maandag 19 augustus 2024

Reisverslag zomer 2024: Luxemburg - dag 6

Zaterdag 27 juli 2024
 
De hele nacht heeft de regen onophoudelijk op het dak getikt en ook ’s ochtends blijft het doorgaan. Volgens het weerbericht ziet het er niet naar uit dat het vandaag nog droog wordt, maar aangezien ze dat gisteren ook zeiden, houden we hoop!
 
Na het hele ochtendritueel pakken we onze spullen en rijden we naar de stad Vianden. Het is een mooie rit door de heuvels, die er extra mooi uitzien door de laag hangende wolken. Uiteindelijk bereiken we de stad, die we meteen herkennen vanwege het kasteel.

Het kasteel van Vianden
 
Via hobbelige straatjes rijden we verder naar de stuwdam, bekend uit Bassie & Adriaan. Twee jaar geleden zijn we hier ook geweest, maar sindsdien is de dam duidelijk opgeknapt, te zien aan de gezichten erop. Die zijn gemaakt door mos op bepaalde plekken weg te spuiten, vertelt een informatiebord ons. Naarmate er tijd zal verstrijken, zullen de gezichten ook weer verdwijnen.

De 'versierde' dam
 
Vanaf de dam rijden we de heuvels in naar het uitkijkpunt bij het stuwmeer. Door alle regen en laaghangende wolken is er helaas niet veel van te zien.

Het stuwmeer in de mist
 
Als we weer beneden zijn, rijden we terug naar het centrum van de stad, waar manlief nog even zijn rijvaardigheid mag testen door op glibberige kinderkopjes helling te trekken bij een wegversmalling door werkzaamheden… Gelukkig slaagt hij en bereiken we veilig de fotostop van het kasteel. Onze buren op de camping waren toevallig gisteren bij het kasteel geweest met hun kinderen en zij gaven aan dat het niet heel leuk was voor de kleintjes, dus we houden het bij alleen wat foto’s.

In zo'n soort straatje moest er helling getrokken worden...
 
Dan rijden we, nog steeds in de regen, terug naar de camping. We lunchen en kleden ons om voor het zwembad. Het buitenbad is uiteraard dicht, maar binnen valt het mee met de drukte… tot iets voor tweeën het animatieteam komt met muziek en opblaasbanden. Ons peutertje houdt zijn handjes voor zijn oortjes, want de muziek dreunt het hele zwembad door. Duidelijk tijd om te vertrekken!

Nog even plonzen voor de herrie begint!
 
In de stacaravan douchen we om op te warmen, daarna halen we een warm drankje en iets lekkers bij het cafeetje van de camping. Een aanrader is de warme chocolademelk overigens niet: het is opgeklopte melk met in de verte een vleugje chocoladesmaak. De muffin is gelukkig beter!
 
We lopen terug naar de stacaravan, waar we binnen wat puzzelen en spelen tot het tijd is voor het avondeten. Na de afwas is het zowaar vijf minuten droog… dan begint de regen weer. Gewapend met paraplu’s lopen we toch even een klein rondje over de camping om het ritme erin te houden.
 
Terwijl de regen verder tikt op het dak, brengen we ons slaapkoppie naar bed. We hopen echt dat het weer morgen beter is, want van nog zo’n dag wordt niemand vrolijk!

Niet nog zo'n dag...
 
Tot morgen!
 

Lees verder: Dag 7


Geen opmerkingen:

Een reactie posten