vrijdag 20 augustus 2021

Reisverslag Drenthe 2021: dag 1

Vrijdag 6 augustus 2021

Vanwege Corona en het feit dat we een baby hebben van 5 maanden zit een grote, verre reis maken er dit jaar voor ons niet in. Als wereldreizigers vinden we dit ergens natuurlijk jammer, maar met alle maatregelen die landen om ons heen momenteel hebben vinden we het ook niet heel erg om lekker in Nederland op vakantie te gaan. We hebben twee bestemmingen: Drenthe en Limburg.

De eerste bestemming is Drenthe, waar we een week in Bospark Lunsbergen zullen verblijven. Na een stressvolle ochtend van het regelen en inpakken van de laatste dingen wacht ons echter eerst een grote uitdaging: de auto inladen… We hebben al een ruime auto en zelfs een dakkoffer, maar ook daarmee lukt het ons nauwelijks om alles mee te krijgen. Wat heb je toch veel spullen nodig met een baby! Gelukkig zit uiteindelijk bijna alles in de auto (een paar dingen hebben we toch helaas thuis moeten laten) en kan de rit beginnen!


We rijden de A28 af in de richting van Assen. Het eerste stuk is erg druk en ook bij Zwolle is er veel verkeer. Daarna wordt het langzaam iets rustiger. Omdat ons kleine mannetje niet te lang in zijn autostoeltje mag zitten, stoppen we bij een tankstation vlakbij Pesse (Hoogeveen). Het is een grappig tankstation: het is namelijk helemaal rond. We laten onze kleine man even lekker in zijn kinderwagen ontspannen en kijken ondertussen een beetje rond. Een dichtbijkomende onweersbui zorgt ervoor dat we aan het einde van de rustpauze snel alles weer inladen.


Het tankstation waar we even stoppen

Vanaf de stopplaats is het nog een klein halfuurtje rijden. Heel even hebben we nog een klein onzeker momentje, want het navigatiesysteem zegt dat we ergens midden op een lege weg onze bestemming bereikt hebben. Net als ik Google Maps erbij wil pakken, zien we een bordje voor het park. We rijden de toegangsweg op en parkeren de auto op het terrein bij het centrum van het park. Mijn man blijft in de auto met de kleine, terwijl ik naar het service point (de receptie) ga om in te checken. Daar volgt een nieuw onzeker momentje, want onze reservering blijkt niet bekend. Of er misschien al een deel van ons gezelschap ingecheckt is? Ik leg uit dat dat toch lichtelijk onmogelijk is, aangezien er van de drie personen op de reservering twee in de auto zitten en eentje voor haar neus staat. Er wordt me gevraagd om even in het restaurant te wachten, zodat er iemand bij het huisje kan kijken.


Na een aantal zenuwachtige minuten wordt mij gelukkig verteld dat het huisje leeg is en dat ik gewoon in kan checken. Opgelucht betaal ik de borg en loop ik met de keycard en plattegrond terug naar de auto. Terwijl er een regenbui losbarst, bekijk ik de plattegrond alvast, omdat ons kleine mannetje net zijn flesje moet krijgen. We hebben huisje 52, wat niet heel ver van de receptie is. 


Huisje 52

Als het flesje op is, rijden we naar de parkeerplaats achter ons hofje met huisjes, waar we de auto neerzetten. Vervolgens is het meerdere keren heen en weer lopen om alles uit te laden en naar het huisje te brengen. Het is geen heel groot huis, maar ruim genoeg voor ons: een badkamer met douche aan de rechterkant van de voordeur, een slaapkamer met een tweepersoonsbed, een apart toilet, een tweede slaapkamer met twee losse bedden tegenover de keuken en een woonkamer met openslaande deuren naar het terras met een tafel en vier stoelen.


De buitenkant van ons huisje

Terwijl ons zoontje op een speelkleed speelt, pakken wij uit en zetten we zijn campingbedje op in de slaapkamer. De andere slaapkamer richten we in als babykamer met alle babyspullen in de twee hangende kasten die er zijn en een bed als geïmproviseerde commode.

Als de meeste spullen een plekje hebben gekregen, is het al half zes. Met ons zoontje in de kinderwagen lopen we naar het centrum van het park, waar alle faciliteiten zijn: het zwembad (waar je nu voor moet reserveren), de Koos Konijn Kids Club, een speeltuintje, een snackbar met afhaalservice voor snacks, friet en pizza’s, een restaurant en de receptie met een klein supermarktje erbij. In het supermarktje kopen we nog een paar boodschappen voor we vragen bij het restaurant of er nog een tafeltje vrij is. Op het terras is inderdaad nog plaats en we gaan graag zitten.


Ondanks de drukte om ons heen van mensen die wachten op hun bestelling bij de snackbar, kunnen we genieten van onze maaltijd, die bestaat uit een vegetarische burger met frietjes en een vier kazen pizza. Alles smaakt heerlijk en voor een toetje hebben we zelfs geen plaats meer. We vragen daarom om de rekening en lopen daarna via een ander paadje terug naar ons huisje. Daar zitten we nog heel even buiten tot ons zoontje naar bed moet. Als hij slaapt (wat heel snel is na deze voor hem vermoeiende dag!), zitten wij lekker nog even in de woonkamer van het huisje. Het is dan misschien geen super de luxe hotelkamer in een ver land, maar we vinden het toch nu al heerlijk genieten!


Tot morgen!


Lees verder: Dag 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten