dinsdag 17 mei 2022

Reisverslag Lanzarote 2022: dag 5

Donderdag 5 mei
 
In Nederland is het vandaag Bevrijdingsdag. We passen daarom onze kleding aan (ons zoontje een oranje shirtje, ik rood-wit-blauw) en nemen vandaag een klein Nederlands vlaggetje mee op pad.

Klaar voor deze feestelijke dag!

Onze dag begint als gebruikelijk. We merken wel dat het opruimen zijn vruchten af begint te werpen, want we zien minder mieren in het appartement rond lopen. Ook bereiken we nog een andere mijlpaal: we ontdekken eindelijk hoe het raampje in de badkamer open kan!

Na het fruithapje van ons kleine mannetje gaan we op stap. We krijgen bij het zwembad meteen een reactie op ons feestvarkentje met het Nederlandse vlaggetje.
Met vlaggetje en al gaan we naar de auto om vandaag richting het dorpje El Golfo te rijden. Dat staat bekend om het Lago Verde, het groene meer. De weg hierheen is grotendeels hetzelfde als gisteren. Ook nu komen we weer langs de 'kamelenrotonde'. Deze keer stoppen we even voor wat foto's.

Kamelen of dromedarissen?

Via een ingewikkelde rotonde (eerst helemaal rond en dan onder de weg door) komen we bij de weg richting El Golfo. We rijden nu echt door het vulkaanlandschap, wat erg mooi is om te zien. 

Het landschap onderweg

Vlakbij El Golfo is een parkeerplaats, waar we al enkele bussen zien staan. We begrijpen het: het bezoek aan het groene meer van El Golfo stond vorige keer ook tijdens onze excursie op de planning. Het lopen met de buggy is door de drukte (en het slechte pad) niet heel fijn, maar op het fotopunt wordt het na een tijdje wel rustiger. We nemen foto's en denken terug aan de serie 'De Huilende Professor' van Bassie & Adriaan, die grotendeels op Lanzarote gefilmd is. Een aantal scènes zijn bij het meer, dat toen nog toegankelijk was, gefilmd.

Het Lago Verde, waar Bassie & Adriaan ook gefilmd hebben

Met de buggy sjouwen we terug naar het restaurant naast de parkeerplaats, waar we met een beetje geluk en een beetje handigheid gratis naar het toilet kunnen (en onszelf dus zo twee euro besparen). Vervolgens rijden we door naar Los Hervideros, waar we vorige keer ook geweest zijn. Deze keer is er echter een alternatieve parkeerplaats, aangezien de weg afgesloten is. We parkeren naast de hekken, waar al meer auto's staan, en eten eerst even iets voor we het gebied gaan verkennen.

Los Hervideros

De vorige keer vonden we de rotsachtige kliffen echt prachtig om te zien door het hoge opspattende water. Deze keer is het iets minder spectaculair, aangezien de zee veel rustiger is. We nemen nu wel de tijd om het hele gebied te verkennen en gaan ook de paadjes tussendoor op. Hier zien we wel een aantal mooie punten bij verschillende gaten in de rotsen.

Een van de uitkijkpunten tussen de rotsen

Tegen de tijd dat we alle plekken bekeken hebben, is het al wat later in de middag. We besluiten om niet meer door te rijden naar Papagayo Beach, wat aangeraden wordt als prachtige strand. Dit besluit heeft ook met de wegafsluiting te maken: hierdoor zouden we een halfuur om moeten rijden naar het strand. We gaan daarom gewoon terug naar Puerto del Carmen, waar we nog even snel boodschappen doen bij de Lidl voor we terug naar het hotel gaan. Morgen moeten we de auto 's ochtends vroeg al inleveren, dus nemen we nog even de tijd om foto's ervan te maken als 'afscheid'.

Dank je wel, autootje, voor alle veilige kilometers!

Terwijl onze dreumes in het appartement een middagdutje doet, zitten wij heerlijk in de zon op het balkon. In tegenstelling tot gisteren is de lucht nu strakblauw, waardoor het behoorlijk warm geworden is. Als ons mannetje zijn fruithapje op heeft, trekken we daarom snel onze zwemkleding aan en gaan we met een ijsje naar de waterspeeltuin. Hoewel hij het iets meer herkent, heeft onze held niet veel zin om op verkenning uit te gaan. We nemen hem uiteindelijk mee naar het grote zwembad en als ik hem mee het (iets koudere) water in neem, vindt hij het ineens best. We zingen wat liedjes van zijn zwemles en hij geniet van de muziek die er gedraaid wordt.

Dat is toch wel lekker, zo dobberen!

Als het tijd wordt voor het avondeten gaan we terug naar het appartement. We hebben een vegetarische kant-en-klare lasagne voor vanavond, maar die opwarmen zonder oven is niet het allergrootste succes! Samen met de Spaanse aardappelomeletten smaakt het uiteindelijk toch nog best prima (al vinden we het geen van allen voor herhaling vatbaar...).

Na nog een kort speelmoment op het balkon is het kinderbedtijd. Inmiddels is meneer al meer gewend aan zijn bedje hier en is het vrij snel stil. Dit is later op de avond niet van het hotelcomplex te zeggen: het lijkt wel alsof er ergens karaoke wordt gedaan en nee, het wordt niet gezongen door nieuwe Aretha Franklins of Freddie Mercury's! Gelukkig hebben we morgen nog geen plannen en kunnen we rustig uitslapen.

Tot morgen!

Lees verder: Dag 6


Geen opmerkingen:

Een reactie posten