donderdag 2 september 2021

Reisverslag Drenthe 2021: dag 7 en dag 8

Donderdag 12 en vrijdag 13 augustus 2021

We beginnen de dag als gebruikelijk met redelijk vroeg opstaan en een flesje voor ons mannetje. Daarna verandert het ochtendprogramma iets, want meneer mag in bad! Helaas heeft het warme water precies nu weer kuren en moeten we het water op temperatuur krijgen met de waterkoker. Als we zelf later onder de douche gaan, is het water wel weer op temperatuur, maar toch melden we het bij de receptie en komt er later op de dag iemand langs om weer iets te repareren bij de kraan.


Terwijl ons mannetje wat dutjes doet, pakken wij alvast wat spullen in en ruimen we wat op. Na een fles gaan we naar het centrum, waar Koos Konijn een Meet & Greet heeft. Als een soort afscheid van het park maken we nog één keer foto’s van het enorme konijn en gaat mijn man met ons kleine mannetje op de foto met Koos.


Nog één keer op de foto met Koos!

Nog nagenietend van het moment gaan we terug naar het huisje, waar we lunchen. Vervolgens pakken we onze spullen in om op pad te gaan en rijden we naar het Boomkroonpad. We zijn alleen één ding vergeten: in deze tijd kom je zonder reservering niet meer binnen. We kijken ter plekke voor een reservering, maar alleen om half vijf is nog één plekje beschikbaar. Hier besluiten we niet voor te kiezen, maar lekker terug te gaan naar het park.


Op het park betalen we voor midgetgolf en spelen we twee verhitte spelletjes. Er zitten erg leuke banen bij, zoals een baan met een looping en met een net. Uiteraard lukken mij die banen niet, maar mijn man natuurlijk wel! Gelukkig mag de winnaar de verliezer op een ijsje trakteren!


Een van de uitdagende banen

Na het ijsje gaan we terug naar het huisje, waar we tot ongeveer half vijf zijn. Dan vertrekken we naar Borger voor een afscheidsmaaltijd bij het Italiaanse restaurant La Piazza. Binnen worden we begroet door verschillende personeelsleden, waarvan eentje ons onze tafel wijst. We nemen een lekker voorgerecht en delen twee hoofdgerechten, die beide heerlijk smaken. Het dessert slaan we over, we zitten al helemaal vol!


We lopen nog een laatste rondje door Borger voor we de auto voltanken en de bandenspanning nog even controleren. Dan gaan we terug naar het park, waar we nog even bij het circus kijken voor we ons kleine mannetje naar bed brengen. We ruimen nog zo veel mogelijk op, zodat we morgen vlot kunnen vertrekken naar huis en vervolgens naar onze tweede vakantiebestemming: Limburg.


Nog een laatste rondje Borger...

Ons plan is die vrijdagochtend om zo snel mogelijk uit Drenthe te vertrekken, dus sta ik al om kwart voor zeven onder de douche. Dit maakt echter geen verschil voor de vertrektijd: omdat we ervoor gekozen hebben om geen €65 voor de eindschoonmaak te betalen, moeten we dit zelf doen en dit kost heel veel tijd. Echt alles moet gepoetst worden: de badkamer, de keuken, al het meubilair en de kastjes, de ramen en deuren, de vloer moet gezogen en gedweild… En natuurlijk is er geen dweilstok aanwezig en mag ik op mijn knieën het hele huisje dweilen! Het is gelukkig maar een klein huisje, maar pas om kwart voor tien zijn we klaar om te vertrekken. Hopelijk heb ik in ieder geval het huisje iets schoner achtergelaten dan hoe we het aantroffen en krijgen we onze borg terug (latere toevoeging: we hebben inderdaad de borg netjes terug gekregen!).


We verlaten snel het park, rijden richting de snelweg en vervolgens de A28 af. Na een paar keer rechts aanhouden is het deze snelweg 115 kilometer volgen en dan bereiken we na 116 kilometer onze eindbestemming. Onderweg is het druk met veel vakantieverkeer (volgeladen auto’s, auto’s met dakkoffers en fietsendragers) en vrachtwagens. Bij Nunspeet pauzeren we even voor een flesje voor ons mannetje, daarna hebben we nog even last van wat file bij Strand Horst en Strand Nulde en zijn we uiteindelijk iets voor half één weer thuis. Tijd om spullen te wisselen en dan door te gaan naar Limburg!


We vonden Drenthe een erg leuke bestemming voor een weekje. Vanaf het park waar wij zaten, waren bezienswaardigheden in de omgeving goed te bereiken en ook het park zelf was leuk. Het huisje was vrij simpel en het zwembad raden we niet aan met een baby, maar verder zijn er op het park genoeg dingen te doen, zeker voor kinderen. Het hoogtepunt van deze week vonden we toch wel Wildlands. Wat een leuk dierenpark is dat, het heeft ons echt verrast! Misschien dat we ooit nog eens terug gaan als ons kleine mannetje wat ouder is, zodat hij ook kan genieten van dit mooie park. 

Tijdens ons verblijf hebben we ook weinig last gehad van beperkingen door Corona. Ja, je moet reserveren voor het zwembad en helaas reden er geen pendelbussen bij Kamp Westerbork, maar we hebben buiten die kleine dingetjes om een heerlijke vakantieweek gehad. Absoluut een aanrader voor een weekje weg in eigen land!


We hebben een heerlijke eerste vakantieweek gehad!

Lees verder: Dag 1 (Limburg)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten