vrijdag 20 mei 2022

Reisverslag Lanzarote 2022: dag 6

Vrijdag 6 mei
 
Aangezien de karaoke van gisteravond tot laat doorging, hopen we vandaag een beetje uit te slapen. Natuurlijk gebeurt dat niet: ons wekkertje is keurig om zeven uur wakker. Ergens is dat ook maar goed, want om acht uur zal de mevrouw van het autoverhuurbedrijf bij de receptie zijn om de sleutel op te halen.

Goedemorgen!

We kleden ons daarom snel aan, ontbijten en lopen dan naar de receptie. We vragen ook meteen of het mogelijk is om zondag een late checkout te doen. Dit hadden we bij het inchecken al gevraagd, maar pas twee dagen van tevoren zouden ze dit kunnen bevestigen. Het is gelukkig geen probleem, waardoor we heel blij zijn. We vliegen zondag namelijk pas om kwart over zeven terug en dan is het fijn als ons mannetje op de dag nog even kan slapen.

Wat minder fijn is, is dat de vrouw van het verhuurbedrijf er om vijf voor half negen nog steeds niet is. We vragen het na bij de receptie en we mogen de sleutel daar afgeven. De receptioniste zal ervoor zorgen dat de sleutel terugkomt bij het verhuurbedrijf.

Als we haar bedankt hebben, gaan we terug naar het appartement. Ons zoontje gaat na een spelletje 'bowlen' naar bed, wij gaan mijn rugzak te lijf, waarvan een vak ineens vol met mieren blijkt te zitten. De mierenplaag was dus toch niet verslagen!

Een nieuwe kampioen in wording?

Nadat onze dreumes weer wakker geworden is, wat gespeeld heeft en een fruithapje op heeft, pakken we onze spullen in en lopen we naar de boulevard van Puerto del Carmen. We lopen eerst een stukje naar links, maar op een restaurant na dat 'Goofy Burger' heet, zien we niets interessants.


We keren om en lopen aan de overkant van de straat, langs het strand, terug. Bij paal 11 gaan we naar het strand zelf toe. Hier is namelijk een schuin aflopend pad, zodat de buggy nog een stukje mee kan. Na een paar meter wordt het echter toch onze zoon dragen en de buggy door het zand slepen. We zoeken een stukje met nog wat schaduw bij de rotsen en installeren ons hier.

Bijna zoals gebruikelijk hier vindt ons mannetje het weer heel spannend. Hij zit op de handdoek en lijkt niet te durven bewegen. Uiteindelijk ontdekt hij dan toch dat het zand niet zo heel gevaarlijk is en gaat een beetje staan. Van het water wil hij nog steeds niets weten, alleen kijken is genoeg voor hem! We begrijpen het wel, want het water heeft nog niet een heel aangename temperatuur.

"Ik zit hier wel best!"

Omdat het tegen lunchtijd loopt, pakken we onze spullen in en gaan we terug naar onze straat. Aan het begin zit een Market Café, waar we een broodje voor de lunch willen halen. Het is er echter zo druk en chaotisch dat we doorlopen naar de supermarkt naast ons hotel en daar een broodje halen. Ook halen we een nieuw pak melk, aangezien de fles die we hadden ineens vol met ijs bleek te zitten...

Na de lunch leggen we ons slaapkoppie op bed en willen wij lekker op het balkon gaan zitten. Het is echter zo warm dat we ook regelmatig naar binnen gaan. Daarnaast blijven we maar zonnebrand smeren als we weer naar buiten gaan, want de zonkracht is niet mis! Als ons mannetje weer wakker is en we hem mee willen nemen naar het zwembad, smeren we hem ook eerst heel goed in. Ook zoeken we bij het zwembad een plaatsje in de schaduw voor hem, wat we gelukkig vinden.

We zitten wat bij het grote zwembad, eten een ijsje en kijken naar de 'pool race': een activiteit van het entertainmentteam. Er zijn drie opdrachten: op een opblaasding naar de overkant van het zwembad en weer terug, zo veel mogelijk grote ringen uit het water halen en met zo veel mogelijk mensen een polonaise maken en dan een bommetje in het water springen. Het Spaanse team wint, al vonden wij het Engelse team een beter bommetje maken.

Lekker zitten bij het zwembad (foto op een ander moment gemaakt)

We gaan nog even naar de waterspeeltuin, waar ons zoontje met zijn hier gekochte balletje een beetje zit en om zich heen kijkt. Iets voor vijf uur gaan we weer terug naar het grote zwembad, want om vijf uur is de minidisco voor kinderen. Ons mannetje is dol op muziek, dus we laten hem lekker even meeswingen. Na een paar minuten heeft hij er weer genoeg van en wil hij zitten. Terwijl we nog even kijken, rolt zijn bal weg. Een Britse man geeft hem terug en biedt hem tegelijkertijd nog een grote bal aan en een plastic rugzak vol met speeltjes voor het strand. Of hij het leuk vindt om die te hebben? We denken eerst dat hij een grapje maakt, maar hij meent het: hij gaat morgen naar huis en kan de spullen niet meenemen. Daarom geeft hij ze door. Hij zou het leuk vinden als wij ze ook weer doorgeven als wij naar huis gaan. Dit vinden we prima en we bedanken hem hartelijk. Wat ontzettend lief!

Met alle spullen lopen we om het zwembad heen naar de afhaalbalie van het hotelrestaurant, want vanavond willen we even niet zelf koken. We bestellen twee pizza's en een nachoschotel. Na een ruime tien minuten is alles klaar en kunnen we het meenemen naar ons appartement. Onze kleine uk heeft lekker zijn eigen eten, wij genieten van de goed vullende pizza's en de nacho's. Achteraf gezien zouden we liever één pizza besteld hebben en twee kleine gerechtjes ernaast, want de pizza's vullen zo goed dat we ze niet eens helemaal op krijgen.

Het hotel heeft een restaurant dat overdag geopend is voor ijsjes, drankjes en afhaaleten

Als alles weer opgeruimd is, is het tijd om te douchen. Natuurlijk vindt meneer dit weer helemaal niks (thuis is hij gewend om in bad te gaan), maar aangezien er nog overal zand zit, is het wel nodig! Hij gaat uiteindelijk redelijk schoon zijn bed in en valt heel snel in slaap. Wij ruimen nog wat op en ik loop nog een rondje om foto's te maken van de verschillende plekken van het hotel. Er is nog een derde zwembad, waar we helemaal niet geweest zijn, en natuurlijk mag het kattenverblijf niet ontbreken op de foto's: het hotel zorgt op één plek voor de katten die er rondlopen door voedsel, water en speeltjes neer te zetten. Aan de gasten wordt gevraagd de katten daarom niet te voeren.

Het derde zwembad van het hotel

Het kattenverblijf

Na de laatste foto's ga ik terug naar het appartement, waar we nog heel even op het balkon zitten. Niet lang, want als de zon weg is, koelt het ook vrij snel af. Voor even, althans, want morgen belooft weer net zo'n warme dag als vandaag te worden.

Tot morgen!

Lees verder: Dag 7


Geen opmerkingen:

Een reactie posten