vrijdag 31 mei 2024

Reisverslag Center Parcs Erperheide 2024 - dag 3

Zondag 26 mei 2024
 
Helaas is de laatste dag bij de Erperheide alweer aangebroken. We pakken ’s ochtends zo veel mogelijk laatste spullen in voor we nog een keer mogen genieten van het ontbijtbuffet bij Evergreenz. Het is goed te merken dat het zondag is, want het is een stuk drukker dan gisteren.

Nog een keer heerlijk genieten van het ontbijtbuffet!
 
Na een wederom heerlijk ontbijt en nog even spelen bij de houten tractor, gaan we terug naar het huisje. Mijn man haalt de auto, zodat we alle spullen in kunnen laden. Als dat gebeurd is, brengt hij de auto terug naar de parkeerplaats, terwijl ik vast met ons zoontje naar Baluba loop.

De ingang van Baluba (foto van Dag 1 - vrijdag)
 
In Baluba gaan we nog even de favorieten langs: de draaischijf, de ballenbak en natuurlijk de vulkaan. En ja, ja: zelfs mama gaat naar boven!

Nog één keer naar de ballenbak...

... de draaischijf...

... en de vulkaan, waar mama zelfs mee omhoog gaat!
 
Iets voor tienen halen we de zwemspullen op en gaan we voor de laatste keer naar de Aqua Mundo. Ik doe eerst een rondje om foto’s te maken, daarna zoek ik man- en zoonlief op bij de Water Playhouse. Natuurlijk valt precies op dat moment de grote emmer om, zodat ik een plens water over me heen krijg… Heerlijk!

En wie stond er precies onder? Jep!
 
We gaan daarna nog een paar keer van de wildwaterbaan, de dichte familieglijbaan en de brede. Ook dobberen we rond op de Lazy River, gaan we nog naar het Aziatisch Vissersdorp en het gewone buitenbad en mag onze kleine waterrat nog zijn favoriete glijbaan in het kleuterbad doen.

De Lazy River

De brede familieglijbaan (rechts) en de dichte glijbanen (links)
 
Nadat we onze meegebrachte boterhammen opgegeten hebben, zeggen we het zwembad gedag en gaan we naar de douches. Als we aangekleed zijn, gaan we op verzoek van onze kleine fietsfanaat nog één keer naar Gametown. Dan is het toch wel echt tijd om naar de auto te gaan en te beginnen aan de rit terug naar huis. Wegens werkzaamheden moeten we een stuk omrijden en zijn we uiteindelijk rond kwart voor vier thuis na een rit van bijna tweeënhalf uur met slechts één stop onderweg.

Nog een laatste keer op de 'fiets' en dan naar huis!

We vonden Park Erperheide een erg leuk park. Het zwembad was prachtig met veel verschillende baden en ook genoeg te zien en te doen voor alle leeftijden. Ook vonden we deze Evergreenz erg goed, zowel bij het ontbijt als bij het avondeten. Het is één van de weinige restaurants waar we bij het avondeten zo veel vegetarische warme opties hebben gezien.

Het zwembad heeft leuke baden voor alle leeftijden, ook voor de allerkleinsten!
 
Als derde pluspunt vonden we Baluba echt heel leuk. Zeker vrijdag, toen er zoveel regen viel, was dat echt een uitkomst. Bij droger weer heeft de Erperheide echter buiten ook genoeg te doen: er zijn heel veel speeltuintjes, natuurlijk is er de kinderboerderij en de Nature Trail, het natuurpad, was ook een leuke verrassing met de verschillende doe- en ontdekplekken.

Het balanceerdeel van de Nature Trail
 
Een minpunt vonden we het huisje. We wisten van tevoren dat we maar een driepersoonshuisje hadden, maar de ruimte was zo beperkt dat het niet leuk meer was. De ligging was op zich prima – aan het water en vlakbij de Market Dome – maar niet om spullen uit te laden. Als er nog een fatsoenlijk paadje is, is het helemaal niet erg om een stukje te moeten lopen, maar dit was echt heel onhandig. Daarnaast vonden we het park wat onoverzichtelijk, waardoor we niet het gevoel hebben het hele park gezien te hebben.

De ligging aan het water was mooi...
 
... maar de route vanaf de auto onhandig: onder de trap door, door het steegje, om de heg heen en dan langs de trap naar de huisjes. Goed voor het stappendoel!

Op zich zijn we positief over het park en staan we er zeker voor open om nog eens terug te gaan, maar dan wel in een ‘gewoon’ vierpersoonshuisje. Op zich ben je natuurlijk vooral in het huisje om te slapen, maar we merken dat dit kleine huisje wel een behoorlijke stempel heeft gedrukt op hoe we op ons verblijf terugkijken. En het weer speelt daarnaast ook een grote rol, al kan Center Parcs daar natuurlijk niks aan doen. Misschien dus juist een extra reden om nog eens terug te gaan? Wie weet! ;)

Wie weet tot ooit, lieve kip van de kinderboerderij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten