maandag 15 mei 2023

Reisverslag Center Parcs Het Heijderbos 2023 - dag 3

Zondag 7 mei 2023
 
Vandaag is alweer onze laatste dag op het Heijderbos. Opnieuw is ons zoontje erg vroeg wakker, dus die laatste dag begint al om half zeven ’s ochtends. De broodjesservice is op zondag iets later, dus eten we ons eigen meegebrachte ontbijt en bewaren we de later gebrachte broodjes voor de lunch.
 
Na het ontbijt gaan we naar de Market Dome om wat foto’s te maken. Vervolgens stappen we op de fietsen en gaan we naar het begin van het park. Ook fietsen we nog een klein stukje buiten het park voor we omkeren en nog even naar de kinderboerderij gaan. Opnieuw zijn de tractors populairder dan de geiten!

Leuk, die geitjes, hoor, maar zo'n tractor is toch veel leuker?
 
We brengen de fietsen terug naar het huisje, eten even fruit en gaan dan naar het zwembad. Het is nog vroeg, dus deze keer vinden we wel snel een plekje om te zitten. We nemen de tijd om alle glijbanen nog een keer te doen en ik ga ook nog van de wildwaterbaan. Ik doe hem zittend, waardoor je weinig snelheid hebt en op sommige stukken soms stil komt te zitten. Het laatste stuk is wel iets heftiger met een steile afdaling en een flinke bocht.

Een stukje van de wildwaterbaan binnen met links daarnaast de 'Family Slide'
 
Als we alle glijbanen gehad hebben, nog in de golven zijn geweest en nog wat foto’s hebben gemaakt, kleden we om, waarbij we lang moeten wachten tot er een kleedhokje met omkleedkussen vrij is. Alles bij elkaar lijken er maar een stuk of zes te zijn en de meeste hokjes worden bezet door mensen zonder baby’s, wat heel vervelend is als je wel een kleine bij je hebt.

Nog één keer glijden en dan omkleden...
 
We lopen terug naar het huisje, waar we lunchen met de vanochtend gebrachte broodjes. Daarna is het bedtijd voor ons kleine slaapkoppie. Ondertussen pakken we alvast zo veel mogelijk in en ga ik nog alleen naar de Jungle Dome om foto’s te maken.

Fotograferen in de Jungle Dome
 
Zodra ons zoontje weer wakker is, gaan we voor de laatste keer op stap. We gaan nog met z’n allen naar de Jungle Dome, waar meneer graag ‘ziek wil maken’ (muziek maken). Hij vermaakt zich prima in de muziekvallei en ook klimmen met papa wordt gewaardeerd.

Samen 'ziek' maken
 
Van de Jungle Dome gaan we naar de Game Factory, waar we nog een spelletje airhockey doen en basketballen. Onze stoere kleine man wil graag nog op de motor zitten, ook al is hij eigenlijk nog te klein daarvoor.

Vroem, vroem, daar kom ik aan!
 
Als afsluiting van de korte vakantie gaan we nog even op het terras van het Grand Café in de Market Dome zitten, waar we via de QR code twee alcoholvrije cocktails bestellen, een ijsje en een portie vegetarische bitterballen. De cocktails zijn oké, het ijsje is prima, alleen krijgen we bitterballen die van binnen nog bevroren zijn. We brengen ze terug en krijgen een paar minuten later iets warmere bitterballen terug.

Nog een laatste hapje en drankje...
 
Na het hapje en de drankjes gaan we terug naar het huisje om de allerlaatste spullen in te pakken. Mijn man haalt de auto en zodra hij terug is, laden we alles in en kan de rit terug naar huis beginnen. Het verblijf zit er helaas weer op.

Het lichtje uit en naar huis!
 
We vonden het erg leuk om weer in een Center Parcs te zijn: het huisje was prima (al zijn de bedden geen aanrader voor meerdere nachten door de dunne en schuin aflopende matras), we zaten dichtbij de Market Dome, het zwembad was leuk en de Jungle Dome is een leuke toevoeging. Raden we het park aan? Ja, maar dan wel voor kinderen in de basisschoolleeftijd, vanaf ongeveer groep drie tot en met groep zes, misschien zeven nog. Voor jongere kinderen zijn veel activiteiten nog niet toegankelijk of minder leuk, voor oudere kinderen is er misschien te weinig te beleven. Voor hen zouden we De Eemhof meer aanraden, voor de jongsten ons favoriete Center Parcs park tot nu toe: De Huttenheugte. Maar wie weet: Center Parcs heeft nog veel meer parken, dus we kunnen nog van gedachten veranderen. Maar voor nu staat Het Heijderbos op plek twee in de top van onze favoriete Center Parcs parken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten