dinsdag 8 augustus 2023

Reisverslag Belgische Ardennen 2023 - dag 7

Vrijdag 14 juli 2023
 
Vandaag is alweer onze laatste dag hier op de camping. Zoals gebruikelijk begint de dag vroeg en hebben we ons vaste ochtendritueel. Daarna pakken we de boodschappentassen en rijden we naar Saint Hubert, waar een grote Lidl zit.

Boodschappentijd!
 
De winkel is inderdaad groot, maar helaas kunnen we niet al onze boodschappen vinden. Soep is bijvoorbeeld niet te verkrijgen hier. Ook kunnen we nergens onze statiegeldflessen inleveren, dus gaan ze weer mee terug de auto in om ze in Nederland in te leveren.
 
Na de boodschappen rijden we terug naar de camping. Onderweg stoppen we nog bij een herdenkingsplaats. In 1943 is hier een vliegtuig van de Royal Canadian Air Force, genaamd Halifax, neergehaald door de Duitsers. Alle zeven inzittenden, zes Canadezen en één Schot, kwamen om het leven toen het vliegtuig explodeerde. Op de plek waar het vliegtuig neerstortte, is nu deze herdenkingsplek met een informatiebord erbij (waarvan de Nederlandse tekst erg kromme zinnen heeft…).

Monument voor het neergehaalde vliegtuig Halifax.
 
We rijden terug naar de camping en laden de boodschappen uit. Aangezien de WiFi het inmiddels nog steeds niet doet, gaan we maar weer eens naar de receptie. We hebben immers betaald voor drie dagen, waarvan we eigenlijk maar net iets meer dan één dag gebruik hebben kunnen maken. Gelukkig krijgen we ons geld terug, want er is nog steeds geen oplossing.
 
Van de receptie lopen we door naar de andere kant van de camping, waar het sportveld is. We willen eigenlijk ons zoontje even met de bal laten spelen, maar aangezien er een grote groep oudere jongens aan het voetballen is, kan dat helaas niet. We proberen wat over te gooien op het grasveld ernaast, maar eigenlijk heeft meneer er niet zoveel zin in. Daarom wandelen we maar naar de rivier, waar hij steentjes in het water kan gooien, iets wat hij helemaal geweldig vindt.

Het sportveld aan de andere kant van de camping.

Tegen lunchtijd gaan we terug naar de stacaravan. Na een boterham is het dutjestijd voor ons slaapkoppie. Wij zitten lekker buiten, al moeten we opeens opschuiven als het even begint te regenen. Het is echter ook weer zo over en dan warmt het weer lekker op.
 
Na een fruithapje neem ik ons zoontje mee naar het zwembad, zodat papa mee kan doen met de hardloopactiviteit van de camping. Wij vermaken ons in het peuter- en binnenbad, papa rent drie rondjes over de camping.

"Volgens mij gaat er straks water naar beneden vallen..."
 
Iets voor vijven gaan we allemaal terug naar de stacaravan. We halen nog wat lekkers voor bij het eten en eten dan voor de laatste keer ’s avonds buiten op het terras. Daarna wandelen we nog een stukje over de camping om wat foto’s te maken, voor ons meneertje zijn bed in gaat.
 
Morgen reizen we verder richting Frankrijk. We vonden het een leuke week in de Belgische Ardennen met plus- en minpunten. Pluspunten zijn dat de camping erg leuk is met veel activiteiten en dat we erg geboft hebben met het weer. Ook vonden we de Grotten van Han leuk om te ontdekken. Minpunten vinden we dat er in de directe omgeving minder te doen is voor families met jongere kinderen en dat er ’s avonds nog erg veel lawaai en drukte op de camping is. De muziek van de avondactiviteiten staat erg hard en er zijn diverse keren avondspellen geweest, waarbij kinderen rennend en pratend tussen alle stacaravans door gaan. Natuurlijk is het fijn dat zij zich amuseren, maar voor een kleintje dat probeert te slapen, is het minder leuk.
 
De camping is op zich wel echt een aanrader, maar na een week vinden we het ook fijn om weer verder te gaan.
 
Tot morgen!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten