kinderzitje voorop. Dit komt precies op drie vouchers uit (één voucher per fiets en het kinderzitje is een voucher extra…).
 
Even de huurfietsen inspecteren!

We brengen de fietsen naar ons huisje en wandelen dan terug naar de Market Dome om te gaan zwemmen. Het lijkt iets drukker dan gisteren, maar we vinden wel twee stoelen voor onze spullen.
 
Als eerste gaan we het golfslagbad in, waar we ons zoontje met wat speeltjes laten spetteren. Hij wil zijn duikbril ook al op, dus gaan we naar het koraalbad om de visjes te bekijken. We zien ook twee kleine haaien zwemmen.

Het golfslagbad heeft één keer per uur golven (golfjes...)

Na nog wat glijbanen en de golven (eigenlijk meer golfjes…) is het tijd om te gaan omkleden, want om kwart over vijf hebben we een tafel gereserveerd in het buffetrestaurant Evergreenz! Dit is een restaurant dat we al kennen van eerdere parken, maar het buffet is toch net even iets anders. Er is een grote saladebar, er zijn wat bijgerechten als patatjes en zoete aardappels en er zijn groente- en vleesgerechten. Kinderen mogen de chef helpen om pannenkoeken te bakken en krijgen als aandenken een papieren koksmuts met hun eigen naam erop.

Een deel van het buffet met achter het warme deel en in het midden de kinderhoek. Links was de saladebar, rechts het pannenkoeken bakken.
 
Het eten, inclusief het toetje, smaakt goed en er is keus genoeg. We laten een pannenkoek bakken voor ons zoontje (hij is te klein om mee te kunnen helpen), die hij tot onze verbazing nog deels opeet ook. Pannenkoek is namelijk echt zijn favoriet niet, maar nu zegt hij zelfs dat hij het ‘lekker’ vindt… Hij wil ook voor het toetje nog even spelen in de ‘kinderhoek’, waar we vlakbij zitten: een klimhuisje waar je in kunt lopen.
 
Wanneer we alle drie vol zitten, en onze kleine meneer nog op de tractor geweest is, gaan we terug naar het huisje om de fietsen op te halen. We fietsen nog een rondje over het park, waarbij we ontdekken dat het park vooral om het centrum draait met de Market Dome en er vlakbij de kinderboerderij en Jungle Dome. Verder bestaat het park alleen uit huisjes zonder speciale plekken of bezienswaardigheden tussendoor.

Aan de 'voorkant' van het meer liggen de trekpleisters: de Market Dome, kinderboerderij, Jungle Dome enz. Aan de andere kant van het meer liggen alleen huisjes.
 
Het begint een klein beetje te spetteren als we voorbij de Jungle Dome fietsen. Twee minuten later, als we bij het huisje zijn, gaat het al iets harder regenen en als we binnen zijn, drupt het even door. We horen het getik op het dak, maar ons zoontje trekt zich er weinig van aan en gaat lekker slapen. Wij zitten nog even, zien buiten nog een rat voorbij lopen en gaan uiteindelijk ook naar bed. Morgen hebben we nog één dag hier en daar willen we zeker van gaan genieten!
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten