zondag 7 oktober 2018

Reisverslag Canada & VS 2018: dag 14

<-- Vorige dag

Zondag 29 juli 2018: West Yellowstone --> Missoula

Gisteren was voor ons een heel bijzondere dag in het prachtige Yellowstone National Park. Vandaag willen we heel graag nog even van het park genieten voor we door moeten naar Missoula, een rit van nog zo’n driehonderd mijl (480 kilometer).

Rond kwart voor zeven staan we op om te douchen en aan te kleden. Gisteravond werden we verrast met de mededeling dat het ontbijt inbegrepen was, dus gaan we naar het restaurant van het hotel. Alle tafeltjes en stoeltjes binnen zijn bezet, maar buiten in het zonnetje vinden we het prima uit te houden. Om de beurt halen we ontbijt, waarbij we aangenaam verrast worden door de ruime keuze in brood, wafels, bagels, minimuffins, eieren en beleg.

Heerlijk buiten ontbijten

Na het ontbijt pakken we de laatste spullen in, checken we uit en gaan we weer naar de West Entrance van Yellowstone National Park. Terwijl we gisteren de onderste lus gereden hebben van de 8 die de weg door het park vormt, willen we vandaag van de bovenste lus de linkerkant pakken. Hierbij komen we langs de Roaring Mountain: een berg die door de vulkanische activiteit eronder lijkt te roken. Net als we staan te kijken, springt er een hertje voorbij.

Roaring Mountain

Hertje dat voorbij sprong

Van de Roaring Mountain, waar het nog heerlijk rustig was, rijden we verder. Bij de Sheepeater Cliff stoppen we even. Ook dit blijkt een rustig plekje te zijn met een mooi uitzicht over de Cliff, het water en het groene gras eromheen.

Sheepeater Cliff

Onze volgende stop staat gepland bij Mammoth Hot Springs, maar we stoppen onderweg nog even om de vallei te fotograferen. Dan rijden we door naar de vulkanische terrassen.

De vallei

Als eerste rijden we over de weg bij het Upper Terrace gedeelte, het bovenste gedeelte van het terras. Hier parkeren we de auto. Omdat de parkeerplaats helemaal vol was, staan we iets verder weg en moeten we een stukje terug lopen. De terrassen zijn het meer dan waard: het is heel bijzonder om de bruine en witte trappen te zien met geiserwater, waardoor de kalksteen uiteindelijk verkleurt.

Upper Terrace

We lopen een stuk over het steigerpad langs het maanachtige landschap. Grote delen zijn wit, terwijl andere delen helemaal bruin of oranjebruin zijn. Hier en daar staat nog een zielig boompje.

Het maanachtige landschap

De terrassen zijn allemaal net iets anders. De één is wat witter van kleur, de ander juist wat donkerder en weer een ander terras heeft zelfs zwarte steen. De verschillende kleuren hebben met de hoeveelheid geiserwater te maken: de bacteriën en algen in het water laten de van oorsprong witte kalksteen verkleuren.

Wittere terrassen

Gekleurde terrassen

Omdat er beneden ook nog terrassen zijn, korten we onze wandeling in en gaan we (via een zeer steil pad…) terug naar de auto. We rijden de route naar het beginpunt en gaan vervolgens naar het dorpje Mammoth Hot Springs. Iets buiten het dorpje, tegenover een kerkje, weten we een parkeerplaats te vinden. Als we terug lopen richting het Visitor Center, zien we ineens een elk in de schaduw op het gras liggen.

Elk in de schaduw naast de stoep

Bij het Visitor Center zien we opnieuw een elk, alleen nu een opgezette versie in een tentoonstelling. We kijken er even rond en bestuderen ook de kaart van de Verenigde Staten, waarop alle nationale parken aangegeven staan. De vraag erbij is welk park het dichtst bij je woonplaats ligt. De Utrechtse Heuvelrug staat er alleen niet bij!

We verlaten het Visitor Center weer en lopen naar het Minerva Terrace, het onderste terras. Dit is ook weer een groot terras met verschillende kleuren. We herkennen ook de bovenkant van het terras: daar stonden we een halfuurtje geleden.

Minerva Terrace

Nadat we nog een stukje gelopen hebben en de terrassen bewonderd hebben, gaan we terug naar de auto. Daar eten we op de parkeerplaats nog een broodje voor we aan de rit van een kleine vijf uur naar Missoula beginnen. Het eerste stuk gaat nog door het park, waarbij we onder de bekende ingangspoort door mogen rijden.

De bekende toegangspoort van Yellowstone

Het volgende gedeelte van de rit gaat door een afwisselend landschap. We zien vlak na de uitgang van het park nog een weiland vol met elk voor we door groene heuvels met hier en daar wat bochten rijden. Verderop is het landschap weer wat prairieachtiger en weer een stukje verder zien we meer rotsen.

Via de Interstate, de snelweg, rijden we naar het plaatsje Belgrade voor een tankstop. Daarna vervolgen we onze route door het groene landschap met in de verte de bergen. De weg varieert van strak rechtdoor tot stukken met meer bochten en klimmen en dalen.

Op een klein uurtje rijden van Missoula stoppen we nog een laatste keer voor een chauffeurswissel. Dan gaan we door naar Missoula, wat een redelijk grote plaats blijkt te zijn. Ons hotel ligt aan de snelweg, maar bevindt zich wel in een rustige buurt. We checken in, brengen onze spullen naar kamer 117 en gaan dan kijken waar we kunnen eten. Het wordt een Mexicaans restaurant op loopafstand, waar we een heerlijke maaltijd voorgezet krijgen. Het is ook weer Amerikaans veel, wat betekent dat we het niet helemaal op krijgen. De ober komt vervolgens met een bakje aan, zodat we de rest mee kunnen nemen.

Met het restje Mexicaanse eten lopen we terug naar het hotel. Daar ontspannen we nog even in het zwembad van het hotel, waarbij we twee leuke gesprekken hebben met Amerikanen. We krijgen hierbij ook nog wat tips voor Glacier National Park, het park dat we morgen willen bezoeken. Uit wat we horen, kunnen we opmaken dat het heel mooi is, dus we zijn benieuwd!

Tot morgen!

Lees verder: Dag 15




Geen opmerkingen:

Een reactie posten