maandag 30 augustus 2021

Reisverslag Drenthe 2021: dag 6

Woensdag 11 augustus 2021

Omdat onze kleine gymnast besluit dat zes uur ‘s ochtends wel een mooie tijd is om te gaan rollen en draaien in zijn bedje, zijn we vroeg wakker. We proberen het nog iets te rekken, maar om zeven uur zitten we toch wel aan het ontbijt. Voor de zekerheid ontbijten we binnen, hoewel het gelukkig wel droog is buiten.


Na het ontbijt doen we even rustig aan tot ons kleine mannetje zijn hapje heeft gehad. Dan rijden we naar Borger voor nog wat boodschappen. Ook kijken we even bij het Tourist Info punt, waar we op een kaart zien dat er nog een aantal hunebedden in de buurt zijn. We besluiten eerst de boodschappen naar het huisje te brengen en dan de hunebedden te gaan zoeken.


Google Maps kent gelukkig de locatie van de hunebedden, want ze staan niet echt met bordjes aangegeven. De weg erheen is eigenlijk ook meer een zandweg, die dankzij de regen van gisteren in een modderpad is veranderd. Net voorbij een extreem modderige kuil zetten we de auto even stil om de eerste twee hunebedden te zien.


De weg naar de hunebedden...

Deze hunebedden hebben als naam D21 en D22 gekregen. D21 is nog een heel compleet hunebed, waar veel archeologische vondsten zijn gedaan. D22 is het kleinste hunebed wat nog bestaat, waardoor we nu het grootste hunebed en het kleinste hunebed gezien hebben.


Hunebed D21

Hunebed D22, het kleinste hunebed

Iets verderop zijn drie andere hunebedden. Er moet echter eerst even een flesje gegeven worden voor we die kunnen bekijken. Dit zijn hunebedden D23, D24 en D25. Ook in deze hunebedden zijn veel archeologische vondsten gedaan. Van de drie hunebedden, die in een driehoeksvorm zijn geplaatst, is D25 nog in de beste staat.


Hunebed D25

We lopen even rond en maken wat foto’s. Er zou ook nog een grafheuvel in de buurt moeten zijn, maar die kunnen we niet echt vinden.


De drie hunebedden

We gaan terug naar de auto en rijden weer naar het huisje. De zon schijnt inmiddels goed, dus mooi weer voor een wasje! Ook kunnen we buiten lunchen en even lekker ontspannen in de zon. Rond half twee gaan we ons klaarmaken voor het zwembad, waar we om twee uur een reservering hebben. Bij de ingang moeten we nog even wachten, want het is pas tien voor twee en we mogen echt pas om twee uur naar binnen.


Als we binnenkomen, zien we meteen een aankleedkussen liggen dat we kunnen gebruiken om ons kleine mannetje te verkleden. Dan moeten we via de kleedhokjes naar het zwembad. We zetten eerst onze spullen bij het peuterbadje voor we naar de douche gaan. Dan gaan we de ‘waterspeeltuin’ in, zoals het peuterbadje genoemd wordt. Misschien zijn we verwend met het zwembad waar we normaal zwemmen met ons mannetje, waar een verwarmd instructiebad is en een pierenbadje met een heerlijke watertemperatuur, maar dit water is niet heel warm te noemen. Het heeft dezelfde temperatuur als het grote zwembad, wat voor ons mannetje echt te koud is. We laten hem lekker op de rand van het badje zitten, waar hij kan rondkijken, en laten hem maar af en toe het water in gaan.


Na een halfuurtje verlaten we het bad alweer. We kleden ons om en gaan terug naar het huisje, waar ons mannetje een lekker warm flesje krijgt. Vervolgens leggen we hem in zijn kinderwagen, zodat we naar Lunsveen kunnen wandelen, waar we eerder deze week ook zijn geweest. Deze keer staan de koeien vlakbij het meertje te grazen, maar gelukkig wel op een veilige afstand. De grond onder het toegangspoortje is veranderd in een grote modderplas, dus blijft mijn man met de kinderwagen aan de andere kant van het hek, terwijl ik wat foto’s maak.


Lunsveen, met onder de bomen de grazende koeien

Via een bosroute gaan we terug naar het park, waar we in het centrum nog een ijsje eten. Ook bekijken we de midgetgolfbaan, waar we morgen graag nog een balletje willen slaan. Uiteindelijk gaan we terug naar het huisje om lekker buiten te zitten tot het avondeten. Het plan is om pannenkoeken te bakken, maar dit lukt niet helemaal, waardoor we een soort dik uitziende omelet krijgen. Ach, het smaakt best!


De pannenkoek is niet helemaal gelukt...

Als alles weer opgeruimd en afgewassen is en ons kleine mannetje op bed ligt, genieten we nog even van het avondzonnetje buiten. De vakantie gaat hard, morgen is alweer onze laatste volle dag in Drenthe!


Tot morgen!


Lees verder: Dag 7 en dag 8


Geen opmerkingen:

Een reactie posten