zaterdag 17 augustus 2024

Reisverslag zomer 2024: Luxemburg - dag 5

Vrijdag 26 juli 2024
 
Zoals voorspeld, begint het ’s ochtends rond vijf uur te regenen. Natuurlijk tikt dit lekker hard op het dak en worden we er allemaal wakker van, maar wonder boven wonder valt ons slaapkoppie ook weer in slaap. Wel is hij daarna pas laat wakker. Dit geeft op zich niets, want het brood is op en ik moet eerst broodjes halen bij de campingwinkel voor we kunnen ontbijten.
 
Door de regen is het op de camping nog erg rustig. Ook in de winkel ben ik meteen aan de beurt. Dat was vorig jaar bij Sandaya wel anders: daar stond ’s ochtends een enorme rij buiten de winkel!
 
Vanwege de regen ontbijten we binnen. Daarna neem ik ons peutertje even mee naar de receptie, want gisteravond tijdens het vegen brak ineens de steel van de bezem en we kwamen nog een extreem vieze pan tegen in een kastje. De bezemsteel wordt snel vervangen, voor de pan zal een vervanging komen, wordt er gezegd (update achteraf: de pan is nooit meer vervangen...).
 
We lopen vanaf de receptie door naar de binnenspeeltuin, waar nog helemaal niemand is. Onze kleine klauterkabouter kan zich lekker uitleven en vermaakt zich uitstekend met alle klimroutes.

's Ochtends is er nog verder niemand!

 
Als het tijd wordt voor zijn fruit, lopen we terug naar de stacaravan en daarna naar de Miniclub. Vanwege het circusthema willen we vandaag kijken of hij het leuk vindt. Hij wordt officieel op de aanmeldingslijst gezet, maar papa en mama blijven wel lekker bij hem.
 
Binnen wordt er eerst ‘opgewarmd’ om te knutselen met het liedje van Baby shark. Dan mogen de kinderen raden wat we gaan knutselen. Een meisje raadt keurig ‘maskers’, want dat stond op het circusprogramma, maar het worden mutsen: een strook om het hoofd en dan verder zelf versieren. We helpen onze kleine knutselaar een beetje, zodat hij uiteindelijk een mooie circusmuts heeft.

Knutselen in een overvolle Miniclub
 
Na een halfuurtje is het wel klaar. Helaas eindigen hier voor vandaag ook de circusactiviteiten: vanwege de regen gaan de parade, de goochelshow en de acrobatenshow niet door. Jammer, maar wel begrijpelijk.
 
Oké, dit was het dan wat het circus betreft...

Terug bij de stacaravan wacht ons een schrik: het brandalarm gaat af. Gelukkig blijkt er geen brand te zijn en als we de ramen open zetten, stopt het. Toch meld ik het meteen bij de receptie, die beloven dat ze wel iemand zullen sturen. Als het alarm even later (met de ramen nog steeds open) weer afgaat, stuur ik nog een berichtje naar de technische dienst, want we beginnen ons toch wel zorgen te maken. Eindelijk komt er dan toch iemand, die meldt dat de batterij opgeladen moet worden. Hij neemt het ding mee en komt even later terug met een nieuwe, omdat deze volgend jaar verloopt. ‘Dan net zo goed meteen een nieuwe’, is zijn mening.
 
Gerustgesteld vertrekken we naar Echternach, waar ons peutertje lekker in de speeltuin tegenover de Romeinse villa mag spelen. Hij geniet volop van het klimmen en klauteren, maar vooral van het spelen in een houten vliegtuig.

De grote favoriet: het houten vliegtuig
 
Na een zeer ruim halfuur gaan we terug naar de auto en halen we nog wat boodschappen bij de Aldi. Omdat die een vrij klein assortiment blijkt te hebben, rijden we nog door naar de Proxy supermarkt in ons eigen dorp. Daarna gaan we terug naar de camping. Het is inmiddels droog en goed van temperatuur, dus neem ik onze waterrat mee naar het zwembad. Hij speelt lekker met zijn gietertje en molentje bij het ondiepe… tot het ineens begint te regenen (wat niet voorspeld was…). We vluchten samen met iedereen naar binnen, waardoor het daar natuurlijk erg druk wordt. Ik kan nog net voorkomen dat ons kleintje een harde bal op zijn hoofd krijgt, maar krijg hem later zelf op mijn hoofd. Heerlijk, die harde ballen in een druk zwembad…
 
We krijgen het nu toch wel koud, dus gaan we terug naar de stacaravan. Precies nu begint het weer (niet voorspeld) te plenzen en komen we drijfnat aan. Handig, zo’n weerbericht!

Dit was niet voorspeld!
 
In de stacaravan kleden we ons snel om en dan is het al tijd voor het avondeten. Na het eten lopen we nog even naar de ruïne van het kasteel vlakbij de camping, dan is het alweer bedtijd voor ons zoontje.

Uitzicht over Larochette vanaf de ruïne. Via de trap wandel je naar beneden, naar het centrum

Morgen zijn de weerberichten weer niet heel best, maar na vandaag wachten we het wel af. We zijn in ieder geval van plan om naar de stad Vianden te gaan.
 
Tot morgen!

Lees verder: Dag 6


Geen opmerkingen:

Een reactie posten