zondag 5 mei 2024

Reisverslag Center Parcs Park Nordseeküste 2024 - dag 2

Dinsdag 30 april 2024
 
Ondanks dat het op de slaapkamers nog best lang warm bleef, hebben we allemaal redelijk goed geslapen. Helaas hebben we geen rolgordijnen, dus als het buiten licht is, zijn wij ook vrij snel wakker. Dit geeft niks: vandaag gaan we namelijk naar het Jaderpark!
 
Na het ontbijt en even spelen in de speeltuin naast het huisje, vertrekken we iets over negenen. We melden nog even bij de receptie dat de gordijnrail in de kleine slaapkamer los hangt, daarna rijden we naar het park. Het is iets meer dan een halfuur rijden, wat voornamelijk komt omdat het één weg is die door verschillende dorpjes gaat.
 
Bij de ingang van het park laten we onze armbandjes van Center Parcs scannen, want via Center Parcs konden we kaartjes kopen. Die zijn dan iets goedkoper dan aan de kassa.

De ingang van Jaderpark. De parkeerplaats is ervoor en gratis.

Het park bestaat uit twee delen: een dierenpark en een speel-/attractiepark. We beginnen bij de dieren: een dier waarvan we de naam niet kennen (een soort klein stekelvarken?) en de pinguïns. Eentje is al lekker aan het zwemmen.

Een soort stekelvarken?

De pinguïns met eentje die al lekker aan het zwemmen is.
 
Vervolgens komen we bij de nandoes en de konijnen. Daarachter is het leeuwengedeelte. Er is al een leeuw hard aan het brullen, maar als we komen kijken, liggen de twee dames alle twee te dutten in hun binnenverblijf.

Lekker een dutje doen in het binnenverblijf...
 
Aan de overkant van de leeuwen is het Zuid-Amerikaanse deel met de luiaards, de tapirs en de ara’s. Ook is er een verblijf voor de ringstaartmaki’s, die de stokstaartjes als buren hebben.

De luiaards

"Wat? Hebben wij ringstaartmaki's als buren?"
 
Inmiddels hebben we een groot deel van het dierenpark gezien. Ons zoontje heeft de eerste attractie van het speelgedeelte van het park gezien: ‘vliegende biggen’. Natuurlijk mag mama mee…

In de Vliegende Biggen!
 
Vervolgens zijn er nog een aantal kinderattracties, zoals een lieveheersbeestje (een kinderversie van de kermisrups) en een treintje. Voor de achtbaan is meneer nog iets te klein, dus gaan papa en mama om de beurt.

Het treintje met links daarachter het achtbaantje
 
Vlakbij de achtbaan is een skelterbaan met een tractor ernaast. Uiteraard moet onze Boer Boris daar even op zitten! Voor de skelters komt hij eigenlijk nog net een paar centimeter te kort om goed bij de trappers te kunnen, dus die vallen wat minder in de smaak. De looptractors ernaast, voor de kleinste kinderen, vallen beter in de smaak.

Net iets te klein voor de skelters...
 
Het kleine autobaantje, dat je zelf moet aanzetten, is meteen een grote favoriet. Ook vindt onze kleine avonturier de draaimolen in een junglethema en Fly Willy, vliegende orka’s, erg leuk.

De favoriet van de dag: het autobaantje
 
Nadat onze kleine kapitein nog twee rondjes heeft gevaren in een kano, gaan we verder. We komen bij het ‘Frontierland’ van het park: een enorme speeltuin in het thema van het Wilde Westen.

De 'Frontierland' speeltuin
 
Vader en zoonlief klimmen en klauteren lekker en papa vindt ook nog tijd om de nieuwe achtbaan van het park te doen. Als mama die ook heeft geprobeerd (leuk, maar net iets te heftig voor mij), pauzeren we op een bankje ernaast met een boterhammetje.

De achtbaan in de stijl van een oude mijnbouwfabriek
 
Na de lunch gaat papa nog even met een band van een waterglijbaan voor we doorlopen naar Okavango River, een boomstamattractie met het risico om nat te worden… Omdat ons kleine mannetje er nog niet in mag, haalt papa als enige een nat pak.

Plons!
 
Ik ga nog wel met ons zoontje in de ronddraaiende giraf: een soort reuzenrad op grote hoogte. Bovenin hebben we uitzicht over het hele park.

Uitkijken over het park vanuit de giraf

De ronddraaiende giraf vanaf de grond

Daarna is het tijd voor de verrassing voor onze kleine treinfanaat: we rijden nog een rondje met een gemotoriseerde stoomtrein om het verblijf van de giraffen, zebra’s en antilopen. We kunnen goed kijken naar de dieren, want het treintje gaat niet harder dan vijf kilometer per uur…

Rijden langs de giraffen
 
Als we nog even naar het souvenirwinkeltje zijn geweest, is het helaas tijd om naar huis te gaan. We vonden het alle drie een erg leuk park, zowel voor jong als iets ouder. De combinatie van dieren en attracties is erg leuk en origineel en het park heeft er ook nog eens leuke themagebieden van weten te maken. Bovendien is er voor jonge kinderen ook ontzettend veel te doen. Het is echt jammer, vinden we, dat het park zo ver weg is vanuit Nederland, want we zouden er zeker nog eens heen willen gaan.
 
Tijdens de rit terug naar het huisje valt onze kleine avonturier in slaap. Omdat hij nog slaapt als we bij het huisje aankomen, laten we hem zitten in de auto met alle deuren open. Zelf gaan we ernaast zitten op stoelen uit de achtertuin. Uiteindelijk worden we door iemand van Center Parcs aangesproken met de vraag waarom we daar zitten. We leggen het uit, maar hierdoor wordt ons slaapkoppie wakker. Hij is enigszins uit zijn hum, maar kalmeert na een tijdje weer en gaat lekker in de speeltuin naast ons huisje spelen. Mama ligt er heerlijk naast in het gras, want het weer is werkelijk fantastisch!
 
Nadat we nog in een andere speeltuin gespeeld hebben in de vorm van een tractor, die papa had ontdekt, gaan we naar de Market Dome voor het avondeten. We dachten dat het buffet in de Market Dome zelf was, maar het blijkt vlakbij de receptie in het hotel te zitten. Dit restaurant is net zoiets als Evergreenz in de Nederlandse parken, alleen hebben ze hier themabuffetten: elke avond heeft een ander thema met bijbehorende gerechten. Vanavond is Californisch, wat we expres uitgekozen hadden (op de menukaart kun je zien welk buffet wanneer is) vanwege de vele vegetarische keuzes.

Het Market Restaurant
 
Het eten smaakt werkelijk heerlijk, we genieten volop en eten natuurlijk veel te veel. Na nog wat foto’s lopen we terug naar het huisje voor een verfrissende douche en dan bedtijd voor onze peuter. Hij pruttelt nog even, maar slaapt dan vrij snel na deze actieve, maar vooral ontzettend leuke dag.
 
Morgen willen we iets rustiger aan doen en lekker in de buurt blijven, maar vooral weer heerlijk genieten!
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten