maandag 24 juli 2023

Reisverslag Belgische Ardennen 2023 - dag 1

Zaterdag 8 juli 2023

Afgelopen twee zomers hebben we onze verre reisbestemmingen verruild voor iets dichterbij. Ook dit jaar wordt het geen verre reis: we gaan een week naar de Belgische Ardennen en daarna nog door richting Parijs.

Deze eerste dag van de zomervakantie begint vroeg, aangezien ons zoontje van twee – die sinds kort in een peuterbedje slaapt – al voor half zeven naast ons bed staat. Hierdoor is er genoeg tijd om de laatste spullen in te pakken, want zonder stops is het volgens Google Maps drie uur rijden naar de camping waar we zullen verblijven en we kunnen pas om drie uur inchecken.

Als de auto vol geladen is, we nog even geluncht hebben en de laatste check hebben gedaan, begint de rit. We rijden eerst de A27 af richting Breda en na een klein uurtje kunnen we de borden voor Antwerpen gaan volgen. Om vijf over één rijden we België echt binnen.

Het is onrustig rijden: veel kleine filetjes, veel snelheidsbeperkingen en toch ook nog veel vrachtverkeer. Ons zoontje slaapt gelukkig nog een uurtje, maar moet zichzelf dan toch nog wel een tijdje vermaken in zijn stoeltje.

Iets voorbij Brussel zoeken we een tankstation op. Precies als ik de auto geparkeerd heb, begint het te regenen. We haasten ons naar het tankstation en dan barst de bui echt los. Het onweert, het hagelt, de parkeerplaats staat blank… Het is echt nauwelijks te geloven!

Van 30 graden zonnig naar dit...

Door de enorme regenval en de hagel duurt het bijna een halfuur voor we verder kunnen. Ook nu verloopt de rit nog hortend en stotend. De mooiste file wordt veroorzaakt door een auto van de Belgische Rijkswaterstaat, die aangeeft dat er een baan sluit. Waarom weten we niet, want meteen na de auto is de baan weer open…

Pas na een halfuur kunnen we verder...

Na nog elf kilometer wegwerkzaamheden komen we eindelijk in de buurt. En als je denkt dat je dan alles gehad hebt, is er natuurlijk nog een weg afgesloten, waardoor we een stuk om moeten rijden en nog eens tien minuten langer in de auto zitten… Via een bochtige, heuvelachtige weg bereiken we rond half vijf eindelijk Parc La Clusure, de camping waar we verblijven. Ik parkeer de auto even op een parkeerterreintje voor de ingang, zodat we in kunnen checken. De incheck verloopt vlot en dan kunnen we de camping op.

Eindelijk: daar is de camping!

De camping heeft eenrichtingsverkeer, wat heel vervelend is, aangezien ik het pad naar de stacaravan niet meteen zie en dan een groot rondje extra over de camping moet rijden om weer terug te kunnen gaan. Maar dan is het toch eindelijk echt zo ver: we zijn bij de stacaravan. Ik parkeer de auto en open de deur, waarbij de hitte me tegemoet komt. Het schijnt vandaag de warmste dag van het jaar te zijn: nou, dat is te merken!

Ons veldje met midden links onze stacaravan, nummer 67 (foto op een ander moment gemaakt).

Met een klein beetje hulp van onze kleine krachtpatser laad ik de spullen uit de auto (papa komt later vanavond naar de camping vanwege een concert). Als eerste maak ik zijn bedje op, de rest komt later wel. We eten snel wat en besluiten dan nog een duik te nemen om af te koelen.

Het zwembad, dat nog even een stukje lopen is, valt meteen in goede smaak bij onze kleine waterrat. Hij vindt de vloer met de fonteinen al geweldig en het peuterbadje loopt hij lachend door, gillend van plezier als hij spetters over zich heen krijgt. Ook het grote bad, dat verrassend lekker water heeft, wil hij maar al te graag door.

Het zwembad (foto op een andere moment gemaakt).

We spetteren en spartelen een tijdje en gaan dan terug naar de stacaravan. Omdat het binnen echt nog heel warm is, bellen we nog even naar het thuisfront om te laten weten dat we goed aangekomen zijn. Daarna tracht ik meneer naar bed te brengen, maar door de hitte kan hij nog niet in slaap komen. Pas rond kwart voor negen lijkt hij naar dromenland te vertrekken.

Ik heb ondertussen zo veel mogelijk opgeruimd in onze redelijk ruime stacaravan (twee slaapkamers, die elk een eigen badkamer en toilet hebben, en een woonkamer met keuken) en even het boekje van de camping doorgenomen. Volgens het boekje moeten we de app downloaden voor het entertainmentprogramma, dus dat doen we maar. Er is genoeg te doen, maar één ding staat voorop: morgen gaan we eerst bijkomen van de vermoeiende rit!

Tot morgen!

Lees verder: Dag 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten