donderdag 15 september 2016

Reisverslag Noord-Amerika 2016: dag 15

Zondag 24 juli 2016: Las Vegas

Vandaag staat er een rustdag op het programma. Of dit echt een rustdag is, moet nog blijken, want we hebben nog een hele dag in het chaotische en gekke Las Vegas voor de boeg!

Omdat we gisteravond (vanochtend?) pas laat op bed lagen, slapen we vanochtend lang uit. Pas rond kwart voor elf zitten we in een restaurant om te ontbijten. Hierbij zorg ik blijkbaar voor een probleem, want een ontbijt met helemaal geen vlees, daar heeft de caissière nog nooit van gehoord!

Als we uiteindelijk ons ontbijt krijgen, blijkt het allemaal wel oké te smaken. We gooien netjes onze kartonnen bordjes en bekers in de prullenbak en gaan dan naar buiten. Het idee is om met de bus naar het einde van de Strip te gaan en het bekende bord ‘Welcome to Fabulous Las Vegas’ op te gaan zoeken. Dit betekent dat we uit moeten stappen bij hotel Mandalay Bay en dan nog een flink stuk mogen lopen in de hitte… Gewapend met petjes en flesjes water gaan we de uitdaging aan met als resultaat dat ik eindelijk het bord te zien krijg.

Eindelijk het bekende bord!

Vanaf het bord moeten we natuurlijk ook weer terug lopen. We nemen onze tijd, maar proberen wel door te lopen: als je blijft staan, voel je de hitte namelijk pas echt. Voor foto’s maken we wel een uitzondering, want er is zo veel te zien! Hotel Mandalay Bay bijvoorbeeld, een hotel met een tropisch thema. Dit is vooral terug te zien aan het eigen aquarium met haaien.

Hotel Mandalay Bay

Het volgende hotel dat we tegenkomen, is het Luxor hotel. Dit thema is niet moeilijk te raden: de grote piramide en de sfinx laten duidelijk zien dat we ons nu in Egypte moeten wanen!

Het Luxor hotel

Vanwege de hitte lopen we het hotel in om daar af te kunnen koelen. Ook binnen gaat het Egyptische thema gewoon door.

Binnenin het Luxor hotel

Het Luxor hotel ligt naast hotel Excalibur, een hotel met een ridderthema. Gelukkig is er een doorgang tussen deze hotels gebouwd, zodat we niet naar buiten hoeven. We blijven expres iets langer in het hotel en eten een yoghurtijsje, zodat we weer helemaal verfrist zijn om verder te kunnen gaan.

Hotel Excalibur lijkt van buiten op een kasteel

Als we buiten komen, zien we hotel New York New York al liggen. Bij daglicht is ook de achtbaan goed te zien waar we gisteravond in geweest zijn.

Hotel New York New York met het Vrijheidsbeeld en de achtbaan

Aan de overkant van de straat ligt het MGM Grand hotel, het grootste hotel van de Verenigde Staten met meer dan 5000 kamers. Hier zijn veel grote sportevenementen en momenteel is Tiësto er de huis-DJ. Omdat we erg nieuwsgierig zijn, gaan we het hotel in, maar we vinden het erg statig en strak.

Het MGM Grand hotel

We verlaten het hotel weer en lopen door naar hotel Paris. Dit heeft als thema de Franse stad Parijs. Uiteraard zijn hier typische bouwwerken uit Parijs nagebouwd, zoals de Arc de Triomphe.

De Arc de Triomphe bij hotel Paris

In de Eiffeltoren bevindt zich zelfs een restaurant op de eerste verdieping. Wat ook leuk is, is dat de poten van de Eiffeltoren binnen in het hotel doorlopen. Zo heb je echt het gevoel in Parijs te zijn!

De nagebouwde Eiffeltoren

Vanaf hotel Paris nemen we de bus naar The Venetian. Eigenlijk hadden we willen lopen, maar de hitte wordt steeds erger. Het water dat we bij ons hebben, is inmiddels ook kokend heet, maar omdat we niets anders hebben, drinken we het toch. Gelukkig vinden we in The Venetian een restaurantje waar we een beker koele limonade kopen.

Even afkoelen in The Venetian

Met de bus gaan we terug naar ons eigen hotel. Hier komen we eerst op de kamer even bij van alle hitte voor we naar het zwembad gaan. We blijven er niet lang, want het was al kwart voor vijf toen we terugkwamen bij het hotel en we willen heel graag vanavond de vulkaanuitbarsting bij The Mirage nog zien.

Daarom gaan we al om half zes terug naar de kamer om ons om te kleden. We hopen snel wat te kunnen eten, maar uiteraard duurt dit langer dan gepland. Met onze pizza, die overigens heerlijk smaakte, nog maar net achter onze kiezen, lopen we zo snel mogelijk van het hotel naar The Mirage. Precies op tijd komen we er aan en kunnen we genieten van de spectaculaire show.

De vulkaanuitbarsting bij The Mirage

Na de voorstelling lopen we het hotel in. Het is prachtig met een soort junglethema, compleet met watervallen in het hotel zelf. Ook is er een groot winkelgebied bij, waar we een winkel ontdekken vol met gesigneerde film- en albumposters. En… zelfs een poster met een handtekening van leiders uit de Tweede Wereldoorlog…

Achter het hotel ligt ook nog een groot gedeelte voor de gasten: het zwembad natuurlijk, maar ook Siegfried & Roy’s Secret Garden – de tuin waar de witte tijgers nu wonen. Overdag is het geopend, maar helaas zijn wij er te laat.

Siegfried & Roy's Secret Garden

We lopen weer terug buiten en willen eigenlijk doorlopen naar het standbeeld van Siegfried en Roy als we een trammetje zien dat naar Treasure Island gaat. Het blijkt gratis te zijn, dus rijden we mee naar het hotel gebaseerd op het boek Schateiland. Voor het hotel staat bijvoorbeeld een piratenschip, waar regelmatig shows op gegeven worden.

Het piratenschip voor Treasure Island

Vanaf Treasure Island lopen we rustig terug richting Circus Circus, onderweg nog stoppend voor een foto van het Trump Hotel.

Het nieuwe Trump hotel

Ook zien we het Wynn hotel nog prachtig verlicht.

Het Wynn hotel

De Fashion Show, een groot winkelgebied, is natuurlijk ook verlicht, hoewel de winkels al gesloten zijn.

De Fashion Show

Na de Fashion Show lopen we zonder stops terug naar ons hotel. Daar gaan we nog even het casino in, waar ik maar liefst 24 procent winst maak (ik speelde met een dollar en heb 24 cent winst…). Op onze kamer drinken we nog even iets om ons weekend in Las Vegas af te sluiten. Morgen verlaten we de chaos namelijk weer, dan gaan we naar het echte woestijngebied Death Valley.

Tot morgen! 

Lees verder: Dag 16 (Las Vegas --> Death Valley)Geen opmerkingen:

Een reactie posten