woensdag 29 mei 2024

Reisverslag Center Parcs Erperheide 2024 - dag 2

Zaterdag 25 mei 2024

Aangezien de gordijnen net niet helemaal tot de muur aansluiten en er in de woonkamer zelfs een raam is dat helemaal geen gordijn heeft, denkt onze kleine nachtbraker dat het om kwart over vijf al tijd is om op te staan. Slapen doet hij vervolgens niet meer, want volgens hem klopt het niet dat het nog ‘heel vroeg’ is als het al licht buiten is. Tijd om klok te leren kijken?
 
Positief gezien kunnen we nu wel de hele dag genieten van het park. Helaas horen we alweer getik op het dak: het regent opnieuw… Voor het eerste stukje van de ochtend is dat niet erg: we hebben namelijk ontbijtbuffet bij Evergreenz gereserveerd om acht uur. We zijn dan nog bijna de enigen en hebben de tijd om te genieten van broodjes, warme gerechten als gebakken ui en champignons, verschillende soorten eieren, beleg, yoghurt, fruit en tomaatjes / komkommers. Daarnaast zijn er meerdere warme en koude drankjes om uit te kiezen.
 
Volop keuze bij het ontbijtbuffet van Evergreenz!

We ontbijten heerlijk en sluiten af met spelen bij de houten speeltractor. Wel melden we nog even bij de ingang dat we lekkage gezien hebben: naast ons tafeltje was namelijk een natte plek op de grond. De caissière reageert heel rustig, want ze zijn lekkages gewend. Of dat nu meer over het dak of het weer zegt, durf ik niet te zeggen!

De houten speeltractor
 
Als we naar buiten gaan, blijkt dat het droog is. We wandelen even naar de kinderboerderij en de speeltuin er tegenover, waarbij onze klauterkabouter binnen een paar tellen in het speelhuisje naar boven is geklommen. Naar beneden glijden is niet zo’n goed idee, aangezien de glijbaan nog nat van alle regen is natuurlijk. Gelukkig is papa er om brandweerman Sam langs de paal naar beneden te helpen.

"En hoe kom ik nu weer naar beneden?"
 
Van de natte buitenspeeltuin gaan we naar de droge binnenspeeltuin Baluba. Ondanks het vroege tijdstip is het er al best druk, wat natuurlijk ook weer verklaarbaar is door het weer. We vermaken ons met z’n drieën een tijdje bij de kanonnen bij de ballenbak en kijken toe hoe het grote rek een waterval van ballen veroorzaakt.

Heerlijk spelen met alle kanonnen in de ballenbak...

Daar wil je niet onder staan...
 
Ook de klimvulkaan wordt weer bedwongen. Het lukt onze kleine Spiderman gewoon weer om helemaal alleen boven te komen en glijden naar beneden durft hij ook al zelf.
 
Rond tien uur gaan we even naar ons huisje voor een fruithapje. Daarna wandelen we weer naar de kinderboerderij om te ‘knuffelen met dieren’. Dit houdt in dat het huis van de boer geopend wordt en dat er op zachte kleden op tafel konijnen en cavia’s neergezet worden. Het is ontzettend schattig om ze te aaien, vooral het konijn met een wat woeste haardos, maar we vinden het ook wel iets zieligs hebben. Eigenlijk, vinden we, zou er iemand bij moeten zitten die zorgt voor rust voor de dieren en die uitlegt hoe je het beste met de diertjes om kunt gaan. Nu zit er wel iemand van Center Parcs bij, maar die heeft het te druk met zijn telefoon…

Heel schattig! <3

Even rustig aaien...
 
Naast de kinderboerderij is de Pony Ranch. Onze peuter blijkt de klaarstaande paarden en pony’s maar heel spannend te vinden, dus achteraf is het goed dat we het ponyritje niet konden reserveren! We lopen snel een stukje weg en komen bij het Blotevoetenpad. Vanwege de regen houden we de laarzen en schoenen maar aan, wat een goede keuze blijkt: sommige stukken van het pad hebben scherpe kiezelsteentjes.

Op laarzen over het Blotevoetenpad
 
Vervolgens lopen we nog een stukje van de Nature Trail. Dit blijkt een pad door het bos met verschillende plekken waar je iets kunt doen of ontdekken. Zo is er een balanceergebied, maar ook een ontdekplek over zicht, één over gehoor en eentje waar je kunt ruiken en proeven.

Het natuurpad met één van de ontdekplekken
 
Omdat onze kleine nachtbraker nu wel echt moe is, gaan we terug naar het huisje voor de lunch. Daarna leggen we meneer even in bed voor een mogelijk middagslaapje. Ik ga ondertussen een klein stukje hardlopen, wat me behoorlijk tegenvalt door het heuvelachtige pad. Toch loop ik mijn op één na beste tijd tot nu toe! Bij terugkomst wacht me ook nog een verrassing: ons kleine slaapkoppie is zowaar in slaap gevallen!
 
Iets voor drieën horen we weer wat geluiden. We halen hem nu ook uit bed, zodat we nog kunnen zwemmen voordat we naar het avondeten gaan. In het zwembad is deze keer de Water Playhouse wel open en kunnen we daar dus ook nog spelen. We vinden het wel een heleboel herrie. Niet zozeer door het vallende water, want we begrijpen dat dat erbij hoort, maar door de muziek en geluiden via de boxen. De trechterglijbaan maakt gelukkig wel weer wat goed, want die is en blijft leuk!
 
De Water Playhouse met...

... de trechterglijbaan!

We glijden, zwemmen en spetteren een tijdje. De groene glijbaan in het peuterbad blijft favoriet bij onze waterrat, de wildwaterbaan is ook nog steeds leuk en in het Aziatisch Vissersdorp bekijken we nogmaals de visjes en vissen (er zwemt een enorme vis tussen!) onder water.

Het Aziatisch Vissersdorp waar je langs kunt lopen, maar ook gewoon in kunt zwemmen en onder water vissen kunt zien.
 
Rond kwart voor vijf, na nog een rondje Lazy River, kleden we ons om. Het gaat echter zo snel dat we om vijf uur al buiten staan, terwijl we pas om kwart over vijf gereserveerd hebben bij Evergreenz. Gelukkig biedt een föhn nog een paar minuten afleiding!
 
Bij Evergreenz is het ook geen probleem dat we wat vroeger zijn. We mogen zelf een tafeltje kiezen, dus kiezen we er eentje vlakbij het buffet en de speeltractor. Daarna is het heerlijk uitzoeken wat we allemaal gaan eten. We worden aangenaam verrast, want er zijn ook heel veel vegetarische warme gerechten: een spinazie-brie stamppot, vegetarische loempia’s, champignonrisotto, een vegetarische curry, ‘no beef’ teryaki en natuurlijk de zoete aardappelfrietjes en gewone patatjes. Daarnaast is er nog een saladebar, brood en soep. En natuurlijk de verschillende drankjes om uit te kiezen! We sluiten af met het toetjesbuffet, waar we goed moeten kijken dat we niet te veel nemen, want alles ziet er even heerlijk uit.

Er is weer genoeg te kiezen!
 
Nadat we bij de caissière en de er toevallig naast staande duty manager onze complimenten hebben overgebracht over het heerlijke eten, haal ik snel de buggy in het huisje, terwijl de mannen nog naar Gametown gaan. Na een potje airhockey (twee tegen één is echt niet eerlijk…) wandelen we naar de kinderboerderij, waar de babygeitjes zich nu goed laten zien.

Nog even naar de kinderboerderij de babygeitjes bewonderen!
 
Als onze Boer Boris nog op de tractor gezeten heeft, lopen we nog een klein stukje langs de Pony Ranch en de Laser Battle in het bos. Helaas is onze peuter daar nog iets te jong voor, al was hij wel goed in Buzz Lightyear in Disneyland Parijs!

Helaas nog iets te jong voor de Laser Battle...
 
Via een speeltuin gaan we terug naar ons huisje, waar ik de zwemspullen buiten hang met de hoop dat ze daar nog een beetje drogen. Op dit soort momenten mis ik een fatsoenlijk wasrek, maar ach: het is nog maar één nachtje en dan wacht thuis de was weer… Gelukkig hebben we nog wel morgen om te genieten van het park, met hopelijk hetzelfde droge weer als dat we nu eindelijk hebben!
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten