zaterdag 6 augustus 2022

Reisverslag Luxemburg 2022: dag 6

Zondag 17 juli 2022
 
We staan op de gebruikelijke tijd op en eten, met een vestje aan, buiten op het terras. Vervolgens is het douchen en aankleden, spullen verzamelen en gaan!
 
Omdat het net te ver lopen is, zeker met een buggy, gaan we met de auto naar het centrum van Larochette. We vinden een parkeerplaats vlakbij het VVV en vanaf daar is het een paar meter lopen naar de eerste kraampjes van de braderie.

Het centrum van Larochette met de braderie
 
Het blijkt een redelijke braderie te zijn qua aantal kraampjes. We lopen eerst langs de ene kant, gaan dan nog wat verder door naar de plaatselijke supermarkt en steken over om aan de andere kant terug te gaan. Hier zien we meer de kraampjes met tweedehands spullen.
 
Via de kermis op het plein komen we weer terug bij de eerste kraam, waar fruit verkocht wordt. We zien heel grote nectarines en perziken en echt enorme pruimen. We kopen echter niks, maar gaan terug naar de auto.
 
Met de auto rijden we de heuvelweg omhoog, waar we een nieuwe parkeerplek vinden langs de kant van de weg. We steken over en komen bij een paadje met grote stenen erlangs. Op de stenen zijn scènes afgebeeld van de lijdensweg van Jezus. Niet alle afbeeldingen zijn even duidelijk, vinden we, soms is het lastig te zien welk moment uit het evangelie het is.
 
Het pad eindigt bij een halve grot met een Maria-beeld, een klein kapelletje en een groot kruisbeeld. Zo midden in de natuur is het heel bijzonder om te zien.

Het kapelletje midden in de natuur
 
We lopen rustig terug naar de auto. Zonder verdere stops gaan we terug naar de camping, waar we ons zoontje op bed leggen. Natuurlijk heeft hij geen zin om te slapen, ook vanwege het feestje in zijn luier…
 
We besluiten dan maar vast de lunch klaar te gaan maken. Uiteraard moeten we halverwege weer naar binnen vluchten vanwege de wespen. Ondanks de enorme knoflookgeur die wij nog steeds ruiken, laten de wespen zich duidelijk er niet meer door tegenhouden!
 
Na de lunch doen we een nieuwe poging ons slaapkoppie op bed te leggen. Deze keer valt hij wel in slaap. Terwijl mijn man bij hem blijft, loop ik een rondje over en rondom de camping om wat foto’s te maken.

Even een rondje over de camping, o.a. richting de ingang met links de receptie en rechts het zwembad

 
Als ik terug ben, schrikt ons mannetje wakker uit een nachtmerrie. We proberen hem te kalmeren en nog even te laten slapen, maar hij is nu over zijn slaap heen. Daarom nemen we hem mee naar de Miniclub, waar verven de middagactiviteit is. Dit heeft hij wel eens vaker gedaan en vindt hij altijd leuk. Voor de zekerheid hebben we z’n schort meegenomen en dat is maar goed ook! Er komt verf op papier, ja, maar papa en mama zien er ook mooi gekleurd uit!

Nieuwe Van Goghs?

Met de kunstwerken gaan we terug naar de stacaravan. We doen een fruithapje en kleden ons om voor het zwembad. Door de warmte, en de drukte op de camping (ook vandaag zijn er duidelijk weer nieuwe aankomsten), vinden we maar met moeite een plaatsje voor onze spullen. Als we alles weggelegd hebben, nemen we eerst een duik in het koude water van het buitenbad. Vooral het waterpistooltje blijft meneer geweldig vinden. In het binnenbad spettert hij lekker rond en gaat hij nog een paar keer van de glijbaan.

Het waterpistool blijft favoriet, ook na het zwemmen!
 
Omdat zijn lipjes nu wel echt beginnen te trillen, gaan we snel opwarmen. In de warme zon lopen we terug naar de stacaravan, waar we weer een poging doen ons feestbeest op bed te leggen. Na heel lang roepen en lachen valt hij nog een kwartiertje in slaap.
 
Intussen gaat mijn man aan de slag met de wegwerpbarbecue van de campingwinkel. Voor de zekerheid houdt hij een pan water in de buurt, want alles om ons heen is kurkdroog door de warmte van de afgelopen tijd. De barbecue doet het echter keurig en warmt snel op. Na een ruim halfuur zitten we lekker met z’n drietjes (papa naast de barbecue, zoonlief en ik binnen) te smullen van de vegaburgers.

Chef Barbecue heeft alles onder controle!
 
Na het avondeten willen we nog even ons avondrondje wandelen. Onze kleine meneer heeft er niet zoveel haast mee, waardoor we de kinderspeeltuin pas laat bereiken. Hij speelt lekker nog even, maar dan is het bedtijd. Papa en mama doen de barbecuevaat, meneer valt al snel in slaap. We zitten daarna nog even buiten en bespreken wat we de komende dagen nog willen doen. In ieder geval morgen op de planning: boodschappen doen!
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 7


Geen opmerkingen:

Een reactie posten