zaterdag 21 augustus 2021

Reisverslag Drenthe 2021: dag 2

Zaterdag 7 augustus 2021

Ondanks de voor hem vreemde omgeving heeft ons klein mannetje aardig geslapen, wat betekent dat wij ook aardig hebben kunnen slapen. Wel zijn we vroeg wakker. Zoals altijd zorgen we eerst voor ons zoontje met schone kleding en een flesje voor we zelf gaan ontbijten. Het is vakantie, dus ontbijten doen we lekker buiten (wel met een vestje aan, want heel warm is het nog niet).


Na het ontbijt doen we de gebruikelijke ochtendactiviteiten, waaronder douchen. Het is geen verkeerde douche, maar heel warm wordt het water niet, zelfs niet als ik de knop naar 45 graden draai. 


Als we allemaal klaar zijn voor vertrek, verlaten we het huisje en lopen we even langs de receptie om iets na te vragen. Vervolgens lopen we verder naar de ingang van het park om te kijken of er een stoep langs de weg is, zodat we kunnen wandelen. We ontdekken een fietspad en weten zo bij Lunsveen te komen. Dit is een prachtig, rustig gelegen meertje. We willen er een stukje langs lopen, maar met een kinderwagen is dit niet echt een optie. Daarom kiezen we voor een wandelpad net buiten het terrein van het meer, waar we in de verte nog loslopende koeien zien grazen.


Lunsveen

Omdat het alweer tijd is voor een flesje voor ons kleine mannetje gaan we terug naar het meertje, waar een bankje staat om rustig te zitten voor het flesje. Na het flesje lopen we terug naar ons huisje, zodat wij zelf ook kunnen lunchen. Opnieuw eten we buiten, al voelen we aan het einde van de maaltijd wel wat druppels.


We verzamelen weer al onze spullen en stappen in de auto om naar Borger te gaan. Eigenlijk wilden we lopen, maar zoals we stiekem al dachten, blijkt dit veel te ver. De auto was dus een goede keuze! We rijden naar het centrum en parkeren de auto bij een supermarkt, waar we wat kleine boodschappen halen. Vervolgens verkennen we het centrum lopend, waarbij we onder andere een bord met ‘I ❤️ Borger’ tegenkomen.




Op Google Maps ontdekt mijn man een schaapskooi in de buurt. We gaan ernaar op zoek, maar ondanks richtingaanwijzingen kunnen we het niet vinden. Wel zien we een heleboel typisch Drentse oude boerderijen.




Oude boerderijen in Borger

We geven uiteindelijk de zoektocht op en pauzeren even op een terrasje met een drankje en een ijsje. Daarna gaan we terug naar de auto. We rijden een stukje over Hunebed Highway, de N34, op zoek naar een mooi heideveld dat daar langs moet liggen. Er lijken echter alleen maar zandwegen naartoe te leiden, dus keren we om na alleen wat schapen in de verte gezien te hebben. Ons plan is om nog naar het Boomkroonpad te gaan, een wandelroute langs de toppen van de bomen. Als we er aankomen, is het net flesjestijd en tegen de tijd dat het flesje leeg is, onweert het. We gaan daarom terug naar de auto en verlaten het gebied via een zeer hobbelige weg.


In de verte zien we wat schapen

Via het plaatsje Grolloo, waar mijn man graag langs wil (het is de woonplaats van Johan Derksen en de band Cuby and the Blizzards komt ervandaan), gaan we terug naar het huisje. Ons plan is om buiten te eten, maar een regenbui zorgt ervoor dat we verder binnen eten. Na de afwas (een vaatwasser mis je dan toch wel!) is het bedtijd voor ons kleine mannetje. Als hij slaapt, hebben wij tijd om nog lekker even te ontspannen, terwijl de regen op het dak van het huisje tikt. Zou het morgen ook zo zijn? We hopen van niet, want er staat dan een bezoek aan het hunebedcentrum op het programma!


Tot morgen!


Lees verder: Dag 3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten