dinsdag 16 augustus 2022

Reisverslag Disneyland Parijs 2022: dag 2

Vrijdag 22 juli 2022
 
Nadat we gisteren al een paar uur in het Disneyland Park zijn geweest, willen we vandaag zo veel mogelijk tijd in het park doorbrengen. Het liefst willen we ook gebruik maken van de Extra Magic Hours: het uur dat het park al open is alleen voor gasten van de Disneyhotels.
 
We staan daarom al vroeg op na een onrustige nacht (ons zoontje werd om drie uur 's nachts wakker van de kou door de airco en had toen het idee om lekker te gaan kletsen en zingen...) en vertrekken rond kwart over acht richting het park. Na een zeer uitgebreide veiligheidscontrole kunnen we uiteindelijk rond negen uur naar binnen, waar Mickey en Minnie vanaf het station iedereen begroeten. Inmiddels staat er bij de meeste attracties al een flinke wachtrij, dus lopen we naar de Big Thunder Mountain achtbaan van Frontierland om een afspraak te maken (mijn ouders hebben beiden een Easy Access Card, wat betekent dat je een afspraak kunt maken bij een attractie, later terug kan komen en dan korter in de rij hoeft te staan). Om tien over half tien mogen we terugkomen.
 
Goedemorgen!

We willen naar Fantasyland, het deel van het park dat meer voor wat jongere kinderen is, maar alle toegangspaden vanaf het kasteel zijn afgesloten. Heel Fantasyland is dicht, wordt ons verteld. We lopen daarom naar Adventureland, het deel met de jungle en de bekende Pirates of the Caribbean attractie. Mijn man neemt ons zoontje mee Aladdin in, wat niet meer is dan een gang waar je doorheen loopt met wat uitgebeelde scènes uit de film. Ik hou het even bij het bekijken van een winkelkraampje.

"Moest ik dit nu leuk vinden?"
 
Als we verder richting Pirates of the Caribbean lopen, zien we dat Fantasyland wel open is. We lopen het land in en zien dat het niet druk is bij de draaimolen. Onze kleine dreumes mag dus al zijn tweede attractie doen! In het begin probeert hij een beetje rond te kruipen in het karretje waar we in zitten, maar als de draaimolen begint te draaien, kijkt hij onder de indruk om zich heen. We begrijpen nu ook waarom eerder vanochtend een deel van Fantasyland afgesloten was: er zijn een heleboel kinderen uit het Verenigd Koninkrijk in het kader van het Disney Performing Arts programma. Waarschijnlijk mogen zij een optredentje doen.

In de draaimolen
 
Na de draaimolen is het tijd om naar Big Thunder Mountain te gaan. Opa ‘offert’ zich wel op om op ons zoontje te passen en wacht rustig, terwijl wij “the wildest ride in the wildernis” doen.

Klaar voor de Big Thunder Mountain!
 
Inmiddels is het bijna tien uur en de hoogste tijd voor even een pauze. Ons mannetje krijgt een lekker fruithapje, wij gaan voor iets zoeters! We gaan eerst het restaurant Market House Deli in, waar een lange wachtrij staat. Ik loop daarom naar de Cable Car Bakeshop, maar ook daar is het druk. Bij het buitenloket de Cookie Kitchen ben ik echter zo aan de beurt.
 
Een kop koffie en een koek of muffin later gaan we weer op pad. We lopen door het kasteel naar Fantasyland, waar ik met mijn vader de attractie met de draaiende kop en schotels van Alice in Wonderland doe. Vervolgens maken we een afspraak om met onze kleine uk in Dumbo te gaan.

Even lekker draaien in Mad Hatter's Tea Cups

We hebben nog even de tijd, dus besluiten we Adventureland in te lopen en te kijken bij Pirates of the Caribbean. Die blijkt maar vijf minuten wachttijd te hebben. We besluiten te kijken of ons kleine mannetje het leuk vindt en nemen hem mee de attractie in. Tot onze verbazing geeft hij geen kik, hij kijkt zelfs bij de wat spannendere stukken op zijn gemak om zich heen.
 
Vanaf Pirates lopen we terug Fantasyland in om in Dumbo te gaan. Ook hier vindt onze avonturier het allemaal prima, zelfs als we met het olifantje op het hoogste punt gaan vliegen.
 
We gaan nog even terug naar Pirates of the Caribbean voor een foto en om in het winkeltje te kijken. Als we verder lopen, zien we kapitein Haak en Vetje uit Peter Pan nog. Ook lopen we achter Skull Rock langs, de rots in de vorm van een doodskop.

"Hé, wat is daar beneden?"
 
Verderop in Adventureland staat er een korte rij om met Rafiki uit The Lion King op de foto te gaan. Ik ga met mijn ouders en onze dreumes in de rij staan, mijn man besluit even bij de achtbaan Indiana Jones te kijken. Als hij terugkomt, heeft de achtbaan twee keer kunnen doen.
 
Niet veel later zijn we aan de beurt bij Rafiki. Voor ons zoontje is het de eerste keer dat hij een Disneyfiguur ontmoet en hij vindt het heel spannend. Rafiki doet heel lief voor hem, ook als hij ziet dat ons mannetje een shirtje met Simba erop aan heeft.

Kiekeboe spelen met Rafiki!
 
Het lukt om een paar foto’s met Rafiki te maken. Vervolgens lopen we door naar Frontierland, waar Goofy in een leuke cowboyoutfit klaar staat voor foto’s. Deze keer vindt onze held het al iets minder eng.

Goofy een handje geven (nog wel een beetje spannend!)
 
Vlakbij Goofy is een restaurant, waar we op het terras onder een parasol gaan zitten om onze meegebrachte boterhammen op te eten. Goofy en Pluto komen nog voorbij terwijl we eten, maar helaas ook wat wespen.

"Hé, hallo, mag ik mee eten?"
 
Als we klaar zijn met eten, gaan we daarom vrij snel verder. We maken een afspraak om in het spookhuis Phantom Manor te gaan en kijken rond op Boothill, de ‘begraafplaats’ erachter, terwijl we wachten. Een halfuurtje later mogen we naar binnen. Ik kijk meteen naar alle veranderingen die gedaan zijn. Eerst had Phantom Manor een wat vager verhaal over een bruid en een spook, maar nu is het verhaal duidelijker gemaakt: Melanie, de bruid, was vier keer verloofd, maar al haar verloofdes zijn op mysterieuze wijze verdwenen. De schilderijen in de lift laten zien wat er gebeurd is…

Oh, oh...
 
Ook binnen in de attractie zijn wat kleine veranderingen te zien. Ik ben erg enthousiast over dit duidelijkere verhaal, al vind ik het ook wel jammer dat het mysterieuze er een beetje af is.

Bruid Melanie wacht op haar geliefde...
 
We lopen daarna voor het eerst naar Discoveryland, het deel van het park over de toekomst en uitvindingen. Mijn man en vader gaan samen de attractie Star Tours in, mijn moeder en ik wachten met onze slapende uk buiten. Als hij wakker is, neem ik hem mee het overdekte Videopolis in, waar op dat moment wat kinderen van het Disney Performing Arts programma optreden.
 
Een schone luier later kunnen we weer terug naar buiten, waar mijn man en vader inmiddels ook zijn. We willen eigenlijk een afspraak maken voor de attractie van Buzz Lightyear, maar die heeft net een technische storing. Daarom kijken we of ons zoontje Autopia in mag. Hiervoor moet hij 81 centimeter zijn. Hij redt het net, dus maken we een afspraak voor over drie kwartier.
 
In Videopolis drinken we even iets, want buiten is het erg warm. Via de app van Disneyland bestellen we onze drankjes, wat perfect werkt. Zonder in de rij te staan kunnen we de drankjes afhalen.
 
Na de drankjes gaan we terug naar Autopia voor een ritje in een auto. Onze kleine uk is enorm enthousiast en roept alleen maar: “Auto’s, auto’s!” Hem meekrijgen wordt vervolgens wel een uitdaging…

Zoekplaatje: kind in auto...
 
Het lukt ons gelukkig en we nemen hem mee naar Buzz, die weer open is. We maken een afspraak en kijken even in de winkel ernaast tot we naar binnen kunnen. Een mooie score later lopen we weer even terug naar Frontierland om daar in het winkeltje bij de ingang van het land een souvenir te kopen. Vervolgens gaan we naar Fantasyland, waar we naast het gesloten It’s a small world (wegens onderhoud) plaatsnemen om te wachten op het begin van de parade.

Tevreden met de score!
 
Omdat we helemaal bij het beginpunt zitten, kunnen we om klokslag half zes de eerste figuren en wagens zien. We zien een aantal nieuwe wagens, maar een aantal kennen we ook nog van ons laatste bezoek in 2017.

De deels nieuwe parade
 
Nadat Anna en Elsa de parade afgesloten hebben, lopen we verder Fantasyland in met het idee om bij het restaurant Toad Hall iets te eten. Helaas blijkt dit al gesloten. We lopen daarom terug naar Frontierland om bij de Cowboy Cookout Barbecue te kijken. Ook die blijkt al dicht! We vinden het maar raar: het is zes uur, etenstijd, waarom zijn er dan zo veel restaurants dicht? Met behulp van de Disneyland Parijs app op mijn telefoon kijk ik wat de mogelijkheden nog zijn. Het restaurant van hotel Cheyenne heeft om kwart voor zeven nog plaats voor ons vijven. Omdat we geen idee hebben waar we anders moeten eten, maak ik een reservering.
 
We verlaten het park en lopen naar het busstation, waar we de gratis bus naar hotel Cheyenne nemen. Natuurlijk zit de bus helemaal vol zo na de parade, maar gelukkig staat er iemand op, zodat ik met ons zoontje kan zitten.
 
Iets voor half zeven zijn we bij het restaurant. We kijken nog even in het winkeltje voor we richting het restaurant gaan. We krijgen een tafel toegewezen en onze jongste Disneyfan krijgt weer een mooie Mickey kinderstoel om in te zitten.

Eten bij Hotel Cheyenne
 
Het eten is weer prima, net als gisteravond. We herkennen ook enkele gerechten van gisteren, al is er ook een ander aanbod. Na het eten nemen we snel de bus terug naar het park en lopen we naar de parkeerplaats, want het is allang bedtijd voor onze kleine uk. Eigenlijk wilden mijn man en ik ‘s avonds nog terug naar het park om het vuurwerk te kijken, maar de dag is vermoeiender geweest dan we dachten en daarom vinden we morgen vroeg genoeg om terug te gaan.
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten