maandag 8 mei 2023

Reisverslag Center Parcs Het Heijderbos 2023 - dag 1

Vrijdag 5 mei 2023
 
Terwijl veel Nederlanders vandaag naar Bevrijdingsfestivals gaan, hebben wij een andere bestemming: Center Parcs Het Heijderbos, waar we twee nachten zullen verblijven.
 
We vertrekken iets over tienen, nadat we de auto volgeladen hebben met al onze spullen. Het is een ruim uur rijden voor ons, zonder files. Gelukkig zijn er inderdaad geen echte files onderweg, maar het is wel druk met veel vrachtverkeer en veel onrustige rijders die op het laatste moment toch nog in willen halen. Een paar keer moeten we even goed remmen, maar we komen gelukkig veilig aan.
 
Zoals we inmiddels gewend zijn bij Center Parcs, krijgen we bij de incheck groene armbandjes die de toegang verlenen tot het huisje en gebruikt worden voor andere dingen, zoals het kluisje in het zwembad. Wat we ook gewend zijn, is het parkeren van de auto op de grote parkeerplaats. Het is druk, maar we vinden nog een plekje. De zwemspullen nemen we mee, de rest blijft in de auto.
 
Het is een klein stukje lopen vanaf de parkeerplaats naar de overdekte Market Dome met verschillende winkels, restaurants en natuurlijk Aqua Mundo, het zwembad. De restaurants en winkels herkennen we van eerdere bezoeken, al is het natuurlijk net even anders door de ligging. De aankleding met jungle-achtige planten en de vissen in de watertjes tussen de paden is wel vergelijkbaar met andere parken.


De Market Dome met de jungle-aankleding
 
Aqua Mundo ligt achterin de Market Dome. We komen zonder problemen binnen met onze armbandjes en zoeken dan een kleedhokje met een aankleedkussen voor ons zoontje. Als we omgekleed zijn, stoppen we onze spullen in een kluisje, dat je moet sluiten met een armbandje. Helaas werkt het slot niet van het kluisje, dus proberen we een ander. Ook hier werkt het slot niet. Net als we denken dat het aan mijn armbandje ligt, gaat er een ander kluisje open en kunnen we die proberen. Deze keer lukt het wel.
 
We gaan het zwemgedeelte in en lopen eerst een rondje. Er zijn twee kinderbaden, eentje voor de allerkleinsten met een piepklein glijbaantje en wat spuitende stroompjes water en eentje voor iets grotere kinderen met een kleine glijbaan, een iets grotere glijbaan en een stortemmer. Die vindt ons zoontje al bij voorbaat niks!

Het peuterbadje met wat waterstroompjes
 
Verder is er nog het grote golfslagbad, zijn er wat glijbanen en is er de wildwaterbaan. Mijn man probeert hem uit, maar vindt hem heftiger dan bij de Huttenheugte met meerdere steile afdalingen. Wat hier wel uniek is, is het bad De verzonken stad, waar je onder water diverse aquaria kunt zien. Ons kleine waterratje wil liever niet onder water, maar kan vervolgens over niets anders praten dan dat hij ‘visjes gezien heeft’.

Het koraalbad De verzonken stad met aquaria onder water
 
We spetteren nog even in de kinderbaden en gaan dan onze lunch opeten, zittend op een bankje achter het grote bad. Het is niet heel druk in het zwembad, maar er zijn niet veel stoelen vrij of mogelijkheden om rustig te zitten. Dit komt ook door de aankleding van het zwembad met veel trappen en smallere stukken waar geen stoelen kunnen staan.
 
Na de lunch douchen we snel onder een vrij koude douche, kleden we ons om en neem ik ons kleine mannetje mee naar het huisje, terwijl mijn man de auto haalt met de spullen. Ik sjouw ondertussen een kinderstoel en een onhandig geplaatst kinderbedje uit de berging en zoek een plaats voor het bedje in één van de twee slaapkamers. Het is millimeterwerk, maar dan staat het bedje. Als mijn man er is – en het precies nu tijdens het uitladen van alle spullen begint te regenen – ga ik snel het bedje opmaken en ontdek ik tot mijn schrik dat we de lievelingsknuffel van ons zoontje zijn vergeten. We proberen hem te laten slapen met één van onze reisknuffels, maar dit werkt niet. Uiteindelijk sluiten we een deal met hem: hij mag zelf in de winkel een nieuw knuffeltje uitkiezen om ’s nachts mee te slapen.
 
Het huisje waar we de komende twee nachten zullen slapen - nummer 106

We gaan meteen de Market Dome in, waar meneer een knuffelig hert uitkiest. “Weet je zeker dat je deze wilt om mee te slapen?” “Ja!” Dat hopen we dan maar…
 
Verderop in de Market Dome halen we een ijsje, waarbij ons zielige mannetje boft: de mevrouw die de ijsjes klaarmaakt, stopt te laat, waardoor hij een heel volle beker heeft. Uiteindelijk helpen papa en mama maar even met opeten…
 
Vanuit de Market Dome gaan we op onderzoek uit in de buurt, aangezien het weer droog is. We komen langs de kinderboerderij en vinden de Action Factory. Hier is een indoor minigolf en er is een grote hal voor klimmen en voetballen. Voor oudere kinderen is dit heel gaaf, maar voor ons kleintje is het nog iets te groot.

De Action Factory

We gaan verder naar de Jungle Dome, waar we ons bandje nodig hebben om binnen te komen. Het is eigenlijk een overdekte speeltuin in een junglethema, compleet met bomen, planten, dieren… en temperatuur. We doen onze jassen in een kluisje (bij het eerste kluisje lijkt het slot weer niet te werken) en gaan dan op verkenning. Mijn man klautert er vrolijk op los met onze kleine avonturier, ik vind het prima om de ‘muziekvallei’ te verkennen. Onze kleine muzikant vindt het ook al snel leuk om op de buizen en stangen daar te slaan en de verschillende klanken te horen.

Klimmen en klauteren met papa!
 
Omdat het hoog tijd is voor een schone luier, gaan we even terug naar het huisje met het idee om daarna naar de kinderboerderij te gaan. Helaas is het dan al naar vieren en is de kinderboerderij al gesloten. Gelukkig ontdekken we nog een speeltuintje met een trein, die ons zoontje geweldig vindt.

De speeltuin met het treintje (gezichtje is expres vervaagd)
 
Via de achteringang gaan we de Market Dome weer in, waar we de Game Factory ontdekken: de overdekte spelletjeshal. We besluiten hier vanavond terug te komen, het is eerst etenstijd! In het huisje koken we zelf, wat redelijk goed gaat. Daarna ruimen we op (een tweejarig kind plus soep… Reken maar uit!) voor we nog even naar buiten gaan. We wandelen richting het meer en gaan dan nog even naar de Game Factory, waar mijn man een nieuwe topscore neerzet met basketballen.

Nieuwe topscore!
 
Omdat het inmiddels al bijna zeven uur is, gaan we gauw terug naar het huisje, waar een moeizaam bedritueel volgt. Uiteindelijk ligt meneer dan toch in bed met zijn nieuwe knuffel… en lijkt hij vrij snel te slapen. Wij doen nog een spelletje en gaan uiteindelijk ook slapen. Morgen kunnen we weer een hele dag genieten in het park!
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten