donderdag 18 augustus 2022

Reisverslag Disneyland Parijs 2022: dag 3

Zaterdag 23 juli 2022
 
De afgelopen twee dagen hebben we het Disneyland Park bezocht. Vandaag willen we eerst naar de Walt Disney Studios.
 
We zijn rond half tien bij het park, waar de rij voor de ingang op z’n drukst is. Castmembers (werknemers van Disney) dirigeren ons naar de juiste rij, al hebben we het idee dat het allemaal niet veel uitmaakt: druk is het overal! De Studios hebben namelijk afgelopen woensdag een nieuw deel geopend, de Avengers Campus, en we begrijpen dat veel mensen daarvoor komen.
 
Wij beginnen rustiger: in het overdekte Studio 1 drinken we even iets, terwijl Mickey vlakbij alle bezoekers welkom heet door naar ze te zwaaien. We zwaaien even terug en gaan dan naar de attractie Ratatouille om een afspraak te maken.

Goedemorgen!
 
Omdat het nog even duurt voor we erin mogen, lopen we naar de Tower of Terror, die maar tien minuten wachttijd heeft. Mijn moeder en ik gaan erin, maar als we door het eerste deel heen zijn, wordt er iets omgeroepen wat lijkt op dat de attractie storing heeft. Er zit ook geen beweging meer in de rij. We krijgen het een beetje benauwd: gaan we de reservering voor Ratatouille nu niet missen? Gelukkig mogen we verder doorlopen en zitten we om tien voor half twaalf in de lift (onze reservering is om half twaalf). Net als bij Phantom Manor zijn ook hier aanpassingen gedaan: er is een ander filmpje wat getoond wordt en de volgorde van omhoog gaan en naar beneden vallen is ook veranderd.

De Tower of Terror
 
Zodra we weer veilig uit de lift zijn, haasten we ons naar Ratatouille. We zijn nog op tijd en gaan met z’n allen naar binnen. Mijn man en ik vonden deze attractie altijd erg leuk en we verwachten dat onze kleine uk dat ook zal vinden. Helaas blijkt de attractie toch iets heftiger dan we ons herinnerden met gedraai van het karretje en schokkerige bewegingen. Ons zoontje vindt het begrijpelijk helemaal niet leuk en is blij als hij eruit is.
 
Via Toy Story Playland lopen we terug naar Studio 1 en naar het voorste deel van het park. De Walt Disney Studios hebben nog meer attracties, maar wij besluiten lekker terug te gaan naar het Disneyland Park. Onze eerste stop is de Cowboy Cookout Barbecue voor de lunch, want het is al twaalf uur geweest.
 
Na de lunch gaan we in de rij staan voor de grote trein die om het park heen rijdt. Omdat er twee stations dicht zijn, duurt het wachten niet lang. We rijden een vol rondje om het park heen en stappen in Frontierland weer uit.

Even lekker met de trein een rondje om het park rijden
 
Van Frontierland gaan we naar Fantasyland, waar we een reservering maken voor Peter Pan. Zoals altijd is het druk bij deze attractie, waardoor we pas vijftig minuten later erin zullen mogen. Dit is niet erg: nu kunnen we mooi de parade / show op Main Street nog een keertje kijken.
 
Nog even genieten van de parade / show

Als de show afgelopen is, gaan we terug naar Peter Pan. We nemen ons zoontje mee en gelukkig vindt hij deze attractie minder eng. Wel heeft hij trek, want het is al de hoogste tijd voor zijn fruithapje. Op het terras van de Market House Deli nemen we daarom even de tijd voor iets te eten en te drinken, terwijl om vier uur opnieuw de parade voorbij komt. Van tevoren wordt er omgeroepen dat de parade wegens omstandigheden aangepast zal worden. Dit blijkt in te houden dat de show weggelaten wordt, het is alleen een parade. We begrijpen het wel: de temperatuur is flink opgelopen vandaag.
 
We gaan daarom ook richting de uitgang van het park. Via een aantal winkels van Disney Village, het winkelgebied naast het park, gaan we terug naar de parkeerplaats en rijden we naar de Davy Crockett Ranch. Bij de supermarkt daar kopen we wat dingen voor het avondeten, want we willen vanavond zelf koken.
 
Dat koken is nog enigszins een uitdaging, want veel pannen zijn er niet en de koekenpan die we gebruiken, heeft duidelijk zijn beste tijd gehad. Ook lijkt het verse stokbrood nog over te zijn van vanochtend vroeg.

"Moet ik dit stokbroodje echt helemaal opeten?"
 
Uiteindelijk heeft iedereen toch iets gegeten en kan ons kleine mannetje met een gevuld maagje zijn bed in. We wachten tot hij slaapt en laten hem dan bij opa en oma achter, zodat wij nog even kunnen zwemmen. Een deel van het zwembad is helaas dicht (de glijbaan is afgesloten en de waterval doet het niet), maar we frissen wel even heerlijk op.
 
Na het zwemmen lopen we nog even een rondje door het ‘dorpje’ voor we teruggaan naar het huisje. Het wordt alweer onze laatste nacht hier, want morgen gaan we alweer naar huis. We willen nog wel even naar het park, maar vanwege de lange rit terug én de verwachte hitte willen we niet te lang meer blijven.

Nog een laatste blik op het dorpje...
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 4


Geen opmerkingen:

Een reactie posten