dinsdag 24 september 2019

Reisverslag VS 2019: dag 3 - Orlando --> Tallahassee

Dinsdag 6 augustus 2019

Gisteren hebben we de hele dag doorgebracht in het Magic Kingdom Disneypark. Vandaag gaan we voor het eerst echt rijden: we reizen naar de hoofdstad van de staat Florida, Tallahassee en hebben onderweg een geplande stop om manatees (zeekoeien) te zien.

Rond kwart voor zeven staan we op. We douchen, kleden ons aan en ontbijten op de kamer, terwijl we al onze spullen inpakken. Rond tien voor half acht vertrekken we. Via een ‘Scenic Highway’ (een snelweg met wat mooier uitzicht dan bij een gewone snelweg) verlaten we Orlando. Onderweg zien we veel groen en moerasachtige gebieden. Ook vliegt er een echte zeearend over de auto heen, wat een prachtig en indrukwekkend gezicht is.

Onze tussenstop is bij Crystal River, een gebied aan de westkant van Florida. Hier hebben we een boottocht, waarbij de kans groot is om manatees te zien. Het is even zoeken naar de juiste plek, maar uiteindelijk kunnen we de auto parkeren en ons aanmelden voor de boottocht. We moeten nog gebruik maken van het toilet en daarna krijgen we een wetsuit aan, want we mogen straks het water in.

Wetsuit aan en klaar om te gaan!

Voor we gaan varen, krijgen we instructies over de tocht. Als we manatees gevonden hebben, mogen we bij ze in het water, maar we mogen dan niet bewegen en ook niet te dicht bij ze in de buurt komen. Manatees storen of scheiden is absoluut verboden: de dieren moeten zo min mogelijk hinder van ons ondervinden.

Na de film met alle regels en instructies gaan we aan boord van de boot. De kapitein verlaat de haven en vaart rustig naar het einde van de baai, waar eerder vanochtend al manatees te zien waren. Twee gidsen helpen mee zoeken naar de dieren. Ze vinden er uiteindelijk eentje, die diep in slaap is. Omdat we met een vrij grote groep zijn, mag slechts de helft naar de zeekoe toe. Daarna wisselen we. Precies als wij bij de manatee zijn, gaat hij even naar boven om adem te halen, wat een heel mooi gezicht is.



We blijven in de buurt van de manatee, maar niet iedereen blijft in het water. Even later wordt er nog een manatee gevonden, die actief aan het eten is. Manatees zijn het grootste gedeelte van de dag bezig met eten en deze heeft het er zelfs zo druk mee dat hij ons niet eens opmerkt.

Als iedereen weer terug aan boord is, worden er nog een moeder manatee en een kleintje gezien. De dieren zwemmen langs de boot, waarna voor ons het moment aanbreekt dat we de tocht minder diervriendelijk beginnen te vinden: de kapitein volgt hen, zelfs als er een derde dier bijkomt en ze met z’n drieën een zijrivier van de baai in zwemmen. De boot gaat achter hen aan en pas enkele minuten later keren we om en gaan we terug naar de haven.

Moeder en baby in het water

In de haven leveren we onze wetsuits en snorkels in. We vonden het leuk om de manatees te zien, maar het laatste deel van de tocht vonden we minder. Wel kopen we in het winkeltje van de haven nog een herinnering aan deze bijzondere ochtend: een knuffel van een manatee met een truitje aan met daarop de naam van de organisatie. Ze weten veel over manatees en de dieren lijken zich weinig van de mensen aan te trekken, maar het achtervolgen vonden we niet nodig.

Onze nieuwe herinneringsknuffel!

We gaan terug naar de auto en eten even iets voor we beginnen aan de rit naar Tallahassee. Het is een lange rit over de snelweg met af en toe een dorpje. Veel is er niet te zien, alleen bomen en wat gras. In het plaatsje Perry stoppen we kort bij een tankstation voor we verder rijden. Het landschap wordt nu iets heuvelachtiger en links zien we heel even de Golf van Mexico.

Zonder al te veel moeite komen we aan in Tallahassee bij ons hotel. We krijgen kamer 201 toegewezen, een mooie en grote kamer. We halen onze spullen uit de auto en pakken een beetje uit voor we een restaurant zoeken om te eten. Google vertelt ons dat er verderop een vestiging zit van Olive’s Garden, een Italiaans restaurant waar we vorige zomer heerlijk gegeten hebben. Omdat het te ver is om te lopen, rijden we er met de auto heen. Het is opnieuw makkelijk te vinden en niet veel later zitten we aan een heerlijke salade en pastaschotel.

Na het eten doen we nog wat boodschappen bij de Walmart voor we terug gaan naar het hotel en daar een duik nemen in het zwembad. Vervolgens maken we ons klaar voor morgen: dan reizen we door naar de strandplaats Pensacola.

Tot morgen!

Lees verder: Dag 4



Geen opmerkingen:

Een reactie posten