vrijdag 9 augustus 2024

Reisverslag zomer 2024: Luxemburg - dag 1

Maandag 22 juli 2024
 
De afgelopen dagen zijn we bij Park Eifel in Duitsland geweest als begin van onze zomervakantie. Vandaag reizen we verder naar Luxemburg, naar camping Hu Birkelt, waar we twee jaar geleden ook geweest zijn.

Op naar de camping!
 
Omdat we pas om vier uur terecht kunnen in onze stacaravan, hebben we ’s ochtends genoeg tijd om in te pakken en de auto in te laden. Iets over tienen rijden we weg bij het park. De weg gaat lekker op en neer door de heuvels, ook op de snelweg. Er zijn geen files, dus iets over elven zijn we al vlakbij de grens. We stoppen bij een parkeerplaatsje om even de benen te strekken voor we verder rijden naar Echternach, een stad op de grens van Duitsland en Luxemburg. Het grensbord staat zelfs naast de parkeerplaats waar we de auto parkeren.

Welkom in Luxemburg! (Of staan we nu nog in Duitsland?)
 
Vanaf de parkeerplaats wandelen we naar de basiliek van Sint Willibrord, wiens graf zich onderin de kerk bevindt. In de kerk hangt een eerbiedige stilte, waar zelfs ons zoontje van drie stil van wordt.

De basiliek van Sint Willibrord
 
Nadat we even in de kerk rondgekeken hebben, gaan we weer naar buiten. We wandelen nog een stukje door het stadje en eten op een bankje onze boterhammen op. Daarna lopen we terug naar de auto. We gaan echter nog niet naar de camping, maar stoppen nog bij de ruïne van de Romeinse villa, waar we twee jaar geleden ook geweest zijn. Toen konden we erheen lopen, nu is dat niet mogelijk vanwege de maandagse sluiting.

Vanaf het 'dakterras' kun je de ruïne van de villa wel zien

Vervolgens rijden we door naar de Perekop: een enorme rots in het bos. Samen met onze kleine klauterkabouter klimmen we naar boven, wat hem heel goed lukt!

Op naar boven!

Het uitzicht boven is leuk, maar vanaf de overkant van de weg gezien vinden we het eigenlijk nog mooier. Nu kun je ook goed zien hoe hoog de Perekop is.
 
De Perekop

Vanaf de Perekop rijden we een klein stukje verder naar Huel Lee, een ander mooi natuurgebied. Net als bij de Perekop zijn we hier twee jaar geleden ook geweest. We herkennen het amfitheater en de grotten met hun grillige rotsen. Ons peutertje vindt het wel leuk, maar is ook moe en vindt eigenlijk het spelen met de steentjes op de grond leuker…

De prachtige grotten van Huel Lee... net zo mooi als de steentjes op de grond! ;)
 
Als we weer terug bij de auto zijn en wat gegeten en gedronken hebben (volgens het weerbericht zou het niet zo warm worden… pff!), beginnen we aan het laatste stuk van de rit. Ons slaapkoppie valt nu in slaap, waardoor hij de binnenkomst bij Larochette mist. Ik ga daarom ook maar alleen de supermarkt in voor wat laatste boodschappen, zodat meneer lekker kan blijven slapen.
 
Vanaf de supermarkt is het nog een paar minuten naar de camping. Het is er al enorm druk met auto’s, dus loop ik vanaf het begin van de weg, waar nog wel een parkeerplek is, naar de receptie. Ook daar is het erg druk. Gelukkig hebben we al online ingecheckt, waardoor alles vlot verloopt en we vrij snel de sleutel hebben van stacaravan 576. Hij is redelijk makkelijk te vinden en we kunnen de auto voor de deur parkeren.

Ons thuis voor de komende week!

Pas als bijna alles uitgeladen is, wordt ons zoontje wakker. Hij kijkt geïnteresseerd rond en gaat maar al te graag mee met papa om op zoek te gaan naar het speeltuintje dat hij nog van de foto’s kent. Ik ruim intussen zoveel mogelijk op, al kan ik de bedden nog niet opmaken, aangezien het beddengoed er nog niet is. Pas na een appje naar de technische dienst wordt dit gebracht.
 
Inmiddels heeft papa de barbecue aangestoken. Hij werkt prima en we kunnen genieten van een heerlijke eerste maaltijd op de camping.

Een heerlijke eerste maaltijd!
 
Als alles opgeruimd is, en we nog even de kapotte terrasstoel en achtergebleven barbecue voor ons terras gemeld hebben, wandelen we nog naar de ruïne van het kasteel. Daarvandaan hebben we ook een mooi uitzicht op het kasteel van Larochette.

Uitzicht op het kasteel van Larochette
 
Via het bos wandelen we terug naar onze stacaravan en is het bedtijd voor ons kleine meneertje. Het is een mooie eerste dag in Luxemburg geweest, op naar de rest!
 
Tot morgen! 

Lees verder: Dag 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten