zaterdag 12 augustus 2023

Reisverslag Village Nature Paris 2023 - dag 2

Zondag 16 juli 2023
 
Met een kleine op de kamer is het niet verwonderlijk dat de dag vroeg begint. We volgen ons gebruikelijke ochtendritueel en als ik gedoucht heb (de douche heeft nog wat aanwijzingen…), neem ik ons meneertje mee naar de supermarkt voor wat kleine boodschappen. We lopen nog wat verder door het ‘centrum’, het deel van Village Nature Paris met de winkels en restaurants, en halen bij de bakkerij nog iets voor de lunch.

Een deel van het 'centrum'.

Vervolgens keren we om en lopen we terug naar het appartement. Inmiddels zit ik al op de helft van mijn stappendoel. Het is allemaal prima aan te lopen, maar het zijn toch wel afstanden die je aflegt.
 
Bij het appartement halen we papa op, zodat we de bolderkar naar de auto kunnen brengen. We verwachten niet dat we die de komende week nodig zullen hebben hier! Daarna lopen we door om bij de bushalte te kijken. De bus gaat naar het station van Marne-la-Vallée/Chessy, waar de ingang is van Disneyland Parijs en waar ook het trein- en metrostation is. Morgen willen we deze bus nemen om met de metro naar Parijs te gaan, dus we maken even een foto van de vertrektijden.
 
Dan lopen we weer  terug naar het appartement om te timen hoe lang het lopen is. In een rustig tempo komen we toch boven de tien minuten. Opnieuw dus geen wereldafstand, maar toch wel weer een stukje lopen.
 
Na een fruithapje pakken we de zwemspullen in en gaan we naar de Aqualagon. We kleden ons snel om en gaan dan weer op verkenning. Ik mag als eerste van de Body Experience, een lange glijbaan die buiten uitkomt. Buiten is ook nog een korte, brede glijbaan, die we ook even uitproberen. Vervolgens gaan we weer naar binnen en probeert mijn man nog wat glijbanen uit. Onze kleine waterrat spettert er intussen volop op los, al vindt hij de grote vallende emmer met water – net als bij de Huttenheugte – toch erg spannend.

De emmer blijft spannend!

Zo rond half twaalf kleden we ons om en gaan we terug naar het appartement. We lunchen, waarna ons slaapkoppie zijn bed in gaat. Hij is ontzettend moe, merken we, en dat blijkt: hij wordt pas tegen vieren wakker…
 
We doen een snel fruithapje en gaan dan naar Bellevie Farm, de boerderij van Village Nature Paris. Het blijkt veel meer te zijn dan alleen een boerderij: je kunt koeien hooi geven, er is een konijnenverblijf, er is een ponystal en een aparte paardenstal, er is een kinderboerderij met geiten die je kunt aaien en er zijn diverse ateliers en tuinen waar je iets kunt doen. Als klap op de vuurpijl is er een grote binnenspeeltuin in boerderijthema naast het restaurant.

Zelf de koeien voeren!

Het is er zo leuk dat we de tijd bijna vergeten en uiteindelijk haastig terug gaan naar het appartement voor het avondeten. Mijn man begint te koken, maar er is maar één koekenpan, aangezien de andere koekenpan niet geschikt lijkt voor een inductiekookplaat… Hierdoor wordt het improviseren, maar het smaakt allemaal prima.
 
Na het eten gaan we nog even terug naar de Aqualagon. Ik mag nu de hoge glijbaan met een band proberen (grappig, want er is een doorzichtig gedeelte) en de ‘Duo Racer’, die we nog kennen uit het Heijderbos. Deze eindigt echter met een vaart naar beneden, wat ik zelf niet heel fijn vind.

De Racer, waar je doorheen gaat op een band, heeft een doorzichtig gedeelte.

We spetteren nog even verder buiten en binnen voor we gaan omkleden en onze kleine waterrat naar dromenland sturen. Hij protesteert niet, al valt hij ook niet meteen in slaap. Dat snappen we ook wel: hij heeft ook zo veel gezien en gedaan vandaag! Dat zal morgen niet anders zijn: dan gaan we de stad Parijs bezoeken.
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten