donderdag 24 augustus 2023

Reisverslag Village Nature Paris 2023 - dag 8


Zaterdag 22 juli 2023
 
Na twee heerlijke weken is de vakantie vandaag toch echt voorbij. Het enige wat ons nog rest, is het terugrijden naar Nederland.
 
We staan vroeg op, ontbijten en pakken dan de laatste spullen in. Vervolgens laden we de auto in met behulp van onze kleine hulp. Dan checken we nog één keer het appartement voor we instappen. Tijd om Village Nature Paris gedag te zeggen!
 
Via de rondweg om het park rijden we naar de uitgang, waar we het navigatiesysteem volgen richting Disney’s Hotel Santa Fé, aangezien hier een tankstation is. Onze kleine autofan mag het Cars bord natuurlijk nog even zien, waarbij hij de auto’s erop meteen herkent.

Nog even tanken naast Hotel Santa Fé!

Als de auto volgetankt is, beginnen we aan de rit terug naar Nederland. Na ongeveer een halfuurtje rijden, geeft een lampje op het dashboard aan dat er iets mis is met de bandenspanning. Dit lijkt ons sterk, aangezien we voor de vakantie alles nog gecheckt hebben, maar voor de zekerheid gaan we toch even naar een tankstation. We laten de auto een tijdje stilstaan en controleren dan de spanning. Een band is wat zachter, de rest is allemaal in orde. Het kan zijn dat de melding daardoor kwam, het kan natuurlijk ook zijn dat we te zwaar beladen zijn en dat er daardoor een foutmelding kwam.
 
Zonder noemenswaardige gebeurtenissen gaat de rit verder. Bij Lille is er een weg afgesloten, waardoor we in file om moeten rijden, en bij Antwerpen is het ook heel druk. Dankzij Google Maps komen we op een tolweg, waar we weliswaar moeten betalen, maar heerlijk rustig rijden.
 
Onderweg stoppen we verschillende keren, waardoor we uiteindelijk rond half vijf thuis zijn. De vakantie zit er nu echt op!

We zijn weer terug in Nederland...
 
We hebben het zeker naar ons zin gehad, zowel vorige week op camping Parc la Clusure van Sandaya als deze week bij Village Nature Paris. Maar willen we nog eens terug naar Village Nature Paris? Nee, zeer waarschijnlijk niet. Het is een erg duur park, maar de prijs-kwaliteitverhouding vinden we niet kloppen en wat we zagen, is ook niet wat we van Center Parcs gewend zijn. Wat er dan niet klopte? Nou, dit:
·        In de badkamer zat het wasrek vol met bruine aanslag, het plafond zat vol met vliegjes en naast het bad was er een open stukje, waardoor je de scheve tegels kon zien en enorme spinnenwebben. Het water van de douche wisselde bovendien tijdens het douchen regelmatig van warm naar koud zonder dat je aan de knop zat en zonder dat er iemand anders water gebruikte.
·        In het toilet bleef de kraan constant druppelen, ook als je de knop heel stevig dicht draaide.
·        In de keuken liet de plint onder de vaatwasser los als je de vaatwasser opende, waarbij regelmatig de plint onder het andere keukenblok meekwam. De vaatwasser zelf was te vies voor woorden. Vaat kwam soms viezer eruit dan dat het erin ging. Er was geen enkele onderzetter en om water af te gieten, was er alleen een deksel zo groot als een bekken van een drumstel. In totaal waren er maar drie grote lepels, de koffiepot ontbrak toen we kwamen, één van de stopcontacten werkte niet en mijn man haalde een koffiekopje zonder oortje uit het kastje.
·        Op het terras was een plank kapot, waardoor je regelmatig mis stapte, en bij één van de krukjes ontbraken twee dopjes, zodat het krukje constant wiebelde.

Een deel van de vele mankementen in het appartement (deze foto is ook naar Center Parcs verstuurd als klacht).

Verder was het hele appartement eigenlijk gewoon heel vies. Zonde, want het park ziet er aan de buitenkant heel mooi uit. Ook het zwembad lijkt prachtig, maar als je beter kijkt, zie je dat de vloeren vies zijn en dat het plafond open is, zodat je alle kabels en kilo’s stof ziet.

Hebben we ons daardoor niet vermaakt? Oh, nee, zeker niet, het was echt wel leuk. Maar aanraden willen we het park niet, tenzij je echt een prachtige aanbieding hebt, want anders vinden we het het geld niet waard. Zoek je een appartement / huisje in de buurt van Disney, dan raden we Disney’s Davy Crockett Ranch aan, dat even ver van Disneyland Parijs ligt als Village Nature Paris. Het enige verschil is dat we daar wel de kwaliteit krijgen die we van Disney gewend zijn en die we normaal gesproken ook van Center Parcs kennen, maar helaas nu misten.

Toevoeging achteraf: Center Parcs heeft ons een nette reactie gegeven op onze klacht. Als vergoeding hebben we een cadeauvoucher gekregen van een aardig bedrag voor een volgend verblijf bij Center Parcs, die te combineren is met alle aanbiedingen en geldig is voor bijna alle parken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten