vrijdag 3 november 2017

Reisverslag Disneyland Parijs 2017: dag 3

Woensdag 18 oktober 2017

Het is alweer onze laatste dag in Disneyland Parijs. We willen nog lekker even genieten van het park, maar ook niet te laat vertrekken om alle files onderweg een beetje te vermijden.

We staan daarom vroeg op, douchen en kleden ons aan en pakken alle spullen weer in. Met de koffer verlaten we de kamer na een ontbijt van meegebrachte broodjes om bij de receptie uit te checken. De koffers geven we af bij de bagagerie, waarna we richting Disney Village lopen. We passeren de controle, halen nog een warm drankje en gaan dan naar de Studios.

Net als gisteren staat er alweer een lange rij, maar vandaag lijkt het iets georganiseerder. Rond vijf voor half negen komt de rij een beetje in beweging, waarna het snel gaat. We gaan het park in en lopen meteen door naar Ratatouille… die opnieuw nog dicht is. Omdat er een kleine rij staat te wachten, blijven we staan. Gelukkig komt de rij snel in beweging en kunnen we eindelijk de attractie doen.

Als we het ritje gemaakt hebben, dat een combinatie is van 3D en een gewone attractie, lopen we nog lang de Tower of Terror richting de Rock ’n Rollercoaster, maar die is dicht vanwege een technisch probleem. Daarom verlaten we de Studios en gaan we naar het Disneyland Park. Ook hier zijn slechts een paar attracties open, waardoor de rij bij Peter Pan al dertig minuten is. Mad Hatter’s Teacups heeft echter maar vijf minuten wachttijd, dus draaien we eerst een rondje in een theekopje.

De Tower of Terror

Vervolgens gaan we naar Dombo, het vliegende olifantje. De rij valt tegen – we staan tot iets na tien uur in de rij voor we in onze olifant mogen stappen. Wanneer we geland zijn, verlaten we snel de attractie en halen een fastpass voor Peter Pan. Vervolgens gaan we in de rij staan voor Pinokkio, waarna we naar Pirates of the Caribbean gaan. Hier is het zo rustig dat we de attractie twee keer kunnen doen.

Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean (foto gemaakt met telefoon)

Inmiddels is het tijd om met Peter Pan te gaan vliegen. De attractie blijkt ook opgeknapt te zijn – enkele projecties zijn veranderd en alles is geverfd. Hierdoor ziet het er weer mooi uit. Ook gaan de karretjes wat minder schokkerig dan eerst, opnieuw een pluspunt voor de attractie.

We lopen van Peter Pan naar Main Street om te kijken bij Marie uit de Aristokatten, die daar een fotolocatie heeft. Er wordt verteld dat Marie zo even pauze gaat houden en over een halfuur terug komt. Dit duurt ons te lang, dus maken we alleen even foto vanaf de zijkant.

Marie met blauwe strikjes vanwege het vijfentwintigjarig bestaan

Terwijl de Tricycle Gang naar buiten komt, besluiten we het park te verlaten en naar Disney Village te gaan voor de lunch. We eten nog een broodje en gaan dan naar het hotel om onze bagage te halen. We kijken nog een laatste keer rond en lopen dan naar de auto om te beginnen aan onze reis terug naar Nederland.

De knuffels zijn klaar voor de reis terug naar Nederland! (foto gemaakt met telefoon)

Het eerste stuk verloopt zonder problemen: we rijden door wat Franse dorpjes naar de tolweg, passeren de poortjes en stoppen nog een keer om geld op te nemen, zodat we straks de tol contant kunnen betalen. Vervolgens rijden we door richting de Frans-Belgische grens en stoppen we pas weer in Belgiƫ om iets te eten. Via onze telefoons bereikt ons een obstakel onderweg: bij Antwerpen staat file. De berichten lopen echter uiteen van slechts tien minuten vertraging tot een uur, dus besluiten we toch maar door te rijden.

Al snel zijn we erachter dat de laatste berichten klopten. Ruim voor we bij Antwerpen zijn, komen we terecht in de file. Het kost ons meer dan een uur om de andere kant van Antwerpen te bereiken, omdat het alleen maar stilstaan of langzaam rijden is.

Na Antwerpen zijn de problemen ook weer gelijk voorbij. We kunnen in Nederland vlot doorrijden en zijn uiteindelijk rond half negen bij de ouders van mijn vriend om ons konijn op te halen. We laden haar met al haar spullen in de auto, gaan naar huis en ploffen moe neer op de bank. De file onderweg was niks, maar we kijken wel terug op drie prachtige dagen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten