zaterdag 11 september 2021

Reisverslag Limburg 2021: dag 5

Dinsdag 17 augustus 2021

Waarschijnlijk is ons kleine mannetje nog zo onder de indruk van alles wat hij gisteren gezien heeft dat hij uitslaapt tot half acht. Ook na zijn flesje slaapt hij nog even heerlijk, terwijl wij toch echt maar binnen ontbijten. Wat een verschil met afgelopen weekend qua temperatuur!


Na het douchen kleden we ons dan ook iets warmer aan voor we onze spullen pakken en op pad gaan. Vandaag willen we het Drielandenpunt bezoeken, dus rijden we met de auto naar Vaals. Onderweg komen we door een mooi heuvelachtig landschap dat ons een beetje aan het buitenland doet denken.


Bij het Drielandenpunt parkeren we de auto op het parkeerterrein. Na even gelezen te hebben waar we een parkeermunt kunnen kopen, lopen we verder. We komen langs het grote Labyrint, wat we niet aandurven met ons kleine mannetje. In plaats daarvan lopen we verder langs diverse etenstentjes naar het ‘echte’ Drielandenpunt.


Afstandenbordje bij het begin van het Drielandenpunt

Eerst komen we langs een pleintje met de vlaggen van Nederland, België en Duitsland en de wapens van de landen. Iets verderop wordt het hoogste punt van Nederland aangegeven. Nog iets verderop is het Drielandenpunt. Natuurlijk maken we hier foto’s, ook van ons mannetje. Zijn eerste ‘bezoek’ aan het buitenland!


Het pleintje met de wapenafbeeldingen en vlaggen van de drie landen

Het hoogste punt

Het Drielandenpunt

Voorbij het punt staat de Boudewijntoren. De toegang is een paar euro en je kunt met de lift omhoog. Mijn man besluit beneden te blijven, ik ga met ons kleine mannetje omhoog. De lift vindt hij prima, boven lijkt hij het heel even spannend te vinden. Al snel is hij echter weer aan het ‘zingen’ en duimen, dus kan ik nog wat foto’s maken van Nederland, België en Duitsland.


De Boudewijntoren

Nederland

Duitsland

België

Met de lift gaan we weer terug naar beneden, waar we zien dat het tijd is voor een flesje. Bij een etenstentje kijken we of de toiletten een verschoonmogelijkheid hebben, maar dit blijkt helaas niet zo te zijn. We weten het op te lossen en vinden ook nog een redelijk rustig plekje voor een flesje. Als we zelf ook nog iets gegeten hebben, lopen we nog wat rond, waarbij we een klein stukje het bos in gaan dat officieel Duitsland is. Vanwege de modderige paden keren we vrij snel weer om.


Na nog wat foto’s gaan we terug naar de auto. We rijden naar de Wilhelminatoren, die iets goedkoper blijkt te zijn dan de Boudewijntoren. Deze keer gaat mijn man wel mee naar boven, zodat ik de kans krijg het laatste stukje met de trap naar de top van de toren te lopen. Hier is een soort ‘skywalk’ van mat glas. Omdat je niet echt naar beneden kan kijken, vind ik het niet heel spannend. Het stukje open looppad ervoor is dan nog iets spannender.


De Wilhelminatoren

Bovenop de toren

Vanaf de toren kunnen we ook stukjes Duitsland en België zien. Ook zien we de Boudewijntoren. 


Het uitzicht met in de verte de Boudewijntoren

We gaan weer terug naar beneden en stappen de auto weer in. Omdat we toch (redelijk) in de buurt zijn, rijden we naar Landgraaf, waar normaal gesproken Pinkpop gehouden wordt. Het terrein is gemakkelijk te vinden: het wordt nu namelijk als teststraat gebruikt. Hierdoor is het festivalterrein niet echt te zien.


We keren de auto en gaan terug naar het huisje, terwijl het buiten begint te regenen. De buienradar laat zien dat het de rest van de middag zo blijft. We zitten daarom lekker binnen en ons kleine mannetje slaapt lekker in zijn bedje. Tot twee keer toe wordt hij echter huilend wakker alsof hij in paniek is en niet weet waar hij is. Gelukkig is hij snel weer vrolijk.


Hoewel de regen iets minder wordt, eten we toch binnen. Na het eten is het zo goed als droog en daarom lopen we nog een rondje over het park. We bezoeken de ‘kinderboerderij’ (vier schapen) en lopen nog een stukje door het bos richting de Brunsummerheide.


De 'kinderboerderij'

Na de wandeling gaan we terug naar de warmte van ons huisje. Morgen schijnt de temperatuur iets aangenamer te zijn en dat hopen we dan maar: we hebben morgen namelijk een bezoek aan Gaia Zoo gepland staan. Tot morgen!


Lees verder: Dag 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten