maandag 9 januari 2023

Reisverslag Londen 2023: Dag 3

Dinsdag 3 januari 2023

Het is onze laatste volledige dag in Londen, morgen gaan we weer terug naar huis. We hebben voor vandaag daarom nog een aantal dingen op ons lijstje staan die we graag nog willen zien.

Omdat de nacht wat ‘interessant’ verlopen is (iemand vond het nodig om om tien over vier ‘s nachts te roepen: “Mama, Dik Dik gevonden!” omdat hij zijn favoriete knuffeltje in zijn hand had…), zijn we wat later wakker dan anders. We douchen snel en gaan dan naar het ontbijt, wat weer even goed is als gisteren en ook vandaag is er weer een kinderstoel voor ons kleine nachtbrakertje.

Na het ontbijt verzamelen we de spullen en gaan we op pad. Er zijn vandaag stakingen bij het vervoerspersoneel, overwegend bij de spoorwegen. Bij de metro merken we het echter ook, want we moeten bijna een kwartier wachten (voor Londense begrippen is dat erg lang).

Wachten op de metro

Met de metro reizen we naar Tower Hill, waar de Tower is en de Tower Bridge. Natuurlijk zijn er weer een aantal trappen (helaas zijn lang niet alle metrostations rolstoel- en kinderwagenvriendelijk), maar dan staan we bij de Tower, de oude gevangenis en de plek waar nu de kroonjuwelen te zien zijn. We lopen echter door naar de Tower Bridge, de bekende brug.

De Tower Bridge

In de regen op de brug

We maken wat foto’s in de regen en pakken dan de bus naar St. Paul’s Cathedral, de grote kathedraal. De kerstboom staat er nog, wat een sfeervolle foto oplevert.

St. Paul's Cathedral

Tegenover de kathedraal is de Millenium Bridge, de brug die in de zesde Harry Potter film door dementors verwoest wordt. Nu zijn ze gelukkig in geen velden of wegen te zien, dus kunnen we veilig de brug over.

De Millenium Bridge

Vanaf de brug lopen we naar de metro voor Oxford Circus. Hier stappen we uit voor Hamleys, de grote speelgoedwinkel. Ons zoontje kijkt al meteen zijn ogen uit en vindt alles leuk.

"Mag deze mee in de koffer naar huis, papa en mama?"

We nemen hem met de lift mee naar de derde verdieping, waar Build-a-bear Workshop zit: het deel waar je je eigen knuffel kunt maken. Onze kleine knuffelvriend mag er van ons zijn eigen beer uitzoeken en na wat wikken en wegen kiest hij een pluizig bruin exemplaar.

"Of deze anders?"

Hij mag helpen de beer te vullen en besluit dan dat zijn beer een meisje is, dus qua kleding komt er een roze shirtje en een spijkerrokje. Maar er moet wel een stoere pet bij, vindt meneertje. Vol trots knuffelt hij zijn nieuwe, nog naamloze beer.

Met zijn nieuwe beer

We rekenen af en gaan dan naar de vijfde verdieping van de winkel, waar een café is. Hier bestellen we wat tosti’s als lunch. Het gaat helaas niet helemaal goed, want we krijgen een verkeerde tosti, maar die wordt vervangen en dan kunnen we allemaal lekker eten.

Na nog een schone luier gaan we terug naar beneden en verlaten we de winkel. We lopen een stukje terug en gaan rechtsaf richting Carnaby Street, een straat met wat andere winkeltjes. Zo is er een NBA-winkel (Amerikaans basketbal) en een Rolling Stones winkel. Aangezien mijn man fan is, moet hij natuurlijk naar binnen!

De Rolling Stones winkel

Van de Rolling Stones winkel lopen we door naar Piccadilly Circus, het plein met de bekende neonreclames. We maken wat foto’s en lopen dan verder naar de Legowinkel, die tegen Leicester Square aanzit. Het is er druk en we moeten wachten voor we naar binnen kunnen, maar dat gaat vrij vlot.

Piccadilly Circus

Ons zoontje vindt de James Bond auto van Lego helemaal geweldig. Ook in de rest van de winkel kijkt hij zijn ogen uit, net als papa en mama. Helaas is de lift kapot, maar we tillen hem even naar boven en laten de lege kinderwagen beneden staan. Gelukkig staat hij er nog als we terug zijn.

Met papa in de James Bond Lego-auto

Harry Potter Lego-bouwwerk

Aan de overkant van de Legowinkel zit de M&M’s winkel. Ook hier is het druk, maar gelukkig werkt de lift hier wel. We kijken even rond, verschonen ons kleine mannetje nog even en lopen dan weer terug richting Piccadilly Circus. Onderweg komen we nog langs een klein winkeltje met allerlei Harry Potter spullen, waar we nog even kijken.

In het Harry Potter winkeltje

Dan gaan we de metro weer in en nemen we de Bakerloo lijn naar Baker Street, bekend vanwege de fictieve detective Sherlock Holmes. We wandelen naar zijn ‘huis’, waar een flinke rij voor de deur staat. Mijn man besluit even buiten te wachten met ons kleine vriendje, want binnen is het weer erg druk en vol.

221b Baker Street

Ik kijk even rond, koop nog een souvenir en ga dan weer naar buiten, waar we nog even op de foto gaan met de bobby die bij de ingang van het museum staat.

We lopen vervolgens weer terug naar de metro, waar we bij de Starbucks nog iets te drinken willen halen. Deze heeft echter een beperkte menukaart, dus houden we het bij een flesje appelsap voor ons zoontje. Om één of andere reden is het flesje niet te scannen en duurt het even voor we eindelijk kunnen betalen.

Met het flesje gaan we de metro in, terug naar Paddington Station. Daar kijken we nog even in het winkeltje gewijd aan beertje Paddington en kopen we nog een flesje drinken.

"Gaat dit echt wel goed, papa?"

We lopen terug naar het hotel, zodat ons zoontje even bij kan komen. Ook besluiten we het onszelf makkelijk te maken: als avondeten bestellen we pizza bij de Domino’s, die we laten bezorgen. Dit gaat prima en binnen een halfuur zitten we allemaal lekker te eten.

Na het eten ruimen we de koffers alvast zoveel mogelijk in. Onze kleine uk speelt lekker nog even tot het bedtijd is. We checken even of hij zijn knuffel heeft, zodat hij die niet weer midden in de nacht hoeft te gaan zoeken en dan uit moet roepen dat hij die gevonden heeft…

Morgen hebben we nog heel even in Londen voor we teruggaan met de Eurostar naar Nederland. We vinden het jammer dat het alweer zo snel voorbij is, maar het is ook fijn - vooral voor ons zoontje - om thuis weer in het ritme te komen en in je eigen bed te kunnen slapen.

Tot morgen!

Lees verder: Dag 4


Geen opmerkingen:

Een reactie posten