woensdag 16 augustus 2023

Reisverslag Village Nature Paris 2023 - dag 4

Dinsdag 18 juli 2023
 
Er wordt vanochtend een beetje uitgeslapen: meneer is ‘pas’ om kwart voor zeven wakker. We doen rustig aan vanochtend, want we hebben geen spectaculaire plannen voor vandaag.
 
Als we ontbeten hebben en aangekleed zijn, gaan we rond een uur of half tien op pad. We rijden eerst naar het dorpje Magny-le-Hongre, zodat papa en zoonlief kunnen zien waar mama jaren geleden gewoond heeft (ik heb bijna twee jaar voor Disneyland Parijs gewerkt en in een residentie van Disney gewoond). Er is wel het één en ander veranderd, maar het complex is nog steeds herkenbaar.

Van 2009 tot 2011 was dit mijn thuis.

Na even rondgekeken te hebben, rijden we verder naar winkelcentrum Val d’Europe. Hier kwam ik vroeger vaak om boodschappen te doen of gewoon even te winkelen. Inmiddels is er ook in dit winkelcentrum wel wat veranderd, maar een groot aantal winkels zit er nog steeds.

Papa is blij om hier te zijn...

Bij de grote supermarkt Auchan doen we boodschappen voor de komende dagen. Het is flink zoeken, want de winkel is vanuit ons oogpunt niet heel logisch ingericht. Uiteindelijk hebben we dan alles gevonden en kunnen we afrekenen.
 
We rijden terug naar Village Nature Paris, waar we in het appartement lunchen. Vervolgens is het dutjestijd voor ons kleine slaapkoppie. Hij is echt heel moe blijkbaar, want pas om vier uur horen we geluiden die aangeven dat hij wakker is.
 
Het fruithapje slaan we daarom maar even over, want we willen vroeg eten en dan nog zwemmen. Ondertussen volgen we de tijdrit van de Tour de France en zien we hoe eerst Wout van Aert eerste wordt en vervolgens hoe ploeggenoot Jonas Vingegaard iets fenomenaals laat zien. Helaas is de soep iets minder succesvol bij onze kleine lekkerbek: hij eet zijn verplichte zes happen en houdt het verder bij zijn stokbroodje.
 
Als de kruimels en soep opgeruimd zijn, pakken we de zwemspullen en gaan we richting het ‘centrum’. Bij het Welcome House reserveren we nog twee activiteiten voor donderdag: papa gaat Aquasliden (de glijbaan met een matje) en mama en zoonlief gaan peuterzwemmen. In Nederland doen we ook wekelijks aan ouder-kind zwemmen, dus ik ben benieuwd hoe het hier is.

Nog even langs het Welcome House voor reserveringen!

Na de reservering gaan we naar het zwembad, waar we ons snel omkleden en dan naar het peuterbad gaan. Blijkbaar is er een speciaal evenement geweest, want er liggen allemaal plastic ballen in het bad en er is zelf een ‘badje’ gevuld met alleen maar ballen.

Zwembad met ballenbak.

Terwijl ons waterratje lekker speelt, doe ik iets wat ik eigenlijk niet wil, maar toch van mezelf moet doen: de Rocket, een waterglijbaan waarbij er een valluik onder je voeten is. Ik vind het geen fijne glijbaan, wat vooral komt door het vele water in je gezicht en doordat je geen idee hebt waar je bent. Dat was eens, maar nooit meer! De Racer, de glijbaan met band en een doorzichtig stuk buis, blijft nog wel steeds mijn favoriet.
 
We zwemmen nog even buiten en bekijken ook alvast het activiteitenbad, waar donderdag het peuterzwemmen is. Hier is ook een ‘klimmuur’, waarna je naar een touw kan springen en in het water kan plonzen. Manlief bereikt het eerste touw, ik hou het aan het einde van de muur voor gezien en spring in het water.
 
Omdat het alweer later is, douchen we en kleden we ons snel om, waarna mini-meneertje zijn bed in gaat. We hopen dat hij vannacht goed slaapt, want morgen wordt een drukke dag voor hem: dan gaan we namelijk naar Disneyland Parijs!
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten