zondag 23 januari 2022

Reisverslag Center Parcs Het Meerdal 2022: dag 1

Vrijdag 21 januari 2022

Via een niet nader te noemen babywinkel hebben we door verschillende aankopen meerdere kortingsbonnen voor Center Parcs. We besluiten er eentje te gebruiken voor een weekendje weg bij Center Parcs Het Meerdal in America, Limburg, en boeken last minute voor vrijdag tot en met zondag (officieel maandag, maar wegens werk moeten we zondag al terug). De volgende dag - een paar dagen voor ons vertrek - worden we gebeld: omdat het rustig is op het park krijgen we een gratis upgrade naar een vernieuwde VIP cottage. We vragen nog even na of er daar ook een kinderbed en -stoel aanwezig zijn en dit wordt ons beloofd.

Vrijdag vertrekken na nog een gewone werkdag voor mij. We rijden de A2 af en volgen na een tijdje een alternatieve route wegens een grote file bij Eindhoven. Uiteindelijk komen we op een lange provinciale weg vol met rotondes om de paar kilometer. We stoppen nog even kort bij een tankstation, maar dan rijden we door en komen we iets voor vijven bij Het Meerdal aan. Van tevoren hebben we ingecheckt, dus na een korte vraag naar onze naam krijgen we een mapje met de sleutels, de WiFi-code en de pasjes voor het zwembad.

We volgen de pijlen voor route 8, want we hebben huisje 813. Onderweg zien we diverse bouwvakkers: blijkbaar gebruikt Center Parcs deze rustige tijd om huisjes te vernieuwen.

Zonder moeite vinden we huisje 813. We stappen binnen in een kleine entree met spiegel en kapstok en staan dan in de woonkamer met keuken. Het ziet er allemaal netjes uit met een kleedje op de vloer, een tafeltje, een bankstel, een grote TV en natuurlijk de eetkamertafel met vier stoelen eromheen. Tegen de muur staat nog een kastje met wat serviesgoed.


De ingang van het huisje, de eetkamer en keuken

Langs het keukenblok kom je bij de badkamer, die voorzien is van een regendouche, bubbelbad en infraroodsauna. Ernaast is een los toilet en verderop in de gang zijn de twee slaapkamers. Omdat we de VIP upgrade hebben gekregen, zijn de bedden al opgemaakt en liggen er handdoekenpakketten. Ook staat er in 1 slaapkamer een babybedje. Ik zet het snel in elkaar, zodat ons zoontje even veilig kan spelen terwijl wij uitladen. Mijn man brengt vervolgens de auto weg (Center Parcs wil graag dat je je auto zo min mogelijk gebruikt tijdens je verblijf op het park), ik blijf bij ons zoontje en het konijn dat ook mee mocht. Het konijn vindt het nog maar niks, ons zoontje kruipt al vrolijk rond tussen zijn speeltjes.


De badkamer met regendouche, bubbelbad en rechts de infraroodsauna

Al lekker aan het spelen!

Waar ben ik nu weer?

Als mijn man terug is, beginnen we aan het avondeten. Voor vanavond hebben we zelf boodschappen meegenomen in de vorm van soep. Het broodrooster komt ook goed van pas voor nog iets erbij. Nadat we de kinderstoel uit de berging gehaald hebben, kunnen we aan tafel. Ons kleine meneertje vindt het wel prima op zijn grote troon! Fleur, ons konijn, komt ondertussen even haar hokje uit, maar als ze de vreemde omgeving ziet, gaat ze snel weer terug!

Na het eten pakken we ons zoontje goed in met muts en wantjes en wandelen we nog even naar de Market Dome, het centrale deel van het park. Bij de supermarkt, die tot acht uur open is, halen we nog een boodschap. Ook kijken we even verder rond in de Market Dome en bij de speeltuin erachter. Langs het meer gaan we vervolgens terug naar ons huisje, waar we ons zoontje naar bed brengen. We hebben geen commode en de magnetron-oven is even wennen, maar met een beetje puzzelen, passen en meten kan meneer uiteindelijk lekker zijn bedje in. We hopen dat hij goed slaapt, want ondanks ons gestook met de verwarming, is het in de slaapkamers flink koud.


Vogels in de Market Dome (foto op een ander moment gemaakt)

Als ons kleine mannetje op bed ligt, ruimen wij nog even wat op en kunnen wij vervolgens ook ontspannen. Morgen hopen we verder te ontspannen, maar er zal ook wat inspanning zijn: we willen namelijk lekker gaan zwemmen!

Tot morgen!

Lees verder: Dag 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten