dinsdag 22 augustus 2023

Reisverslag Village Nature Paris 2023 - dag 7

Vrijdag 21 juli 2023
 
Helaas is het vandaag alweer onze laatste dag bij Village Nature Paris. Door deze gedachte hebben we geen van tweeën goed geslapen, terwijl ons zoontje natuurlijk alweer voor zevenen wakker is. We ontbijten snel en ik kleed me aan, zodat ik nog met hem naar de grote speeltuin kan in het bos. Het heeft afgelopen nacht geregend, dus glijden gaat helaas niet, maar we kunnen wel samen een beetje klimmen.

"En nu jij hierdoor, mama!"

Na een halfuurtje spelen gaan we terug naar het appartement, waarbij we onderweg nog de familie Gans moeten ontwijken, die rustig over de midgetgolfbaan wandelt. We halen papa thuis op en gaan dan nog een keer naar Bellevie Farm, de boerderij met de indoorspeeltuin. Eerst bekijken we de dieren, waaronder drie mannetjespauwen die hun veren trots tonen.

De familie Gans aan de wandel...

Een van de drie mannetjespauwen.
 
Als onze kleine klauterkabouter nog lekker gespeeld heeft in de binnenspeeltuin, lopen we terug naar het appartement voor een fruithapje. Vervolgens wandelen we weer richting de boerderij en slaan we rechtsaf naar het klimparcours. Volgens de app is er een klimparcours op vijftig centimeter boven de grond, dat geschikt is voor kinderen vanaf twee jaar. Bij het klimparcours blijkt echter dat het vijfentachtig centimeter boven de grond is en dat het bedoeld is voor kinderen vanaf drie jaar. Aangezien onze kleine avonturier maar een paar centimeter boven de vijfentachtig uitkomt, besluiten we het niet te doen.
 
We wandelen rustig richting de boogschietbaan, waar we nog niet geweest zijn. Hier blijkt ook nog een gratis buiten-fitnessbaan te zijn. Onze kleine sporter ziet het meer als speeltuin en vermaakt zich opperbest met de apparaten.

Lekker 'fitnessen'!

Als we weer fit getraind zijn, lopen we door richting het centrum, waar we wachten tot om twaalf uur het pannenkoekenrestaurant, de crêperie, opengaat. Voor onze kleine lekkerbek is er een gratis kindermenu, waarbij hij maar liefst twee pannenkoeken krijgt. Papa en mama helpen wel even met opeten!

Een gratis pannenkoek voor meneer...

 
Na het eten gaan we terug naar het appartement, want het is de hoogste tijd voor een dutje! Wij pakken intussen alvast zo veel mogelijk dingen in, zodat we morgenochtend rustig aan kunnen doen. Ook zetten we de zwemtas vast klaar, want als ons slaapkoppie wakker is, willen we nog een laatste keer gaan zwemmen.
 
Meneer is echter zo moe dat hij pas tegen half vier wakker begint te worden. Om tijd te winnen, doen we onderweg zijn fruithapje, wat precies op is als we bij het zwembad zijn. We kleden om en duiken dan het peuterbad in. Ik mag nog een glijbaan doen, de Tube, waarbij je met een band naar beneden gaat. Hij lijkt op de Racer, mijn favoriet, alleen is deze langer en warmer, want de glazen van mijn bril beslaan. Het is wel een oké glijbaan, maar de Racer blijft toch bovenaan staan bij mij.
 
Papa doet ook nog een paar glijbanen, terwijl wij rondjes in de stroomversnelling buiten zwemmen. Ook loopt onze waterrat nog over een mat over het water (met handje vast van mama…), waarna hij luid applaus krijgt van twee enthousiaste vrouwen die aan het einde van de mat staan.
 
Na nog een laatste rondje buiten is het tijd om om te kleden. Vervolgens lopen we naar restaurant Vapiano, waar we onze vakantie af willen sluiten met een laatste keer uit eten. We hebben pizza en pasta met een bruschetta vooraf, wat allemaal even heerlijk smaakt. We sluiten af met een stukje cheesecake Oreo, die ook erg lekker is.

Nog een laatste keer uit eten...

Als we weer bij het appartement zijn, brengen we ons zoontje naar bed. Hij ligt nog lange tijd wakker, waarschijnlijk heeft hij ook heel goed door dat vandaag een bijzondere dag is. Morgenavond mag hij weer lekker in zijn eigen bedje slapen, wat voor iedereen fijn is: hij slaapt weer in zijn eigen bekende bed en wij worden niet meer om half zeven wakker gemaakt door iemand naast ons bed met ‘Ik wil op het grote bed!’
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 8


Geen opmerkingen:

Een reactie posten