zaterdag 16 september 2023

Reisverslag Center Parcs Port Zélande 2023 - dag 3

Zondag 10 september 2023
 
Vandaag is helaas alweer onze laatste dag bij Port Zélande. Natuurlijk begint die dag weer vroeg, maar als we de gordijnen open doen, zien we dat er ’s nachts een grote boot de haven in gekomen is. Waarschijnlijk is het een rondvaartboot die later vandaag gaat varen.

Een bijzonder uitzicht bij het openen van de gordijnen!
 
De boot is een mooie afleiding als papa en mama om de beurt douchen en alvast zo veel mogelijk inpakken, want dat is natuurlijk machtig mooi om te zien! Voor papa en mama is het ook fijn, want inpakken zonder een nieuwsgierige peuter gaat toch veel sneller!
 
Rond half negen lopen we met z’n drieën nog één keer naar het strand. We maken de laatste foto’s van de Brouwersdam en de helling naar beneden en we lopen de duin nog op voor wat laatste foto’s van het strand. Het strand zelf gaan we niet meer op in verband met de tijd.

Nog een laatste keer de wandeling naar het strand
 
Als we afscheid genomen hebben van het strand, wandelen we terug en maken we de zwemtas gereed. Na nog een fruithapje gaan we naar het zwembad, waar al een flinke wachtrij staat. Iets over tienen komt de rij in beweging en kan de hele massa zich om de beurt door twee toegangspoortjes wurmen.

"Als ik nou zo doe, dan zien ze me niet en kan ik vast stiekem naar binnen!"
 
In het zwembad maken we eerst wat foto's. Hierdoor zien we ook dat de Wildwaterbaan dicht is, net als de Turbo glijbaan. Er schijnt een technische storing te zijn, wat wel heel jammer is natuurlijk. Het is wel duidelijk dat Center Parcs er niet blij mee is, want we zien een man in pak met een gouden naambordje vrij chagrijnig kijkend rondlopen. We snappen het wel, want de wildwaterbaan en de Turbo glijbaan zijn toch de twee grootste attracties van het zwembad.

Helaas geen wildwaterbaan voor ons meer vandaag...
 
Ook zonder die twee vermaken we ons nog best. Onze kleine waterrat wil graag nog in het babybad en met z’n drieën houden we nog een race in de ‘Duo Racer’. Heel spannend is die niet, want de linkerglijbaan is altijd sneller, omdat die een binnenbocht heeft en twee afdalingen in plaats van één.

Weer gewonnen!
 
In de waterspeeltuin durft meneer ook met papa onder de emmer te gaan staan. Zou hij eindelijk over zijn angst heen zijn? Een volgend zwembadbezoek zal dat moeten gaan bewijzen! Voor nu houden we het even bij twee keer, daarna gaan we nog naar het buitenbad en het grote binnenbad. We sluiten af met de golven, want de tijd tikt door…

Dag, zwembad!
 
We kleden snel om, laten ons zoontje nog één keer bij de trein/tractor spelen en dan is het de auto inladen en naar huis! We proberen nog naar het strandje te rijden voor een laatste foto, maar alle wegen daar naartoe lijken afgesloten te zijn, waardoor we het maar opgeven.
 
Bij de receptie leveren we de sleutels in bij een grote box, dan is het ‘dag, Port Zélande’. We hopen ‘tot ziens’, want we vonden het een erg leuk park. Wel denken we dat het leuker is met goed weer, omdat er natuurlijk buiten veel te beleven is. Of het in de winter met kou ook zo leuk is, weten we niet helemaal zeker.

Tot ziens, Port Zélande?
 
Voor we naar huis rijden, maken we nog een omweg via Zeeland, zodat ons zoontje in alle twaalf provincies van Nederland is geweest. We rijden over de Oosterscheldekering en stoppen bij Neeltje Jans voor een foto. Dan beginnen we aan de terugreis naar huis, die ons wederom langs de pittoreske (ahum) haven van Rotterdam vol industrie leidt.

De Oosterscheldekering
 
Het verblijf is werkelijk voorbij gevlogen. We hebben heerlijk genoten van het uitzicht, het strand en het zwembad. We zouden hier ook echt nog eens terug naartoe willen en dan iets langer blijven, want ook in de omgeving is genoeg te doen. Een absolute aanrader dus, maar nogmaals: waarschijnlijk wel met goed weer. Door deze factor blijft de Huttenheugte nog steeds ons favoriete Center Parcs park, maar Port Zélande staat zeker op een stevige tweede plaats!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten