zondag 4 augustus 2024

Reisverslag zomer 2024: Park Eifel - dag 2

Zaterdag 20 juli 2024
 
Gisteren zijn we na een langere dan gehoopte rit aangekomen bij Park Eifel in Duitsland. Normaal gesproken zouden we een tweede dag gebruiken om het park goed te verkennen, maar gezien de voorspelde hitte kijken we even hoe ver we komen.

Wakker worden met een prachtig, zonnig uitzicht!
 
We beginnen de dag in ieder geval met een ontbijt op het terras. De zon schijnt al flink, maar op het terras is het gelukkig nog heerlijk koel. Dit verandert al snel: tegen de tijd dat we aangekleed, ingesmeerd en klaar om te gaan zijn, tikt de thermometer al een zeer ruime twintig graden aan.
 
Als eerste wandelen we naar de voor ons rechterkant van het park, waar we nog niet geweest zijn. Hier bevindt zich Baluba, de binnenspeeltuin, en het Cycle Center. Voor straks hebben we een elektrische speelgoedauto gereserveerd voor onze kleine coureur, maar nu gaan we eerst Baluba in.

Het Cycle Center met links Baluba
 
Bij de Erperheide was Baluba echt heel groot, hier is alles op een wat compacter oppervlak neergezet. Er is nog steeds een vulkaan om op te klimmen (pas wel op met kleinere kinderen, want de greepjes voor de handen en voeten zijn vrij ver uit elkaar geplaatst), een klimtoestel en een ruimte waar je met ballen kunt schieten. De grote luchtkanonnen hier werken alleen op bepaalde tijden en niet de hele dag.

Baluba: rechts de vulkaan, achter het podium is het afgesloten deel om met ballen te schieten
 
Naast het winkeltje dat de ingang vormt, is nog een ruimte om met grote blokken te bouwen. Verderop kom je via een trap naar beneden nog bij een mini-Gametown met wat airhockeytafels. Vlakbij de trap staan nog wat grote knuffelpaarden op wieltjes, waar je tegen betaling op kunt ‘rijden’.

Baluba heeft veel zitgelegenheid. Rechts achterin is het winkeltje, links ervan het blokken bouwen en 'pony rijden'
 
Omdat het vrij benauwd is binnen, gaan we naar de speeltuin buiten die naast het gebouw is. In de schaduw eten we hier even fruit voordat het moment daar is: kleine Max Verstappen mag in zijn elektrische auto. We gaan op tijd in de rij staan bij het Cycle Center, maar er is maar één man om te helpen en die neemt rustig de tijd om iedereen te helpen. Daardoor zijn we pas tien minuten later aan de beurt, maar gelukkig gaat het niet van de twintig minuten rijtijd af.
 
Onze kleine Lightning McQueen kiest een rode Mercedes uit als zijn auto. Papa krijgt een controller mee om te helpen rijden en sturen als het nodig is, daarna kunnen we op weg! Meneer vindt het aan het begin duidelijk nog een beetje spannend, ook omdat de auto vrij snel vaart maakt en plotseling stopt, maar hij rijdt keurig netjes naar het huisje over de heuvels en ook weer terug.

Daar komt Lightning McQueen!
 
Met de benenwagen lopen we vanaf het Cycle Center over de ‘Leisure Boulevard’ verder: een paadje met palen eromheen waaraan lichtjes zijn opgehangen. We komen langs nog een speeltuin en vinden de kinderboerderij. Hier kijken we even bij de twee ezels, de geiten, de schapen en de kippen. De geiten lopen vrij rond, wat onze kleine dierenvriend toch wat eng vindt als ze dichtbij komen…

De kinderboerderij
 
Langs de minigolf gaan we terug naar het huisje voor de lunch. Vervolgens ‘rust’ ons kleine slaapkoppie even een kwartiertje op bed, daarna is het de hoogste tijd om te gaan zwemmen! Het is iets drukker dan gisteren, maar nog steeds is er ruimte genoeg om heerlijk af te koelen, te spetteren en te glijden. Het buitenbad is alleen slecht te doen, doordat het zonlicht heel fel weerkaatst op het wateroppervlak.

Het buitenbad (foto op een andere dag gemaakt)
 
Rond half vier gaan we ons omkleden. Onze kleine avonturier mag vervolgens nog even klimmen over de ‘touwroute’ in de Market Dome: een route met allerlei touwbruggen en houten eitjes, die eindigt met een glijbaan. Hij vindt het spannend, maar het lukt hem wel!

De 'touwroute'
 
Nadat we de zwemspullen te drogen hebben gehangen op het balkon, gaan we terug naar de Market Dome. Meneertje mag nog even spelen in de speeltuin bij de ingang, we kijken nog even bij Gametown (en spelen een niet nader te noemen potje airhockey…) en dan is het tijd om te gaan eten bij het Market Restaurant!

De ingang van de Market Dome met rechts de speeltuin
 
Net als bij Park Nordseeküste hebben we als thema California. Voor onze gevoel is de keuze iets minder dan bij Nordseeküste, maar alsnog kunnen we voldoende kiezen en gaan we met goed gevulde buiken het restaurant weer uit. Wat wel leuk was, was dat we parkmascotte Orry nog even zagen, maar vooral dat het apparaat om de afwas naar de keuken te brengen een echte robot is. Onze peuter kijkt er zijn ogen bij uit (en papa en mama eigenlijk ook…)!

Een deel van het buffet om uit te kiezen
 


We gaan even terug naar het huisje om schoenen aan te trekken, daarna wandelen we nog een keer naar de rivier. Papa ontdekt dat er in het bos nog meer speeltuintjes zijn, dus gaan we op pad. Al vrij snel vinden we de eerste met verschillende wiebelbruggen.

De eerste speeltuin, met wiebelbruggen
 
De tweede, de Indiana Jones brug, blijkt verder te zijn dan we dachten en ook nog eens een flink stuk hoger op de heuvel te liggen. We vinden hem en papa en zoonlief steken hem nog over, maar daarna besluiten we toch terug te gaan. De omgeving is wel heel mooi, al begrijpen we niet waarom er midden in het bos een reclamebord hangt voor een steakhouse en pizzeria…

Bijzondere plek voor reclame...
 
Terug bij het huisje laten we onze kleine uk nog even zijn laatste energie eruit gooien voor hij naar bed gaat. Ondanks de temperatuur van achtentwintig graden boven, slaapt hij vrij snel. Wij zitten lekker nog buiten op het terras, waar het inmiddels aangenaam vertoeven is. Morgen schijnt het te gaan regenen en onweren, dus we genieten er nu nog even van.
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten