zaterdag 6 mei 2017

Uit in Nederland: Texel - dag 4

Donderdag 27 april 2017

Fijne Koningsdag! Wij zullen deze Koningsdag nog voor een deel op Texel doorbrengen voor we terugreizen naar ons eigen huis.

Net zoals de afgelopen dagen zijn we vroeg wakker. We nemen snel een douche en ontbijten dan voor de laatste keer beneden in het hostel. Vervolgens halen we de bedden af, pakken we de laatste spullen in en checken we uit. De bagage kunnen we even afgeven, de fietssleutels hoeven we pas later in te leveren aangezien we voor vandaag ook nog fietshuur hebben.

Nog één dagje 'genieten' van onze oranje fietsen!

Op de fiets gaan we naar het centrum van Den Burg. Ver komen we niet met de fietsen, omdat alles vol is met mensen en kleedjes met spullen. Bijna alle straatjes van het centrum zijn bezet door kraampjes of kleedjes met de meest uiteenlopende spullen.

Het is Koningsdag!

We lopen een rondje door het centrum, maar als het begint te regenen, vinden we het mooi geweest. We gaan terug naar het hostel, waar we nog wat laatste foto’s nemen. Ook sjoelen we even en spelen we nog een laatste spelletje pool.

Het laatste spelletje pool

Dan leveren we de fietssleutels in, halen onze koffer op en lopen naar de bushalte bij het VVV, waar de bus vandaan zal vertrekken naar de haven. Bij het VVV wordt ons echter verteld dat de bus hier helemaal niet stopt, maar vertrekt bij het busstation. Gelukkig is het niet ver lopen en zijn we uiteindelijk keurig op tijd in de veerhaven.

Na even gewacht te hebben, komt de boot aan en kunnen we erop. Het is rustig aan boord, weinig mensen gaan nu al van het eiland weg.

Uitzicht vanaf de boot

Die rust is niet terug te vinden in de bus van de haven van Den Helder naar het treinstation: de buschauffeur heeft flink haast en trapt het gaspedaal goed in. 

De veerboot in de haven van Den Helder

Ook in de trein is geen sprake van rust, aangezien veel jongeren op stap gaan vanwege Koningsdag. Vlakbij ons zit een grote groep jongens, die – ondanks het tijdstip van half één – al genoeg gedronken heeft en voor veel geluidsoverlast zorgt. Gelukkig verlaten ze de trein bij Alkmaar, maar ook nu blijft het nog druk: veel andere jongeren zijn onderweg naar Amsterdam. Pas daarna wordt het rustig in de trein en bereiken we zonder problemen Utrecht Centraal.

Op Utrecht stappen we over op de trein naar onze woonplaats. Vanaf het station moeten we nog een stukje naar huis lopen, omdat de bus niet rijdt in verband met de vrijmarkt bij ons in het dorp voor Koningsdag. Zigzaggend komen we uiteindelijk thuis en kunnen we even bijkomen van de reis.


Het is een korte, vooral koude vakantie geweest, maar met toch wel erg leuke activiteiten: het beklimmen van de vuurtoren, het paardrijden en het bezoek aan Ecomare. Texel is zeker een eiland waar iets te doen is, maar goed weer is voor veel activiteiten erg belangrijk. Helaas hadden wij dit niet, waardoor wij deze ene vakantie op Texel eigenlijk genoeg vinden. Op naar de volgende reis!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten