maandag 3 oktober 2016

Reisverslag Noord-Amerika 2016: dag 22

Zondag 31 juli 2016 / maandag 1 augustus 2016: Los Angeles --> Amsterdam

Na alle mooie belevenissen van de afgelopen drie weken komt er vandaag een einde aan onze vakantie. We vliegen terug naar Amsterdam Schiphol Airport, waar we morgenochtend (plaatselijke tijd) zullen landen.

Onze dag begint om half zeven ‘s ochtends met douchen, aankleden en zo veel mogelijk inpakken. We hebben gelukkig het ontbijt inclusief, zodat we niet op zoek hoeven te gaan naar een restaurant. Het ontbijt van het hotel is ook meer dan prima met wafels om zelf te bakken, verschillende soorten broodjes, cornflakes, eieren, yoghurt en natuurlijk koffie en thee. We zorgen ervoor dat we goed eten, want we hebben een lange dag voor de boeg!

Als we klaar zijn met ontbijten, pakken we de laatste spullen in en laden we alles nog één keer in de auto. Vervolgens rijden we naar het autoverhuurbedrijf, dat gelukkig gemakkelijk te vinden. Ook het inleveren gaat gemakkelijk: we mogen de auto parkeren in een soort file, de koffers eruit halen en na een snelle controle krijgen we een inleverbonnetje en kunnen we met de bus naar het vliegveld.

Het rijden met de bus gaat ook erg vlot. Er zijn verschillende vertrekhallen, maar wij hebben het geluk dat de internationale vertrekhal vrij vooraan de busroute zit. Met onze koffers stappen we uit de bus en gaan we op zoek naar de incheckbalie.

Dan begint het lange wachten. De balie is nog niet open, dus de rij groeit flink. Als de balie eindelijk open gaat, zijn er een aantal mensen die wat problemen hebben, waardoor het allemaal erg lang duurt.

Wanneer we dan toch ingecheckt zijn, mogen we door naar de controle. Ook deze heeft een flinke rij, maar gelukkig gaat het redelijk snel. Voor we het weten, staan we in de vertrekhal en kunnen we nog even winkelen om onze laatste Amerikaanse dollars uit te geven. Ik geef ze natuurlijk uit aan het nieuwste Harry Potter boek, dat toevallig vandaag verschenen is!

Wat leesvoer voor onderweg

We lopen een tijdje rond en gaan uiteindelijk naar onze gate. Rond tien voor half twee mogen we aan boord. We zitten vrij ver naar achteren deze keer, rij 42. Zo kunnen we goed zien hoe het vliegtuig zich vult. Het personeel verspilt geen tijd en om ongeveer tien voor twee verlaten we de gate. We mogen gelijk opstijgen en beginnen aan onze vlucht van 9191 km terug naar Amsterdam.

Dit vliegtuig brengt ons de 9191 kilometer naar Amsterdam...

De vlucht begint met wat turbulentie als we boven de Rocky Mountains vliegen. De rest van de reis verloopt gelukkig vlekkeloos. We krijgen twee maaltijden, kijken wat films en proberen af en toe een beetje te slapen, want het is eigenlijk midden in de nacht.

Iets voor negen uur ’s ochtends landen we op Schiphol na een lange vlucht (en voor degenen die het zich afvragen: ja, het Harry Potter boek is helemaal uit gelezen!). Toevallig vertrekken er vandaag veel sporters vanaf het vliegveld richting de Olympische Spelen, waardoor we een aantal bekende mensen zien, ook uit andere landen.

We lopen langs de vele sporters richting de paspoortcontrole, waar we vlot doorheen komen. Dan is het naar de bagagehal, de koffers ophalen en de trein in richting huis. Dankzij werkzaamheden aan het spoor duurt deze reis iets langer, maar rond half twaalf zijn we er dan toch en is de vakantie echt voorbij.

Het is een prachtige reis geweest, waarbij we veel meegemaakt en beleefd hebben. Ook hebben we veel kilometers afgelegd: bijna 5200! Tijdens die 5200 kilometer hebben we ontzettend mooie dingen gezien, van de indrukwekkende Grand Canyon tot de prachtige kleuren van Antelope Canyon.

Antelope Canyon

We hebben maar liefst twaalf nationale parken / natuurgebieden bezocht, waarvan een aantal bekende als Bryce Canyon en Monument Valley, maar ook het onbekendere Canyon de Chelly en Capitol Reef.

Capitol Reef

Tijdens onze reis hebben we ook drie bijzondere grote steden mogen zien: Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Hiervan was Las Vegas natuurlijk het meest bijzonder met de themahotels en alle casino’s.

De Las Vegas Strip


Het is een reis geweest vol met hoogtepunten en vol met geweldige herinneringen. Eigenlijk is er maar één manier om deze vakantie samen te vatten: een reis om nooit te vergeten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten