vrijdag 12 januari 2024

Reisverslag Center Parcs Het Meerdal 2024 - dag 3

Zondag 7 januari 2024
 
Vandaag is helaas alweer onze laatste dag bij Het Meerdal. We willen er nog zo veel mogelijk van genieten, dus staan we ’s ochtends vroeg op en als we allemaal ontbeten hebben en aangekleed zijn, wandelen we naar de Beleefboerderij om nog een keer de dieren te voeren. Het gaat op dezelfde manier als gisteren: eerst de vogels, dan de varkens en als laatste de geiten en schapen. Onze kleine held vindt het nog steeds te spannend om de geiten uit zijn hand te laten eten en als er een schaap dichtbij komt, deinst hij toch wat achteruit. Daarna durft hij het dier gelukkig wel te aaien, terwijl ondertussen een grote geit probeert om nog de laatste korrels uit het emmertje van de verzorgster te pakken.

Nog een keer de geitjes voeren
 
Als we onze handen gewassen hebben, lopen we naar de Market Dome om op te warmen. Na een rondje voor wat foto’s, gaan we naar het zwembad. Ook daar doen we eerst een fotorondje voor we naar de waterspeeltuin gaan (die emmer toch…) en nog een paar keer van de wildwaterbaan gaan. Ook gaan we nog even naar buiten (en heel snel weer naar binnen!), glijden we twee keer van de lange glijbaan af, spetteren we in de golven en in het peuterbad.

De emmer...

Rond kwart voor twaalf verlaten we het zwembad. Ik haal mijn spullen uit mijn kluisje, maar het kluisje van mijn man wil niet open. Even twijfelen we nog of hij misschien een ander kluisje had (de kluisjes werken immers op de armbandjes en je moet je nummer onthouden, het staat nergens op), maar ook geen enkel ander kluisje in de buurt wil open. Uiteindelijk loop ik maar terug naar de badmeesterpost om hulp te halen. Een vriendelijke badjuffrouw loopt mee, probeert het zelf nog met het armbandje van mijn man, maar ook haar lukt het niet. Gelukkig heeft ze een algemene sleutel en kan ik dankzij mijn ID-kaart in mijn portemonnee bewijzen dat het kluisje echt van ons is.
 
We kleden ons snel om, halen nog iets kleins bij de supermarkt als ‘afscheidslunch’ en gaan dan terug naar het huisje. Daar pakken we de laatste spullen in en controleren we of we niks vergeten zijn. Dan is het de auto inladen en helaas terug naar huis…

Nog een laatste blik op de Market Dome met de minigolf en de binnenspeeltuin...

 
De rit terug verloopt zonder problemen. We vertrekken iets voor half twee en zijn keurig om drie uur thuis van een heerlijk weekend waar we alle drie van genoten hebben. Het Meerdal is ons echt positief bevallen, zeker nadat we de eerste keer zo weinig van het park gezien hadden. Er is heel veel te beleven, zowel in het zwembad als daarbuiten. De binnenspeeltuin is een echte aanwinst en ook de minigolf is een enorme aanrader. Over Evergreenz zijn we als vegetariër iets minder positief, maar desondanks hebben we daar ook prima gegeten. Het Meerdal staat dus zeker in onze top drie van Center Parcs parken, al is het niet op één (dat blijft De Huttenheugte, gevolgd door Port Zélande). Of het park daar zal blijven staan, is de vraag, want voor de zomer staat er nog een park op de planning!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten